iritatie de scutec?

iritatie de scutec? | Autor: danais

Link direct la acest mesaj

De duminica trecuta, Denisa mea (1 an si o luna) are o iritatie foarte urata in zona genitala, extinsa un pic si pe picioruse. Funduletul este perfect alb, neiritat. Zona iritata este foarte rosie, cu aspect de mici brobonele unite intre ele. Nu o mananca, nu pare sa o usture sau sa o jeneze in vreun fel, doarme bine, dar eu ma isterizez de fiecare data cand o schimb.

La sfatul pediatrului, am dat-o intai cu Bepanthen (nici un efect), apoi cu Reviken, fost Cutaden (efect minim), pe urma cu Nidoflor (la asta a reactionat cel mai bine, in sensul ca s-a mai restrans iritatia si s-a mai atenuat roseata dar tot urat arata).

Nu i-am dat nimic nou de mancare in ultimul timp, pampersii erau din acelasi pachet pe care il foloseam de ceva timp, nu i-a fost rau, nu a luat medicamente. Este adevarat insa ca duminica trecuta(exact in ziua cand i-a apartut iritatia) a stat toata ziua la mama mea, care s-a zapacit si a uitat sa o schimbe de dimineata si pana seara la 7 cand m-am intors eu. Se poate ca asta sa-i fi produs o iritatie asa de incapatanata, care nu cedeaza de mai bine de o saptamana?

S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema? Ce remedii ati folosit? Mi-e si groaza sa o schimb si sa dau cu ochii de pata aia urata si rosie.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Daniela si Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Din pacate, situatii din astea mai apar.
Remediile mele preferate erau Elocom si Triderm. Bepanthenul nu avea nici un efect nici la noi.
Ni s-a recomandat si tamponarea zonei cu Violet de gentiana, inainte de aplicarea cremei.
Succes.
P.S. Incearca sa o lasi ceva timp fara scutec, sa i se "aeriseasca" funduletul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi c spune:

la o iritatie la fel de urita pe care a avut-o sabina, n-a functionat decit clasicul ulei fiert(ulei obisnuit, pus intr-o sticluta si fiert in bain-marie timp de 20 de min.).ajuta si sa o lasi descoperita, fara pampers, cit mai mult. sa va faceti bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Danais,poate te pot ajuta!Daca iritatia este cum o descrii,se poate sa fie o micuta candida.Se face in general,la copii,in urma adminstrarii antibioticelor iar cel mai eficient unguent este Lomexim.Cu toate astea ar trebui sa o vada un medic sa-ti confirme ca asa este.Eu deja recunosc cind face (de obicei dupa un tratament)si o singura data daca ung se cunoaste.

Teodoreiin 14 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Daca ceea ce descrii tu ar fi iritatie de scutec atunci copilul nu ar fi linistit ci in mod sigur l-ar deranja f mult. Nidoflorul nu este recomandat des si pe suprafete mari, contine antibiotic si poate de aceea a ajutat-o. Pentru iritatie de scutec cu intindere mare noua ne-a recomandat Baneocin si merge bine.
Cu violet de gentiana nu poti decat sa atingi vf unor bubite(de ex), nu se foloseste pe suprafete mari.
F bune pentru iritatia de scutec sunt cremele cu talc si oxid de zinc (noi am folosit si preventiv Sanosan).
Cred ca ar trebui sa o vada totusi un pediatru.

Pupici,

Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Multumesc mult pentru toate raspunsurile.

Acum imi zice si pediatrul ca el crede ca e candida (telefonic, fara sa vina sa o examineze), dar mi-a spus sa o dau in continuare cu Nidoflor, ca e bun si pentru asta. Din prospect nu rezulta deloc ca ar fi bun, mai ales ca mai si contine triamcinolon (care dupa stiinta mea este corticosteroid). E adevarat ca i-a ameliorat roseata, dar nici nu mai da inapoi. Nici nu stiu ce sa mai cred. I-am facut o programare la dermatolog, dar abia luni, ca n-am mai gasit nici un bon disponibil pana atunci la doctora pe care o stiu ca fiind foarte buna.

Oare e periculos sa o las pana luni netratata corespunzator? Nu pare sa se intinda in vreun fel, dar nici nu se mai retrage. Anna Maria, tie ti-a spus ca e candida doar pe baza examinarii directe, sau i-a facut vreun test fetitei?

Si intr-adevar a luat antibiotic (pentru o bronsita complicata), dar cu vreo saptamana inainte de aparitia iritatiei, asa ca nu am facut legatura.

Inca o data, multumesc pentru informatii. Sa va traiasca bebicii.

Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Descrierea ta seamana cu candida. Noi folosim o crema cu nistatin de doua ori pe zi, vreme de 5-7 zile si evit steroizii cit pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

Al meu este campion la iritatii produse de scutece! Ii trece numai cu TRIDERM sau daca iritatia este mai puternica cu BANEOCIN (am incercat toate celelalte pt iritatie si nu merge,nici cu NIDOFLOR).Schimb-o mai des de scutec ,eu i-am luat alta marca si o sa vezi ca este mai bine ,dar dureaza pana se vindeca total. Nu cred sa fie candida ,dar daca crezi ca este da-i cu CLOTRIMAZOL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Mie mi-a dat pediatru la fetita mea cand avea scutece un amestec de Fluocinolon, Clotrimazol si Jecozinc care mi l-au preparat la farmacie.Cu aceasta crema fetita mea nu s-a iritat deloc.Si o colega de-a mea a folosit acest amestec pt fetita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria-Livia spune:

Mai poti incerca o crema oarescum naturista, pe care eu am folosit-o cind se mai irita la funduletz. Se numeste ARMON si are extract de musetel, catina si sunatoare (altminteri clasice pentru cicatrizari. Cam urita ea la culoare (galben-ocru, un fel de ..., daca ma intelegi), dar foarte eficienta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Si Vladut pateste destul de des asa. Poponeata libera, fara pampersi cat mai mult. Are efect de fiecare data. Chiar si pentru Candida. Acum ca s-a incalzit e mai usor sa faci asta.

Succes,
Maria

Mergi la inceput