Help urgent!-insiintare plata de la CJP /asig.supl

Help urgent!-insiintare plata de la CJP /asig.supl | Autor: Cretoiu A.

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat se poate de repede, daca se poate!
Situatia este urmatoarea:
in 11.11.2002(cand Sebi avea 6 luni)am incheiat cu CJP Sibiu un contract de asigurare suplimentara ,pentru care am platit in data de13.11.2002 suma de 25.200.000 cv. a 6 luni de cotizare.asa cum stiti prin faimoasele ordonante 9, resp.23/2003 nu m-am mai incadrat printre persoanele care puteau beneficia de aceasta asigurare, pierzand deci aceasta suma...sau ma rog "cotizand-o"pt. pensie.Am fost in audienta la dir. CJP Sibiu care mi-a spus ca n-am nici o sansa sa-mi recuperez banii, iar la o adresa depusa de mine la ei am primit ac. raspuns.Mentionez ca data la care ar fi trbuit sa intru in plata asigurarii era mai 2003. Normal ca nu am primit banii, dar nici o alta insiintare de reziliere, sau altceva....desi prin vara am incercat sa rezolv cazul si printr-o avocata, cu care sotul meu s-a dus la ei, raspunsul verbal fiind"statul n-are interes ca voi sa castigati astfel de proces", caz intradevar petrecut cu sotia altui avocat care se judeca actualmente a 3-a oara la Bucuresti.
Problema mare a aparut azi cind prin posta mi-a sosit urmatoarea instiintare de plata:
"Avand in vedre prvederile Legii 519/2003-Legea bugetului asig. soc. de stat pe anul 2003, cu aplicabilitate de la 01.01.2004 va aducem la cunostinta urmatoarele:
-cota de CAS este de 31,5%, procent ce se aplica la venitul asigurat in baza contractului de asigurare sociala.Contributia se achita lunar prin caseria CJP.Sibiu sau prin OP.....
Pe OP va rugam sa specificati nume,prenume.....(evidenta platilor se urmareste pe baza CNP)
Prin prezenta va informam ca la data de 31.12.2003 figurati in evidentele noastre cu un debit de 34.740.000lei.Prezenta constituie înstiintare de plata în cf. cu prevederile OGR 92/2003 art 130(3)privind codul de procedura fiscala.Va rugam ca in termen de 15 zile de la primirea prezentei sa achitati suma mentionata mai sus, sau sa faceti dovada platii acesteia prin prezentarea la CJP Sibiu cu docum.justificative pe care le detineti.In caz contrar se va trece la executare silita."
Spuneti-mi si mie ce ma fac.Dupa ce ca am priedut o gramada de bani mi se mai cer inca 35 miloane, pe care nu-i am, nici macar in visele cele mai frumoase.
Va rog mult sa-mi raspundeti cit mai repede, sa pot merge cu argumente competente la ei.
Multumesc mult!
Anto

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce fel de adresa sau cerere ai depus atunci acnd ai depus-o? Ce ai scris(solicitat) in ea? Ai un exemplar si tu cu nr de inregistrare?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Din pacate nu am si eu un exemplar, doar un nr. de inreg. din 18.06.2003.In adresa solicitam respectarea contractului, sau restituirea sumelor platite.Intre timp am fost si in audienta la dir.CJP Sibiu, care mi-a spus ca aceste contracte au incetat odata cu noile OG.
Raspunsul lor a venit dupa o a doua adresa in care le-am scris ca nu primisem raspuns la prima ...pe 22.08.2003 si suna asa:
Referitor la adresa dvs inreg sub nr/data, va comunicam ca in cf. cu prevederile artIII din OG9/2003, asa cum a fost modific. de OG23/2003, stagiul de cotizare necesar pt.plata drepturilor privind concediul de ingrijirea copililui pâna la 2 ani este de 6 luni, pâna la data nasterii copilului,reglemenare existenta la data aparitiei OG 9/2003,(eu cotizez de 10 ani incontinuu), întrucât art 98 din L98/2000 prevede ca drepturile se acorda în conitiile existentei satgiului de cotizare necesar anterior producerii riscului.În cazul CIC riscul social asigurat este maternitatea, care debuteaza cu data nasterii copilului.Contractul dvs a fost incheiat in 11.11.2002, când copilul dvs avea 6 luni.În aceste conditii stagiul de cotizare realizat de dvs.nu poate fi luat în calcul cum prevede art.98 din L.18/2000 cu modif. aduse de OG23/2003 artIII.
Contributia de asigurari sociale achitate de dvs. care nu au putut fi valorificate la stabilirea drepturilor de asigurari sociale vor putea fi valorificate la pensie,neexistând prevederi legale pt. restituirea acestor sume.Va reamintim ca in cf. cu prevederile art 1din ctr.de asig sociale, obiectul ctr. este asigurarea in sist. piblic de pensii si alte drepturi de asig. soc. reglementate prin L19/2000, cu modificarile ulterioare.În acestea conditii sumele achitate de dvs.vor constitui stagiul de cotizare la pensie."
Deci cu ce drept imi cer acum inca 35 mil.Prietenai mele care nu a platit decat doua rate i-a venit atunci si acum instiintare de reziliere a contractului, iar mie de plata, de ce?Ce pot face, pentru ca in nici un caz nu am de unde lua inca atâtia bani si nu-i dau nici sa ma omoare.
Eu am fost incadrara 10 ani cu carte munca si înca sunt in CIC pâna in 20 mai.
Te rog mult Marius, da-mi un sfat, caci mâine ma duc la ei.
Multumesc mult si scuze ca te-am deranjat si pe mail.
Sanatate multa tie si fam. tale.
Anto

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mda tin sa spun ca tot ceea ce au scris ei nu mai este valabil astazi sau mai exact odata cu aparitia legii 577/22.12.2003 care intoarce pe dos toate acestea
Ai textul legii care repune contractele incheiate mai jos

Art. III2. - (1) Contractele de asigurare socială încheiate pentru completarea venitului asigurat, în derulare la data de 16 martie 2003 și care, potrivit prezentei ordonanțe de urgență, au încetat de drept, își continuă aplicarea.

Toate legea o ai la adresa

http://www.marius.rdsor.ro/legi/legea577/index.html

Acum fiind în sitatia de a fi nascut la momentul platii nu vei primi acesti bani inapoi și nci nu vei beneficia de ei insa poti sa depui o adresa prin care sa justifici ca la momentul incheierii contractului de asigurare individual și chiar și în prezent te afli în CIC de la locul de munca ori în aceasta perioada ei sunt cei care platesc nicidecum nu tu astfel incat daca sumele platite de tine au fost pe nedrept incasate în nici un caz nu pot sa mai revendice sume în plus tu fiind în ingrijirea copilului prin puterea asigurarii date de contractul de munca și care asigurare nu permite retinerea sub nici o forma de asigurari de tip cotizatii.

Daca doresti copiaza raspunsul meu undeva pe o foaie si du-o cu tine ca sa iti fie mai usor acolo.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput