Cum va dramuiti voi banii?
Raspunsuri - Pagina 4
mormelvio spune:
Fetelor...vorbiti de buget, bani pusi deoparte..si multe altele!! Ma bucur pentru voi !!!!
Eu cand vine ziua de salariu nici macar nu ajung cu el acasa!!! Ma opresc sa platesc telefonul fix, mobilul, gazul , rate de aproape 4 mil lunar si nu mai ajung cu nici un ban acasa!!! Si mai raman o groaza de alte plati de facut, gen curentul electric, cablul.gunoiul...etc.
Si doar eu lucrez, ca sotul e inca student la o facultate particulara sau mai exact a terminat facultatea dar mai are 2 restante si licenta!!!
Eu ce sa mai zic??!!?? Noroc ca vine sezonul de nunti imediat si vom mai scoate ceva bani din decoratiunile cu baloane pentru aceste evenimente!!!
Mihaela
maryam spune:
Ce ai cu mine, ce ti-am facut?, de abia uitasem de bani..., de economii...de datorii......
Ce sa draia o pauzasc ca la mine nu tine nimic...ma scol dimineata si zic":"gata, de azi , gata cu cheltuielile", ies afara in parc si zic , nu-mi mai iau bani la mine...ba da, stai ca nu mai am cafea...ajung la magazin si de la cafea la etc, etc nu-i nici macar un pas...zic: "gata, de maine..."
si uite asa trec anii , strang duzini de toale si incaltari care oricum nu-mi mai plac , ma apuca nebuneala , il sun pe sotul meu , desi oricum vine seara acasa,lista de cumparaturi e cat casa si de-abia am fost sa facem cumparaturile...toata lumea e cu fundu` `n sus...iar nu mai am bani, iar lumea a devenit gri, neagra....
Am noroc cu el ca nu-mi zice nimic, uneori cred ca daca as fi in locul lui m-as arunca pe geam, dar in rest sunt fata buna asa ca...
Ce sa mai , sunt o catastrofasi culmea , chiar imi dau seama...plizzzzzzzzzzzzz
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
liris spune:
eu am fost mereu calculata la bani.
cind eram studenta de acasa primeam mincare , iar la cheltuieli ma descurcam cu banii de bursa...binenteles ca nu-mi cumparam mai nimic , nasca baruri ...nu existau ptr mine...dar nu voiam sa fiu o povara ptr parinti.
acum stiu dinainte cit voi avea nevoie intr-o luna , mai adaug ceva banuti de cheltuiala la cheltuielile necesare si ce ramine merge direct la savings. stiu colegi aici care au in fiecare luna datorii, desi bani sunt suficienti. deci depinde de om...
sotul meu are o suma fixa care merge automat la savings si nici n-o vede pe aceea decit in extrasele de cont.
Pe aici se spune ca romanii sunt "adunaciosi" , dar eu nu cred ca e prea adevarat. Exista de toate felurile ...
Clopotzel spune:
Citind acest subiect un lucru mi-a fost clar: pentru nimic in lume nu ma mai razgandesc sa raman in Romania.
Nu are rost sa spun cum o ducem financiar..ptr ca ar fi un bocet lung! Ma limitez doar la a spune ca viata pentru noi este definita prin cuvantul A RABDA!
Speram sa rasara soarele si pe strada noastra!
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.
angel_jp spune:
In Japonia ,oameni de aici nu cheltuiesc mai mult decat este necesar,nu se arunca cu banii pe fereastra,nu se gateste mai mult decat poti manca...ca sa nu arunci mancarea si de fapt se gateste zi de zi.Sotul meu se ocupa de cheltuielile casei,totul ,absolut totul...inclusiv cumparaturileMie-mi revine partea cu gatitul,spalatul si curatenia..in rest el le face pe toate,cica eu sunt mana larga..cheltui foarte mult pe nimicuri,chestii uneori inutile..Asa ca am hotarat ca el sa se ocupe de toate.Duminica mai mergem amandoi la un magazin mai mare si ne aprovizionam de acolo,asa am reusit sa mai punem si un banut deoparte.
cezarutza spune:
Si eu ma numar printre persoanele foarte chibzuite. Cred ca mi se trage din timpul facultatii cand castigam fff putin si trebuia sa-mi platesc si facultatea si mai trebuia sa si mananc. Dar problema este ca acum lucrurile stau total diferit: suntem doi oameni care tragem la aceeasi casa, cu salarii bunicele, iar eu tot "chibzuita" am ramas. Cum facem noi? La inceputul lunii punem pe hartie toate datoriile : lumina, intretinere, telefoane mobile si fixe (de parca as avea mai multe), etc. Dar e foarte frustant cand tragi linie si vezi ce-ti ramane din salarii ... e dezolant. Si e si mai dezolant pentru cel chibzuit din casa, pentru ca lui ii revine sarcina INGRATA sa tot atentioneze pe celalalt: Sa nu mai cumperi d`asta scump! sau Vezi sa nu te intinzi la supermarket mai mult de lista pe care ti-am facut-o .... si tot asa ...
si cateoadata ma simt O MARE COTOROANTA , care pune reguli si interzice cheltuielile ...
asa ca ferice de cele ale caror barbati trebuie sa poarte corvoada asta pe spate!
danadarla spune:
Numai cu budgetul si cu disciplina! Sint si eu cam in situatia asta; inainte de a avea tripletii, lucram si eu si sotul meu, aveam servicii bunisoare. Dintr-o data am trecut de la 2 oameni - 2 salarii, la 5 oameni - 1 salariu (si inca cel mai mic). Asa m-am invatat si eu sa mai am grija de banuti. Si fiind contabila, m-a ajutat sa stiu mai bine sa ii impart.
Stiu ca e mai greu pentru cei care nici macar nu au ce sa bugeteze. Dar totul vine inapoi la "cheltuieli nechibzuite" (care la care eu sint prima abonata). Vorbind de "ce am nevoie" vs. "ce vreau"
si punind intrebarea asta de cite ori cumpar ceva...
Alta metoda ar fi sa puneti totul pe hirtie ce cheltuiti (nu budget ci cheltuielile) pentru citeva luni. Apoi vedeti ce s-a meritat sa cheltuiti sau nu. Mergind mai departe veti sti la ce se poate renunta, ce e placere de moment si ce e necesitate.
Mult noroc si intelepciune!!!!
Lauraa spune:
Cheltuilile nechibzuite ne omoara si pe noi... Atatea lucruri am cumparat si nu avem nevoie de ele, zac in colturi si ocupa locul... Ma uit in jurul meu si vad o groaza de obiecte inutile pe care le-am cumparat convinsa ca am nevoie de ele. Primul care-mi cade la ochi e o perna electrica.De ce oi fi cumparat-o? Ca nu am folosit-o niciodata... Si pe langa ea sunt tot felul de aparate electrocasnice care la prima vedere fac viata usoara,in realitate insa ocupa locul si nu le folosesc pt. ca mai mult dureaza spalatul lor decat daca as face activitatea fara ajutorul lor (robot bucatarie, friteuza de ex) Trebuie sa ma dezvat de obiceiul asta cretin de a cumpara tot ce vad
Laura si papusica din burtik (31+ saptamani)
alba spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Cheltuilile nechibzuite ne omoara si pe noi... Atatea lucruri am cumparat si nu avem nevoie de ele, zac in colturi si ocupa locul... Ma uit in jurul meu si vad o groaza de obiecte inutile pe care le-am cumparat convinsa ca am nevoie de ele. Primul care-mi cade la ochi e o perna electrica.De ce oi fi cumparat-o? Ca nu am folosit-o niciodata... Si pe langa ea sunt tot felul de aparate electrocasnice care la prima vedere fac viata usoara,in realitate insa ocupa locul si nu le folosesc pt. ca mai mult dureaza spalatul lor decat daca as face activitatea fara ajutorul lor (robot bucatarie, friteuza de ex) Trebuie sa ma dezvat de obiceiul asta cretin de a cumpara tot ce vad Laura si papusica din burtik (31+ saptamani)
Lauraa,uite sa-ti spun cum m-am dezobisnuit eu
de obiceiul asta cretin :-)
Aaa,sa nu uit pe germana ii spune "Kaufsucht".
So,daca vedeam ceva in magazin,nu-l cumparam pe loc ,ci intii ma duceam la vinzatoare, si-l puneam la rezervare pina a doua zi!Asa.
Dupa aia veneam acasa si meditam in liniste asupra problemei...sa cumpar sau sa nu cumpar,am nevoie de acel X sau n-am,voi fi mai fericita,daca voi achizitiona acea prostie sau nu ?
Ei si in 80% ajungeam la concluzia,ca NU am nevoie in casa de atitea "Staubfänger" cum ii spune pe romaneste ?
Si uite cam asa,am scapat, eu de stresul asta cu cumparaturile,era ca un drog,brrr
Si cind te gindesti,ca unii nu au nici dupa ce bea apa :-((((
Vezi poate ca functioneaza si la tine, succes!
P.S. In rest,cum sa-mi draia o pauzasc banii...nu cheltui mai mult decit am,dar nici deoparte, nu reusesc sa pun un cent,uf...
&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)
Lauraa spune:
HEy ALba, buna ideea cu rezervatul la vanzatoare!!!
Cred ca tot in 80% din cazuri nu m-as mai intoarce! Ar mai fi o idee,sa plec fara bani de acasa. Dar am cardul, asta-i buba, cardul. Are avantajul (pt. ei,magazinarii) ca nu dau BANUL din mana,doar semnez.Si ce usor e sa semnezi,nu? Ar trebui sa ma alimentez cu cash si sa las cardul acasa.Cand va trebui sa scot bancnotele din portofel poate nu-mi mai e asa usor ca si cu semnatura....
Imi promit ca de maine o sa fiu mai cumpatata !
Laura si papusica din burtik (31+ saptamani)