hei, gravidutzele din cluj unde sunt???
Raspunsuri - Pagina 2
baby-boom spune:
Salut, Elena
Intradevar str. Busteni e langa generala 22, dar pe mine personal nu ma prea incanta.... eu am locuit toata viata in Zorilor care e un cartier relativ nou, cel putin in comparatie cu partea asta de gheorgheni, dar cand ne-am casatorit eu si sotul meu am luat un apartament aici, dar acum vrem sa ne mutam, ca nu e un loc prea bun de a locui cu bun bebelus.........
In ceea ce priveste bebelusii, iti doresc sa ramai insarcinata cat mai repede, deoarece nu cred sa existe ceva mai frumos si special in lume decat sarcina si tot ce implica ea....mai multe nu voi spune, te las pe tine sa vezi cum va fi........
Te pup, Florina
baby-boom spune:
Servus Liliana, Marcus si bebe care esti pe drum.....
Iti doresc la fel sarcina usoara in continuare, la fel si nasterea, cu toate ca am impresia ca in Anglia nu se pun problemele de fond care apar aici, in Romania, sau gresesc? Cum sunt spitalele si medicii? E diferenta mare fata de ceea ce e aici? Eu am mai citit niste mesaje aici pe forum si unele m-au ingrozit de-a dreptul...nu credeam sa existe atata ignoranta si rautate la personalul medical din maternitati...ce sa faci , asa e viata....
Mi-ar placea si mie sa tinem lagatura si sa ne intalnim la vara cu bebeii in parc..... mie mi-au spus ca probabil voi naste in 29 iulie, daca totul merge bine si bebe nu e grabit sa vina la noi in brate mai repede...
astept vesti de la tine, Florina
dpintilie spune:
Salut fetelor din Cluj!
Ma bag si eu , nu de alta, dar cum tocmai am nascut cred ca pot fi de ajutor. Eu am nascut in decembrie 2003.
1.Haine de gravide:
La Rialda am gasit pantaloni de gravide pe care i-am purtat timp de 5! luni, timp in care tot ce am facut a fost sa mai desfac elasticul
Mi-am mai facut un costumas de gravida cu pantaloni si sarafan. Pe sub sarafan am luat bluze mulate de dinainte de sarcina, ca doar nu se vedea. Am numarul de telefon si adresa unei croitorese care face asa ceva:Anca Cincean ( i-ul e i de la inainte ), str.Bucuresti nr.3A Tel:0745-503017, 0745-838723. E o doamna foarte dragutza si nu coase scump. Si eu tot de pe forum am aflat de ea.
Lenjerie: chiloti Jolidon, 100% bumbac, marimea XXXL sau XXL. Foarte buni, ii fierbi si nu te strang deloc. Pana la nastere si si dupa.Eu am nascut cu cezariana si a fost foarte bine ca nu m-au strans pe burta.
Sutiene de alaptat: Jolidon, din nou. Nu-s scumpe si sunt extrem de practice. 100% bumbac, din nou, le poti fierbe linistita.
2. Nastere: am nascut la Stanca, comparativ cu Gine1 e lux curat. Am nascut cu dl. doctor Todea Cezarin. Tot respectul. Un doctor si un om extraordinar. Cineva spunea ca dl. dr. Nanu venea sa te panseze. La fel si dl. doctor Todea. Venea si de 2 ori pe zi sa vada cum ma simt.
Conditiile din spital? Nu foarte bune, dar mai bune ca in majoritatea maternitatilor din Romania. O sa te sperie un pic baia de la saloanele de nastere. La lauze e mult mai bine, si la urma urmei cand o sa ai treaba cu baia de la saloanele de nastere putin iti mai pasa cum sunt. Crede-ma ca ai altele pe cap
Despre clinica particulara...e cu 2 taisuri. Si pe mine ma tenta ideea, dar fiind vorba de atat de putine locuri mi-am pus problema ce se intampla daca iesi din programarea ta, daca te apuca nasterea mai repede si locuri ioc. Tocmai de asta doctorul Nanu prefera cezariana, e programabila
O sa ma mai gandesc la alte detalii sau daca te intereseaza ceva, trimite un PM...iti voi raspunde cu toata placerea.
,Dana si Andrei(12 dec 2003)
http://community.webshots.com/user/dpintilie
heron spune:
Servus din nou Florina,
Multumesc pentru urari. Eu nu prea stiu situatia din maternitatile romanesti dar probleme sint si aici in UK. Poate mai vorbim la vara.
Oricum eu intentionez sa vin in tara pe la mijlocul lui August, deci sper ca pina atunci sa te fi refacut (dupa nastere) si sa ne vedem in Parcul Mare.
Voi mai scrie mai aproape de data plecarii mele in Romania.
Numai bine,
Liliana, Marcus (8 ani) si bebe (saptamina 30)
baby-boom spune:
dutelor si mamicilor din Cluj!
Servus Dana si La Multi,, Multi Ani Andi!!!!!!!! imi pare f.f rau ca nu sunt ceva poze cu pe net sa vad si eu cat e de frumos!
Intradevar internarea costa 10 mil., iar pentru cezariana iti ia 12 mil........ Nu stiu daca la stat e mai putin deoarece nu m-am interesat inca.
Eu tocmai am fost la un control oftalmologic si din cauza ca am cataracta congenitala nu am voie sa nasc decat prin cezariana, si sunt foarte, foarte suparata din acest motiv.
Va rog foarte mult sa imi spuneti mai multe chestii despre cezariana, si eventual cum se descurca Dr. Nanu sau alti medici la practicarea acestei operatii.......
NU CUMVA STITI MAI MULTE SI DESPRE CURSURILE PRENATALE CARE SE TINEAU IN SPATE LA CASTELLARI IN ZORILOR, VREUN NUMAR DE TELEFON SAU ORICE ALT CONTACT..... CRED CA POT URMA ACESTE CURSURI SI DACA VOI NASTE PRIN CEZARIANA, NU???
..... Mersi mult Danei(dpintilie) pt. aceste info folositoare, mai ales pt. cele despre croitoreasa,ca de celelalte stiam si eu cate ceva.....
Adineauri m-am uitat cu sotul meu la pozele vostru, care e adorabil, nu ne-am putut abtine si ne-am sensibilizat rau de tot la fiecare din ele!!!!! e un scump, sa va traiasca!
Orice sfat e binevenit in continuare.....
,Florina
dpintilie spune:
Florina, merci pentru aprecieri relativ la Andrei. Ne e drag ca ochii din cap si e o adevarata minune sa vezi cum zi de zi devine tot mai vioi, mai interesat de lucrurile din jurul lui.
Eu stiu numarul urmator de la Provita:594244. Il am de la doctorul meu. Recunosc, nu am fost. Asa ca nu stiu sigur daca numarul e inca valabil. Sigur ca poti sa faci gimnastica si daca nasti prin cezariana. Te va ajuta la intretinerea corpului in timpul sarcinii si mai ales in ultima luna, cand, crede-ma, abia te misti . In timpul nasterii, sincer, nu-ti va fi de nici un folos, evident. E bine sa faci, mai mult pentru psihicul tau. Te intalnesti cu alte gravidutze si te simti mai bine cand poti vorbi direct cu alte fete aflate exact in situatia ta. Deci nu pentru nastere, cat pentru psihic merita sa mergi acolo. Eu nu am fost din lipsa de timp, am lucrat pana inainte cu 12 zile de nastere.
Acum despre cezariana. Am nascut asa pentru ca Andrei era in prezentatie pelviana. Nasterea a fost programata in saptamana 39. De ce programata? Pentru ca daca astepti sa se declanseze nasterea si travaliul este rapid si bebe apuca sa se angajeze si sa coboare in bazin, e un pic mai dificil sa-l scoata de acolo. Nu imposibil, desigur. La ce sa te astepti: cu o zi inainte iti fac analizele pentru a vedea cum stai cu fierul, glicemia. Mai sunt cateva teste(de ex. sa vada cat de repede se coaguleaza sangele). Stiu ei ce fac, eu doar banuiesc una alta.Eu am fost joi si am venit pe urma acasa. Vineri la ora 7 dimineata m-am prezentat la spital cu bagajelul. Urmeaza in ordine:clisma,branula si sonda urinara. Nimic insuportabil..Nu pot sa spun ca e placut, dar, crede-ma, dupa ce am auzit o femeie nascand normal, in sala de nasteri, nu am mai avut nimic de comentat.
Urmeaza anestezia: rahianestezie de obicei. Placut si usor. Dupa asta toata nasterea e ca un vis frumos. Esti constienta si nu simti nici o durere. Eram ca drogata(sau eu asa imi imaginez ca e cand esti drogat). Mi-am auzit baietzelul tipand sanatos si gata. In jumatate de ora nascusem si eram cusuta. Refacerea mea nu a fost prea rapida, din pacate. Eu banuiesc ca din cauza ca sunt plinutza bine. Tu poate o sa ai noroc. Cateva saptamani m-a durut. La inceput rau de tot, apoi incetul cu incetul a trecut. Acum sunt ca noua, nici nu mai simt ca am fost operata.Taietura e destul de mica, nu se vede. Nu se vede de sub chilot. Cu alaptarea e iar ok. Am avut lapte imediat dupa nastere.Partea proasta e ca Andrei a prins 2 zile de biberon, eu fiind la terapie intensiva in perioada aia. Prin urmare a fost un pic mai greu, era lenes la supt. Din cauza asta l-am alaptat putin, pana la 2 luni doar. Dar nu-mi fac griji, si eu am crescut tot cu lapte praf.
Acasa te lasa dupa 5 zile, excluzand ziua operatiei care e considerata ziua 0. Lohiile au fost in cantitati normale, au tinut 5 saptamani, parca...Concluzia mea e asta: oricum nasti tot ai parte de suferinta. Diferenta e ca daca nasti natural, suferi o data si bine. Daca nasti cu cezariana suferi dupa si nu chiar asa de tare, dar mai lung in timp. Acum depinde de fiecare. Ca poti sa nasti natural si sa te taie de nu te vezi sau sa nasti cu cezariana si a doua zi sa te plimbi pe coridoare fara probleme.
Gata, ca v-am scris roman. Inca imi aduc aminte bine tot ce a fost. Totusi am uitat senzatiile de durere, ceea ce e bine, altfel nu m-am mai gandi la al doilea copil. Asta va fi oricum dupa cel putin 3 ani.
mamaruta mica spune:
Florina,
eu sunt cea care a povestit despre clinica domnului Nanu in primele pagini ale mamacilor din cluj.
ce pot sa iti zic in plus este ca:
- am ales clinica respectiva dupa ce le-am vizitat si pe celelalte si nu pot sa accentuez destul diferenta. pentru mine a fost esentil (anticipand putin durerile date de contractii etc) sa pot sa am un pic de intimitate adica sa nu se uite la mine 10 alte mamici nervoase ca nu pot sa doarma din cauza mea. plus sa pot sa merg la toaleta fara cizme de cauciuc. sa nu existe probleme de curatenie - in special in contextul stirilor pe care le tot auzim despre maternitati si nici surprize cu copii disparuti, inlocuiti etc. poate suna putin dramatic, dar sincer nu-mi doream sa experimentez cu asa ceva.
in ce priveste cezarienele - intr-adevar, din cate am auzit, doctorul Nanu pare sa aiba o predilectie - insa nu din motivele propuse de dpintilie (programabile) si eu am incercar sa nasc natural vreo 29 de ceasuri, cu tot cu injectii care sa provoace contractii mai puternice, dilatatie etc. insa n-am reusit. moment in care a hotarat ca e momentul sa intervina. noi am fost a 16 nastere in urma cu 2 ani si opt luni.
- in ce priveste ingrijirea copilasului - nu cred sa existe alternativa. asta pentru ca tocmai faptul ca sunt doar 2 paturi este cel mai grozav, in sensul in care personalul spitalului este acolo aproape doar pentru tine. sunt grozavi - iar doctorul nanu (desi poate parea grabit cand nu e situatie de criza) este cald, placut si linistitor. a propo de problemele care pot aparea cand mai multe mamici posibile apar sa nasca in acelasi timp - exista un al doilea salon care este rezervat pentru alt tip de operatii... si care in acest caz estep us la bataie pentru mamici. in plus domnul nanu este seful clinicii din gherla si am inteles ca in situatiile de criza/ stricta necesitate / transporta mamicile la spital.
- clinica dispune de toata aparatura necesara. atat pentru mamica cat si pentru bebelus. iar din perspectiva costului - mie una mi-a picat bine sa nu trebuiasca sa ma stresez cum sa fac cu spaga, sa nu trebuiasca sa dam spaga in fiecare zi ca sa poata sa intre sotul meu la mine, sa nu fiu tratata inuman daca nu dau spaga etc. am platit o singura data si am stat cu trei zile peste asteptarile legate de cezariana (trebuia sa stau 7 si am stat 10) si desi am intrebat, nu a vrut sa primeasca nici un leu in plus. mai mult, din banutii platit de mine (4.000.000 la ora respectiva) a platit personalul care a asistat la nastere, personalul care ne-a ingrijit 20/ 24 in cele 10 ziel fara sa puna geana pe geana, pampers, lapte praf (n-am putut sa alaptez), mancare - ce doream eu!!!, mamelon de silicon, siropel anticolici pentru printesa, taxiuri la asistenta cea mai buna cand era nevoie sa vina sa imi prinda o vena pentru perfuzii etc.
- pentru copilas a fost una dintre cele mai bune decizi. asta pentru ca pe de o parte grija cu care sunt tratati este exagerata (spre deosebire de ce auzim ca se intampla prin maternitatile normale) si asta pentru ca fiind privat, un singur accident i-ar distruge munca de multi ani. in al doilea rand, o asistenta la 2 mame si doi bebelusi inseamna ca imediat ce sa introcea de pe o parte pe cealalta, venea sa vada: i-e foame, i-e sete, i-e frig/ cald, etc. printesa mea n-a plans practic aproape deloc. ma rog, extrem de rar si eu atribui chestia asta faptului a a fost atat de atet ingrijita incat n-a trebuit sa invete ca pentru a primi ce are nevoie trebuie sa planga. a fost si a ramas atat de vesela si de pozitiva - cum n-am mai vazut inca alt copilas.
- a fost si o problema - firele cu care mi-au fost cusute straturile de muschi nu s-au resorbit. deci operatia mi s-a tot deschis si inchis aproape un an, chiar si dupa ce am avut o a doua interventie pentru a le scoate (chirurgul a mai uitat unul care m-a chinuit inca 5 luni). unii zic ca firele folosite n-au fost bune. altii ca granulomul de fir e o chestie care se intampla si basta. eu una stiu ca desi mi-a fost extrem de greu, acum, uitandu-ma inapoi, si tinand cont de stirile care pe mine ma marcheaza de fiecare data, as alege fara sa clipesc din nou clinica hipocrate, pentru linistea pe care mi-o oferit-o in clipele in care aveam cred, cea mai mare nevoie.
in alta ordine de idei - suntem tare, tare vecine. eu sunt in spatele complexului hermes - pe ariesului 102. daca te intereseaza - te invit la un ceai cald sa continuam discutia si sa o cunosti pe printesa mea. mi-ar face placere. da-mi un telefon - iti trimit imediat numarul.
daca mai ai nedumeriri - sunt gata sa iti raspund.
un zambet
mamaruta mica (ioana)
dpintilie spune:
Ioana, eu nu am "propus" motive. Am "presupus" ca din cauza ca sunt putine paturi, sunt multe cezariene. Ma indoiesc ca asa se nimereste, ca majoritatea nasterilor de acolo sa fie cezariene din motive intemeiate, nu din lipsa de spatiu. Oricum, asta nu e relevant. La urmei, nu te poate obliga nici un doctor sa faci cezariana daca tu nu vrei.
In alta ordine de idei, insa...ce descrii tu acolo e o chestie foarte faina.Daca clinica e bine dotata si daca exista un Plan B(un spital ca back-up) pentru cazuri de urgenta, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji ca o sa fie probleme. In primul rand e fain ca nu trebuie sa te gandesti la dat in dreapta si in stanga, ca exista cineva care se ocupa non stop de tine, fara "cotizatia" de rigoare. Si intr-adevar au tot interesul ca nasterea sa mearga foarte bine, ca doar asa castiga clientela. Dupa cele spuse de tine, care ai trecut printr-o nastere acolo, zic ca clinica e o optiune...Imi pare rau ca ai trecut prin interventii ulterioare. Am mai auzit de astfel de intolerante la fire. Nasol insa ca nici a doua oara nu s-a rezolvat problema. Asta nu prea era permis... Important e ca bebe a fost bine ingrijit si ca tu esti bine acum. M-ai distrat la faza cu cizmele de cauciuc. Da mai, ai dreptate. Asta a fost cea mai naspa chestie din spital, cand am nascut eu. Chiar am zis, ca daca as putea sa schimb ceva, apai situatia bailor din Stanca as remedia-o.