ganglion umflat?

Aseara a observat soacramea la Alex...in stanga sub lobul urechii...stiti voi sunt ganglionii aia laterali care se mai umfla din cand in cand, nujtu daca exact sub lob sau la gat sub maxilar,...e cam umflat si daca pun mana se simte ca un bob de fasole tare. Ce e asta? si ce pot sa ii fac sa i se desumfle?
Luizax - karkotash shef!
Raspunsuri

Adela spune:
Sa mergi la medic.
Fratele meu a avut un ganglion cum descrii tu si fiindca i-a prescris medicul un antibiotic gresit a ajuns la operatie (cand era de vreo 2 anisori). S-a umflat in timp ...si tot nu-i trecea ... si maica-mea tot astepta sa-i treaca.
Poate nu e asa grav, dar un consult nu strica.
pupici la varsatoru mik
~~ Adela & Julia

Ana71 spune:
Si baietelul meu (4 ani si o luna) a avut prin decembrie un ganglion inflamat la gat si tot asa il simteam si eu (ca un bob de fasole tare). A aparut dupa ce a avut o infectie puternica in gat. Infectia ii trecuse dar la vreo saptamana i-a aparut ganglionul. Am vorbit la telefon cu pediatrul si mi-a spus sa-l las in pace, pentru e normal sa se inflameze unii ganglioni dupa o raceala mai puternica (pot sta inflamati chiar si 6 luni). Mi-a spus ca ii putem da si antibiotic, dar ca mai bine il lasam sa-si revina singur. La el a ramas vizibil si in ianuarie, dupa care mi s-a parut ca s-a retras. La sfarsitul inceputul lui februarie a racit iarasi (cu tuse, nas infundat dar fara febra) si iarasi mi se pare ca este un pic inflamat acelasi ganglion.
Cand baietelul meu avea 2 ani, am stat o noapte internata la Gr. Alexandrescu cu el si, in camera cu noi era un baietel care avea un ganglion lateral (pe gat) foarte inflamat (mai mare decat o nuca). Si stiu ca-i tot schimbau antibioticele (luase deja vreo 3-4 tipuri) si acum il bagasera pe injectabil. Dar se pregateau sa-l externeze pentru ca i-au zis ca se va vindeca in timp. La vreo cateva luni, m-am intalnit cu el si maica-sa prin parc si ii trecuse, dar a stat vreo 3-4 luni cu ganglionul marit. Eu zic ca este doar un semn ca organismul lupta si nu cred ca este vreun motiv major de ingrijorare. Daca vorbesti cu dr. poate imi spui si mie ce ti-a zis.
Sanatate multa!

MariaM spune:
Poate sa faca varicela...asta ar fi una din posibilitati..., poate sa aiba o infectie in gat...
Dar oricare ar fi..nu-i da antibiotic...
mai ales in cazul varicelei..antibioticul, opreste ev bolii....
te pup si multa sanatate..
ps. Vlad al meu a facut la 1an si ceva...nu era la cresa..la nimic...a luat-o (varicela)..cred ca de la nisip..unde se juca cu alti copii...
Maria&Vladut

Luizax spune:
VARICELA???????????// bai sam bag picioarele...fata unei colege de aici de la servici are varicela...abia i-a trecut!!! Dar nu am trecut pe la ea prin birou, m-am spalat pe maini cand am ajuns acasa,................
Luizax - karkotash shef!

MariaM spune:
Lasa Luizico, ca daca e sa o faca acum e mai bine...scapa cu cateva bubite,....daca o face la gradi..e mai naspa....se umple de bubite..
asa ca...sper sa nu fie nimic...pana la urma....:)
Oricum perioada de incubatie la varicela este de 2 sapt, deci cam peste 2 sapt o sa-ti dai seama daca e sau nu...varicela...
tu urmareste in continuare ganglonii....si vezi daca se muta si la urechea cealalta...
te pup
Maria&Vladut

Luizax spune:
Tantika zice ca nu se observa, si ca l-a pipait si ea cand dormea Alex si e un pic umflat ganglionul, e de ala submaxilar...nu e spre ureke. Cine jtie...o fi tras aer rece pe gat. Si mie mi se mai umfla din cand in cand cate unu' d-asta. Sper sa-i treaca.....ca vad ca numa lu Alex i se umfla ganglionu' .... ca n-a raspuns nemenea ca ba...si la bebe al meu santamplat asta :o)
Luizax - karkotash shef!

cl spune:
Luiza, azi dimineata am vorbit cu educatoarea lui Alex al meu si mi-a spus ca au fost cateva cazuri de oreion la el in grupa. Vezi si tu daca la voi la gradinita au fost cazuri.
Claudia

Luizax spune:
Alex nu e la gradinitza :)))). Si e vaccinat pt. oreion.....
quote:
Originally posted by cl
Luiza, azi dimineata am vorbit cu educatoarea lui Alex al meu si mi-a spus ca au fost cateva cazuri de oreion la el in grupa. Vezi si tu daca la voi la gradinita au fost cazuri.
Claudia
Luizax - karkotash shef!

cl spune:
quote:
Originally posted by Luizax
Alex nu e la gradinitza :)))). Si e vaccinat pt. oreion.....quote:
Originally posted by cl
Claudia
Luizax - karkotash shef!

Claudia

Andreutza spune:
Octavian a avut de mic un ganglion marit.Am intrebat medicul si a spus ca se poate intampla la copiii mici sa aiba ganglionii mariti fara a avea ceva.In timp se va retrage.Trebuie sa-l supraveghem sa nu creasca.De peste un an nu avem nici o problema cu el.
Poate fi semn de infectie, dar numai ganglionul umflat e exclus.
Pana nu se gaseste cauza nu se trateaza(pana nu stii ce tratezi).
Sunt mai multi ganglioni in zona:chiar sub ureche, in fata urechii, sub mandibula.
Asteptati si alte simptome.Sanatate!
Cu drag,
Andreea & Octaveatza