In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)
Raspunsuri - Pagina 7
alinamoro spune:
Foarte frumos fetelor!
SIGURANTA PLINA DE BUCURIE
"Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare." (Isaia 41:10)
Teama de a cadea este mantuitoare,in timp ce groaza nu e un semn de intelepciune.Sunt momente in viata,in care ne dam seama ca fara un ajutor special ne putem prabusi.Ei bine,iata acel ajutor:mana lui Dumnezeu este un solid si sigur punct de sprijin.Nu-i numai ajutorul mainii care tine cerul si pamantul,ci acela al mainii sale drepte,intrunind puterea si indemanarea,care ne este garantata aici.Si nu numai mana sa dreapta ne sprijina,ci dreapta Sa neprihanita,aceea care apara sfintenia si aduce la indeplinire hotararile Sale dumnezeiesti.Aceasta mana o va intinde El pentru a apara pe credinciosii Sai.Pericolul nostru poate fi ingrozitor,dar asigurarea noastra este plina de bucurie,pentru ca vrajmasul nu poate rasturna pe acel pe care Dumnezeu il sprijineste in acest fel.
Daca piciorul nostru se clatina,va fi intarit prin dreapta Sa.Calea noastra este prea pietroasa? Mana Sa puternica ne sprijineste.Sa inaintam deci cu curaj si incredere,pentru ca nu vom cadea.Sa ne sprijinim neancetat pe bratul care sustine toate lucrurile.Dumnezeu nu ni-l va retrage,caci El e drept si va fi credincios fagaduintei Sale,credincios Fiului Sau.N-avem oare pricina sa ne bucuram?
alina
rachel owen spune:
Cineva l-a intrebat odata pe un om de afaceri:
-„Cu ce va ocupati?”
-„Sunt crestin!”, a raspuns el.
-„Nu, nu”, a explicat cel care pusese intrebarea. „Vreau sa spun, ce slujba aveti?”
-„Sunt crestin!”
-„Nu intelegeti. Vreau sa spun, ce faceti pentru a va castiga existenta?”
-„Ocupatia mea tot timpul este sa fiu crestin, dar pentru a-mi acoperi cheltuielile fabric conserve.”
simonaM spune:
quote:imi place foarte mult cintarea asta.mona78
Originally posted by oanaruth
Tu totdeauna, Doamne, esti cu mineTu totdeauna, Doamne, esti cu mineSi nici o clipă singur nu mă lasi.Puterea Ta e taina ce mă tinedin cei dintâi la cei din urmă pasi.Tu nu ma lasi, nici nu mă uiti vreodată.Străbat cu Tine munti înalti si lunci.Eu n-am să văd nici moartea niciodată,ci eu voi fi ascuns în Tine-atunci.Cu Tine-n rând străbat în zori cărarea,cu Tine-n rând veghez în ceas târziu,când Tu mă mustri, simt în piept mustrareaSi când Te bucuri, totdeauna stiu.Nu sunt decât un abur ce se-naltă,un fir pe praf îndrăgostit de-o stea.Dar tu mi-ai pus în suflet o sperantăce nimeni altul nu mi-o poate da.Au fost odată siruri de păcate,dar sângele salvării a spus: "NU".Oricâte-au fost, eu le-am uitat pe toate,Si bine stiu că le-ai uitat si Tu.Sunt fericit, chiar dacă vrei să sufăr,când valuri vin si vânturi grele bat.Plutesc pe ape ca un fir de nufărpe care Tu-l păstrezi mereu curat.Îti multumesc că esti cu mine-n lume,Îti multumesc că mă iubesti mereu,Îti multumesc că Tu mi-ai dat un nume,că sunt al Tău... si Tu esti Dumnezeu.Costache IoanidDana si Iubirea ei, Oana-Ruth
oanaruth spune:
Amos 6:14
Cautati binele si nu raul, ca sa traiti, si ca astfel, Domnul Dumnezeul ostirilor, sa fie cu voi, cum spuneti voi!
Profetul Amos spunea poporului din vremea lui sa caute binele. Erau oare oameni care cautau raul? Se pare ca erau si inca mai sunt si astazi astfel de oameni. De ce ar cauta oamenii sa faca raul? Amos le spunea sa nu faca raul, caci numai cautand binele vor putea trai. Scopul Lui Dumnezeu era ca poporul Lui sa traiasca, nu sa moara! Dar pentru a trai trebuie sa caute binele si nu raul. Cautarea raului nu numai ca-ti da perspectiva mortii, dar te si lasa singur. Domnul nu este cu tine. Si cum ar fi El cu cei ce fac raul? El este bun, iar bunatatea Lui se intinde din neam in neam! Ei se laudau ca Domnul era cu ei, dar ca acest lucru sa fi fost adevarat, ei trebuiau sa fie facatori de bine, nu de rau.
Desi vremurile s-au schimbat, principiul nu s-a schimbat. Oamenii cauta sa faca raul fara sa-si dea seama ca raul duce la rau. Cain a fost avertizat de Dumnezeu sa biruiasca raul, dar el nu a vrut, ci, lasandu-se biruit de rau, l-a omorat pe Abel.
Pavel scrie in Romani sa biruim raul prin bine. Aceasta este solutia la tot raul din jurul nostru. Ce cautam noi? Cautam binele sau raul? Ne laudam ca suntem cu Domnul cand de fapt El nu este cu noi? Sa luam aminte, ca nu cumva – dupa ce Domnul Isus ne-a adus din moarte la viata, prin Jertfa Lui – sa mai fim din aceia care mai cauta raul.
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
alinamoro spune:
CAT DE MARET E DUMNEZEU (Costache Ioanid)
Cât de maret e Dumnezeu!
Cat de maret e Dumnezeu!
Vad marea cu talazuri grele,
ma-nalt pe muntii de bazalt
si-mi zboara gandul printre stele,
tot mai inalt!
Ce-imparat isi duce-ostirea
spre un gigantic apogeu?
Acel ce-a pus in goluri firea,
Acel ce-a scris oricui menirea,
mai mult decat nemarginirea
e Tatal meu!
Cat de temut e Dumnezeu!
Vuiau de pe Sinai ecouri
cand glasul Domnului vorbea.
Iar Moise-nainta prin nouri
si tremura...
La tronul alb se strang sfielnic
voivozi de foc din Empireu,
Si heruvimii vin cucernic,
slavind Eternul Vistiernic.
Si-acest Stapan Atotputernic
e Tatal meu!
Si cat de bun e Dumnezeu!
Chiar daca stelele batrane
tot au o vreme cand se-astern,
dar cine in Isus ramane
e-un fiu etern!
Si-n fata slavei sclipitoare
in ceasul lumii cel mai greu,
acei ce-au dat pe sfintii la fiare
vedea-vor Forta Creatoare,
eu voi soptii cu adorare:
"E Tatal meu..."
alina
oanaruth spune:
Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii instarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri sa innopteze in camera de oaspeti.In schimb le-au oferit o camaruta in subsol. In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a raspuns: "Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi". In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, ei i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie. Cand s-au trezit a doua zi ingeri i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand. Singura lor vaca, al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp. Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran, cum se poate intampla un asemenea lucru?
"Primul om avea tot,si totusi l-ai ajutat", aspus el.
"A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara".
"Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi", i-a raspuns ingerul cel batran.
"Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva,am astupat zidul ca sa nu o gaseasca". "Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca. Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi". Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui. Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare e intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii pana foarte tarziu... Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede...Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi... lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceeasi pentru ca ne-am facut un prieten bun!!!
Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama prezent! Cred ca viata aceasta este deosebita... traieste si savureza fiecare moment... Aceasta nu este o repetitie generala!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
Arhistefy spune:
"...Dar ce am, iti dau." Faptele Apostolilor 3:6
Atunci Petru a spus:"Uita-te la noi!... Argint si aur, n-am; dar ce am,iti dau: In Numele Lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla! L-a apucat de mana dreapta si l-a ridicat in sus. Indata i
s-au intarit talpile si gleznele"(Faptele Apostolilor 3:4-7). Petru a facut trei lucruri pe care trebuie sa le inveti daca ai de gand sa ajuti oameni raniti. Mai intai de toate, da-le atentie!"Uita-te la noi! (v.4). Oamenii raniti sunt atat de distrasi de durerea lor, de experientele trecute sau de teama de viitor incat trebuie sa le captezi atentia. Credinta trebuie sa fie focalizata, altfel ea este fara valoare.
In al doilea rand, da-le un Nume care este mai presus de problemele lor. Acel Nume este Isus si este mai puternic decat orice boala sau problema. Doar un mic procent din cei ce, suferind de diferite dependente, care au trecut prin centrele de recuperare, au fost vindecati complet. Insa numele lui Isus este mai puternic decat orice dependenta. Asculta:"...In numele Lui sa se plece orice genunchi..." (Filipeni 2:10-11). Fa-le cunostinta cu El! In cele din urma, da-le o mana de ajutor! Citim ca Petru l-a ridicat si "...indata i s-au intarit talpile si gleznele" (v.7). El a fost in acea stare timp de 38 de ani, deci avea nevoie de ajutor pentru a se putea ridica. Exista oameni peste tot in jurul tau care au nevoie de o mana de ajutor. Au nevoie de cineva care sa-i scoata din disperarea lor, de
a-i ajuta sa ajunga la Isus. Astazi, fii tu acel "cineva".
Cu drag,
Mihaela
rachel owen spune:
Cand ajungi sa-ti fi tu singur o povara,
Cand dureri de ne-nteles te-apasa greu,
Cand pe crengi sunt numai flori de primavara,
Iar in suflet frunze moarte cad mereu,
Cand spre tainice urzeli ce se destrama
Ratacesti ca un pescar dezamagit.
N-auzi tu un glas de tata cum te cheama?
N-auzi tu suspinul vesnicei iubiri?
Intoarce-te le Domnul!
Asa cum esti, cu zdrente rupte si poveri.
Intoarce-te la Domnul!
Un cuget nou si-o inima sa-i ceri.
Intoarce-te la Domnul!
La pieptul Lui, sa intelegi cat te-a iubit
Pe ranile eterne vei plange fericit.
Intoarce-te la Domnul, copile ratacit!
Ca-ntr-un joc, legandu-ti ochii c-o naframa
Alergi sa prinzi minciuna vreunui vis.
Dar opreste-te din drum si-ti vei da seama
Ca pasii tai se-ndreapta-n goana spre abis.
In zadar privesti naluca fericirii.
In zadar apuci cu pumnii amandoi.
Vei plati din nou tribut dezamagirii
Obosit, cu ochii plansi, cu pumnii goi.
Nu mai sta! Te-ntoarce astazi cu grabire
Caci prin mila Lui, la El te va primi!
Obosit de a ta lunga ratacire
Pe-al Sau brat puternic te vei odihni.
Iar in ochi Il vei privi, si-ti vei aduce-aminte
Ca ai plans cu-atat-amar,
Cand lovit de zeci de bice langa cruce
Urca Domnul langa tine pe Calvar!
xenocid spune:
Buna seara,
pentru ca tot s-a citat din Isaia haideti sa continuam:
15. Toti ceice vor fi prinsi, vor fi strapunsi, si toti cei ce vor fi apucati, vor cadea ucisi de sabie.
16. Copiii lor vor fi zdrobiti* supt ochii lor, casele le vor fi jafuite, si nevestele lor vor fi necinstite.
*Ps.137.9. Nah.3.10. Zah.14.2.
17. Iata*, atit impotriva lor pe Mezi, cari nu se uita la argint, si nu poftesc aurul.
*Cap.21.2. Ier.51.11,28. Dan.5.28,31.
18. Cu arcurile lor vor dobori pe tineri, si vor fi fara mila pentru rodul pintecelor: ochiul lor nu va cruta pe copii.
In fiecare zi cu dumnezeu?
Cu stima,
Tata Alin
Elena spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Buna seara,
pentru ca tot s-a citat din Isaia haideti sa continuam:
15. Toti ceice vor fi prinsi, vor fi strapunsi, si toti cei ce vor fi apucati, vor cadea ucisi de sabie.
16. Copiii lor vor fi zdrobiti* supt ochii lor, casele le vor fi jafuite, si nevestele lor vor fi necinstite.
*Ps.137.9. Nah.3.10. Zah.14.2.
17. Iata*, atit impotriva lor pe Mezi, cari nu se uita la argint, si nu poftesc aurul.
*Cap.21.2. Ier.51.11,28. Dan.5.28,31.
18. Cu arcurile lor vor dobori pe tineri, si vor fi fara mila pentru rodul pintecelor: ochiul lor nu va cruta pe copii.
In fiecare zi cu dumnezeu?
Cu stima,
Tata Alin
Am sa incerc sa raspund eu la citatul de mai sus.
In primul rand, Dumnezeul Bibliei este un Dumnezeu al dragostei ( 1 Ioan 4:16).
In al doilea rand, daca VREI sa intelegi ce vrea sa spuna un text din Biblie, NU scoate versetele din context!! Daca citeai putin mai sus de versetele pe care le-ai citat, ai fi vazut cui ii erau adresate aceste amenintari si de ce: in versetul 11 din acelasi capitol, Isaia 13, este scris:
11. " Voi pedepsi - zice Domnul - lumea pentru rautatea ei, si pe cei rai pentru nelegiuirile lor; voi face sa inceteze mindria celor trufasi, si voi dobori semetia celor asupritori."
Dumnezeu isi exercita dreptul de judecator pedepsind rautatea, nedreptatea, idolatria s.a.m.d. Dumnezeu nu poate sa vada pacatul, pentru ca Dumnezeu este sfant. De aceea va pedepsi pe pacatos, fie prin interventia sa directa (vezi pacatul lui Core cand pamantul s-a deschis si l-a inghitit), fie prin interventie indirecta, prin mana cuiva autorizat de Dumnezeu sa poarte judecata. Nimeni nu acuza societatea de violenta pentru ca pedepseste crimele, corect?
Elena&Laura