Cand trebuie anuntat angajatorul ?

Cand trebuie anuntat angajatorul ? | Autor: briseis

Link direct la acest mesaj

Va rog mult sa-mi spuneti daca exista mentionat undeva cand trebuie anuntat angajatorul despre o sarcina a angajatei. Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Ma indoiesc ca ar exista vreo lege cu privire la asa ceva;asta mai lipsea sa-i dau socoteala angajatorului de un drept personal care ma priveste strict pe mine si familia mea.

DAR

Sa privim si cealalta parte,angajatorul te poate da afara inainte ca tu sa mentionezi ca esti insarcinata si atunci iti va spune ca nu a stiu de cazul tau.Eu una l-as anunta si astfel angajatorul nu mai poate sa ma dea afara,caci l-am anuntat(cu martori ca sa am acoperire caci nu se stie niciodata)
Sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen-daniela spune:

Exista o lege sau ordonanta, nu mai stiu sigur, aparuta prin octombrie-noiembrie, despre protectia maternitatii(cam asa ceva) care prevede ca trebuie anuntat angajatorul in scris. Trebuie sa te duci si la medicul care iti urmareste sarcina sau la medicul de familie sa iti dea o adeverinta ca esti insarcinata. Eu am trecut prin aceeasi situatie. Asta este. Daca imi aduc aminte de nr. legii sau ordonantei revin. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by carmen-daniela

Exista o lege sau ordonanta, nu mai stiu sigur, aparuta prin octombrie-noiembrie, despre protectia maternitatii(cam asa ceva) care prevede ca trebuie anuntat angajatorul in scris. Trebuie sa te duci si la medicul care iti urmareste sarcina sau la medicul de familie sa iti dea o adeverinta ca esti insarcinata. Eu am trecut prin aceeasi situatie. Asta este. Daca imi aduc aminte de nr. legii sau ordonantei revin. Bafta!

Obligatia de a anunta in scris angajatorul despre starea de graviditate o au persoanele care intentioneaza sa beneficieze de concediul pentru risc maternal, potrivit OUG 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellys spune:

Este vorba de OU 96/2003. Trebuie sa-ti anunti angajatorul in scris pentru a beneficia de drepturile prevazute in ordonanta:
- ore libere platite pentru consultatii medicale;
- diminuarea programului de minca cu 1/4 , fara a fi afectata la salariu;
- concediu de risc maternal de 120 zile platitt 75 % din salariu;
- angajatorul nu are voie sa te concedieze.... etc.

Eu mi-am anuntat angajatorul in scris la 5 luni, cu numar de inregistrare si cu anexe: adeverinta de la medicul de familie si o copie a echografiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect Ellys. Ma bucur sa vad ca stiti sa va aparati drepturile. Pacat ca nu se lupta mai mult pentru informarea tuturor asupra acestor legi care exista si nu sunt cunoscute.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput