In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)
Raspunsuri - Pagina 6
rachel owen spune:
Ca roua din zori,ce coboara pe flori,
E dragostea Lui Isus!
O raza de cer,ce mangaie-n dureri,
E dragostea Lui Isus!
In lume umblam fara rost
Si plin de-ntuneric am fost…
In sufletul meu straluciri au patruns,
Din dragostea Lui Isus!
Cu mult mai presus decat falnicii munti,
E dragostea Lui Isus!
Adanca de-ajuns,un ocean nepatruns,
E dragostea Lui Isus!
Nu-i nimeni atat de cazut
Sa nu poata fi renascut!
Destul sa te lasi prin credinta condus
De dragostea Lui Isus!
Nimic n-am mai sfant pe intregul pamant,
Ca dragostea Lui Isus!
Oricat de trudit,merg pe drum insorit,
De dragostea Lui Isus!
Tresalte intregul pamant si lumile toate in cant,
Caci tot ce va fi
Preaslavit in vecii,
E dragostea Lui Isus!
rachel owen spune:
Geneza 7:16:
„Apoi Domnul a inchis usa dupa el”
Usa reprezinta „posibilitatea”. Eu am o usa-inima mea-pe care o deschid sau o tin inchisa pentru Domnul. Domnul are o usa pe care o tine deshisa un timp pentru mine, apoi o inchide. Domnul e la usa inimii mele si, daca i-o deschid o clipa, El a si intrat. El tine usa Sa deshise toata viata mea sau pana trace valoarea celor 120 de ani, apoi o inchide.
Cand timpul hotarat inchiderii usii a sosit, El inchide usa, fie in fata mea,fie dupa mine si nimeni n-o s-o mai poata deschida. Momentul acela al inchiderii usii este cutemurator, in special pentru ca nu-l stim si ca nu se poate repeta. Momentul acesta, prezent, cand usu e deschisa, este cea mai mare binecuvantare. Atata vreme cat pot pasi dincolo prin usa deschisa, e fara folos a ma ruga „Doamne, inchide usa dupa mine, nu in fata mea!”, nici „Mai tine, Doamne, usa deschisa sa intru si eu!”, ci pur si simplu trebuie sa intru, nu azi, ci ACUM!
oanaruth spune:
Psalmul 9:10
Cei ce cunosc Numele Tau, se incred in Tine, caci Tu nu parasesti pe cei ce Te cauta,Doamne!
Doar acei care-L cunosc pe Dumnezeu se pot increde in El. Este logic acest lucru. Nu te poti increde in cineva pana nu-l cunosti. Cei ce au ajuns sa cunoasca Numele Lui Dumnezeu--Acest Nume minunat--,aceia se incred in Dumnezeu! Ei cunosc caracterul neschimbabil al lui Dumnezeu, si isi dau seama ca El nu abandoneaza pe cei ce-L cauta, de aceea se pot increde in El. “Lasatu-i-a El pe ai Sai candva? Nicicand nu, nicicand nu,” spune un poet, si cu el mii si mii de credinciosi din lumea intreaga care cunosc Numele Lui Dumnezeu.
Haideti sa-L cautam pe Dumnezeu! Sa-L cautam in Biblie – Cuvant - care ni-L descopera pe Dumnezeu asa de minunat. Sa-L cautam sa ne dea mantuirea in dar, sa ne faca copii ai Lui. Daca esti copilul Lui Dumnezeu, increde-te in El si cauta mereu sa-L cunosti tot mai mult si mai bine prin Cuvantul Lui.
Cunoscandu-L tot mai mult, vei avea motive sa te increzi mai mult in El. Vei intelege ca El nu te paraseste niciodata, ci va fi cu tine pana la sfarsitul vietii tale. Vor fi zile cand vei crede ca te-a parasit? Desigur! Poate chiar azi va fi ziua cand El ti se va parea distant, de aceea vreau sa te incurajez sa te increzi in El si sa stii ca El nu paraseste niciodata pe cei ce-L cauta !
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
rachel owen spune:
Domnul nu ne promite ca vom pluti intotdeauna din punct de vedere emotional,dar ne prumite ca nu ne va parasi niciodata.
„Nicidecum n-am sa te las,cu nici un chip nu te voi parasi” (Evrei 13:5). „Si iata ca Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacului” (Matei 28:20)
Isus este intotdeauna cu noi prin prezenta Duhului Sfant.Natura Duhului Sfant este u mister.El este invizibil si intr-un fel nu-l putem masura si sonda si este prezent peste tot in acelasi timp.El nu este Isus dar este Dumnezeu,unul dintre cele trei persoane ale Trinitatii.El continua lucrarea lui Isus.
Pavel ne spune: „Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul Lui Dumnezezu sunt fii ai Lui Dumnezeu” (Rom.8:14), „Si,daca Hristos este in voi,trupul vostru,da,este supus mortii,din pricina pacatului;dar duhul vostru este viu,din pricina neprihanirii” (Rom.8:10)
Crestinismul este o prietenie modelatoare.Avem prieteni si ei ne influenteaza.Cele mai profunde si mai durabile prietenii-ca acelea intre sot si sotie,sau intre parinte si copil-ne influenteaza in mare masura.
Noi nu-L putem vedea pe Isus,dae El traieste.Il putem cunoaste ca cel mai bun prieten al nostru,mergand alaturi de noi zi de zi. El ne poate fi tot atat de aapropiat si de real ca orice alta persoana care ne este prietena.Si aceasta prietenie ne va influenta, transformandu-ne treptat dupa chipul si asemanarea Lui. „Noi toti privim cu fata descoperita,ca intr-o oglinda, slava Domnului si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului” (2 Corinteni 3:18)
Insa, in orice prietenie, ne trebuie timp pentru a comunica.Daca in casatorie sotul si sotia nu se deranjeaza niciodata sa-si arate mici atentii, nu-si fac niciodata timp pentru a-si impartasi secretele si problemele, nu-si scriu cand sunt departe unul de altul, casatoria se vestejeste si moare. Daca nu ne facem timp sa vorbim cu Isus,cel mai bun prieten al nostru, si sa-L ascultam citind Biblia, scrisoarea Lui Dumnezeu de dragoste pentru noi, crestinismul din noi se va veşteji si va miri.
Aceste lucruri nu au nici un sens pentru cel care nu este crestin.Dar pentru cei care cred, cei care traiesc zi de zi prin Duhul, aceste cuvinte sunt pline de inteles. Sa-l lasam din nou pe Pavel sa aiba ultimul cuvant: „Caci eu,prin lege, am murit fata de lege, ca sa traiesc pentru Dumnezeu. Am fost rastignit impreuna cu Hristos si traiesc…dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta, in Fiul Lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe sine insusi pentru mine” (Gal.2:19-20)
alinamoro spune:
Fetelor,felicitari!Postati subiecte foarte frumoase,mai ales pentru sufletul nostru.Va mai astept sa ne scrieti.
NICIODATA !!!
NICIODATA nu voi mai spune nu pot pentru că " Pot totul in Cristos care ma
î ntareste ". Filipeni 4:13
NICIODATA nu voi mai spune ca duc lipsă pentru că " Dumnezeu va îngriji de
toate trebuintele voastre după bogătia Sa in slavă, în Isus Cristos ".
Filipeni 4:19
NICIODATA nu voi mai spune că mi-e frică pentru că " Dumnezeu nu ne-a dat un
duh de frică ci de putere, de dragoste si de chibzuintă ". 2 Timotei 1:7
NICIODATA nu voi mai spune că mă îndoiesc pentru că am " măsura de credintă
pe care a împărtit-o Dumnezeu fiecăruia" . Romani 12:3
NICIODATA nu voi mai spune că sunt slab pentru că " Domnul este
sprijinitorul vieţii mele: de cine să mă tem? " Psalm 27:1
NICIODATA nu voi mai spune că sunt înfrânt pentru că " Dumnezeu ne poartă
totdeauna cu carul Lui de biruintă în Isus Cristos" . 2 Corinteni 2:14
NICIODATA nu voi mai spune că am înţelepciune pentru că " Cristos a fost
făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune" . 1 Corinteni 1:30
NICIODATA nu voi mai spune că sunt îngrijorat sau frustat pentru că El spune
" Aruncati asupra Lui toate îngrijorările voastre si El însusi îngrijeste de
voi! ". 1 Petru 5:7
NICIODATA nu voi mai spune că sunt pierdut pentru că " Nu este nici o
condamnare pentru cei ce sunt ai lui Cristos Isus" . Romani 8:1
alina
oanaruth spune:
Iov 42:2
Stiu ca Tu poti totul, si ca nimic nu poate sta impotriva gandurilor Tale.
Cuvintele acestea au fost rostite de Iov dupa lungi convorbiri cu prietenii lui si apoi cu Dumnezeu Insusi. Dupa cuvantarile prietenilor, Iov a avut de fiecare data ceva sa raspunda, dar dupa cuvantarea lui Dumnezeu, nu a avut nimic de comentat. El care avea argumente serioase cu privire la viata lui, dupa ce vorbeste Dumnezeu, el nu mai are ce sa spuna. Iov isi da seama ca Dumnezeu stie si poate totul. Atotstiinta si atotputernicia Lui Dumnezeu sunt raspunsuri clare pentru Iov. De ce atata suferinta? De ce atata nedreptate? De ce? De ce? Nu stie Iov, nu stim noi, dar stie Dumnezeu! Ce mangaiere dulce pentru sufletul incercat! Cand tu nu mai stIi, si nici prietenii tai nu mai stiu, Dumnezeu este Cel care stie intotdeauna. Dumnezeu nu raspunde la acuzatiile lui Iov. El spune doar ce face, si cum se ocupa de intreg universul, care este de fapt in grija Lui. La explicatia aceasta, Iov rosteste cuvintele: “stiu ca Tu poti totul!” Fii plin de incredere ca atunci cand tu nu mai poti, cand nu mai stii, stie si poate Dumnezeu! Cand ajutorul oamenilor nu mai este de nici un folos, cand orice ar spune si ar face ei nu mai are sens, stie si poate Dumnezeu.
Fii plin de speranta, El poate totul, stie totul si nimeni nu poate sta impotriva gandurilor lui Dumnezeu. Au incercat multi sa urce pe baricade si sa blocheze planul Lui Dumnezeu, dar au cazut cu totii la pamant. El poate totul, puterea Lui este absoluta, planul Lui se duce la indeplinire cu lux de amanunte, din vesnicie pana-n vesnicie!
Tu si eu suntem in planul Lui. Dragostea Lui a fost mare cand eram pacatosi, Cristos Domnul a murit pentru noi. Cu cat mai mult acum, cand suntem copiii Lui Dumnezeu, El ne iubeste si planurile Lui pentru noi sunt doar binecuvantare si har pe cale!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
alinamoro spune:
CREDINTA VEDE CURCUBEUL
"Cand voi strange nori deasupra pamantului,curcubeul se va arata in nor." (Geneza 9:14)
Adeseori cerul ni se arata acoperit de nori grei,dar nu ne temem ca va veni un potop pentru a distruge pamantul.Curcubeul apare pentru a ne pazi de aceasta teama,el apare adesea in fata ochilor nostri pentru a ne aminti de fagaduinta dumnezeiasca.
Legamantul Domnului cu Noe e si azi valabil,nu ne indoim de aceasta.Atunci de ce ne temem ca incercarile care vin adesea sa intunece cerul nostru sunt hotarate ca sa ne nimiceasca?
Daca totusi,in timpul acestor nori amenintatori,credinta noastra ne aminteste de curcubeul lui Dumnezeu,nu trebuie sa ne lasam tulburati de temeri neintemeiate.El nu indreapta spre noi un curcubeu distugator.Nu;priviti!acest arc este curbat in sus si n-are nici coada si nici sageata.Este,un arc suspendat ca podoaba si care nu mai e folosit pentru razboi,un arc cu multe culori care exprima bucuria si incantarea,aratand nadejdea si dragostea;nici rosul sangeriu-culoarea maniei,nici negrul-culoarea aceea a razbunarii,nu sunt in el,pentru a nu intuneca culorile lui luminoase.Sa avem deci curaj.Cerul nostru nu va fi niciodata atat de incarcat,pentru a nu se gasi loc pentru aceasta marturie a legamantului lui Dumnezeu.Si chiar daca nu va fi asa,noi vom avea increderea ca Acela care nu poate minti,nu va lasa neimplinit legamantul Sau de pace,deci nu avem nici un motiv sa ne indoim de Cuvantul Dumnezeului nostru.
alina
simonaM spune:
d-zeu sa ne ajute si sa facem voia lui in toate.sa te asculte domnul in ziua necazului,sa te ocroteasca,numele d-zeului lui iacov sa-ti trimita ajutor din locasul sau cel sfint si sa te sprijineasca din sion!psalmii-20-ver-1,2.domnul d-zeu sa ne ajute pe toti sa facm voia s-a.amin.mona78
Arhistefy spune:
Superlative pentru viata - Tu pe care le vei alege?
Cel mai distrugator obicei - acela de a te îngrijora
Cea mai mare bucurie - aceea de a darui altora
Cea mai mare pierdere - aceea a respectului de sine
Cea mai împlinitoare slujba - aceea de a-i ajuta pe altii
Cea mai urâta trasatura de caracter – egoismul
Cea mai periclitata specie - liderii dedicati
Cea mai grozava resursa naturala - tineretea omului
Cel mai eficace "tratament de urgenta" - încurajarea
Cea mai mare problema de biruit - teama
Cel mai eficace tratament în insomnie - pacea mintii
Cea mai nefericita infirmitate în urma esecului - scuzele
Cea mai mare putere în viata – dragostea
Cel mai periculos paria – bârfitorul
Cel mai incredibil computer din lume - creierul uman
Cea mai nefericita lipsa - lipsa de speranta
Cea mai fatala arma – limba
Cele mai înaripate cuvinte - "Da, pot!"
Cel mai de pret lucru - credinta
Cel mai mizerabil sentiment - autocompatimirea
Cea mai frumoasa podoaba - zâmbetul!
Cea mai pretuita posesiune – integritatea
Cel mai puternic mijloc de comunicare – rugaciunea
Cel mai contagios spirit - entuziasmul
Cea mai importanta prezenta în viata oricui – DUMNEZEU
ESTE EL SI ÎN VIATA TA?
Cu drag,
Mihaela
oanaruth spune:
Tu totdeauna, Doamne, esti cu mine
Tu totdeauna, Doamne, esti cu mine
Si nici o clipă singur nu mă lasi.
Puterea Ta e taina ce mă tine
din cei dintâi la cei din urmă pasi.
Tu nu ma lasi, nici nu mă uiti vreodată.
Străbat cu Tine munti înalti si lunci.
Eu n-am să văd nici moartea niciodată,
ci eu voi fi ascuns în Tine-atunci.
Cu Tine-n rând străbat în zori cărarea,
cu Tine-n rând veghez în ceas târziu,
când Tu mă mustri, simt în piept mustrarea
Si când Te bucuri, totdeauna stiu.
Nu sunt decât un abur ce se-naltă,
un fir pe praf îndrăgostit de-o stea.
Dar tu mi-ai pus în suflet o sperantă
ce nimeni altul nu mi-o poate da.
Au fost odată siruri de păcate,