Pe sotul meu l-au chemat in armata-help amanari...
Buna,
Sunt ingrozita de faptul ca ieri, sotul meu a primit ordinul sa se prezinte la comisariat pt. incorporare. Acum e acolo, i-au pus sa dea un test psihologic, si urmeaza vizita medicala.
Eu sunt in luna a 7-a, primul copil si sunt ingrozita de ideea de a-l pierde acum pentru cateva luni de langa mine.
Va rog, sa-mi spuneti daca faptul ca eu sunt gravida are vre-o importanta pt. armata?
Ce alte motive ar putea fi pentru amanare? Sau chiar ar fi perfect sa nu mai faca de loc.
El e nascut in 1977, a terminat facultatea in 2001. Are ca motive de sanatate: ulcer duodenal si probleme la coloana, pensare vertebre l5-s1. Chiar zilele trecute a primit de la doctorita de familie trimitere la fizioterapie.
Uf, sunt asa disperata.
Andra
Raspunsuri
lily spune:
Draga Andra,
am citit zilele trecute ca s-a renuntat la scutirea de armata prin plata vreunei sume ...
medical, intotdeauna scutirea a fost f greu de obtinut- ori are o boala f.grava, dar atunci va avea probleme la o eventuala angajare (cine doreste sa angajeze handicapati ??) -ori te impaci cu ideea ca dupa citeva luni se "libereaza" si scapa !!!
Iti spun cazul unei cunostiinte -anul trecut, dupa ce a venit ordinul de incorporare pt fiul ei, a mers in audienta la Seful Comisariatului unde fiul ei era chemat sa se prezinte, a spus ca e bolnava,operata, ca fiul ei e singurul sprijin si o intretine el, la aminat un an ! Dar anul acesta insa a fost incorporat.
Iti doresc sanatate si putere !!!
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"
Lili
SIMONABB spune:
1. se duce la o facultate particulara si da o spaga sa-i dea adeverinta de student
2. cere repartitie la o sectie unde se fac incorporari peste o perioada de timp. Am o cunostinta care dupa ce a epuizat toate metodele de fentare, a cerut sa mearga la genisti pt ca in anul respectiv incorporarile la genisti se faceau peste 5-6 luni de la data respectiva.
Simona & BB Eugen
Da-mi Doamne intelepciunea de a recunoaste binele, vointa de a-l alege si puterea de-al infaptui!
carmens spune:
Draga Andra, din cate cunosc eu, cei cu studii superioare, TR-isti fac o armata mai mult formala, pentru ca au un program de 8-10 ore pe zi, adica vin dimineata la ora 7 si pleaca dupa amiaza la ora 16-17 , in functie de programul zilei, asa ca il vei avea langa tine, e ca si cum ar avea un serviciu.Daca amana acum s-ar putea sa-l cheme cand vei avea copilul micut si vei avea si mai multa nevoie de el.
Oricum e vorba de doar 6 luni. In acest moment nu mai poate fi amanat decat din motive medicale. In mod normal ar fi trebuit sa-si satisfaca stagiul militar in 2001 sau 2002, deci amanari au mai fost.
Doar cu atat te pot ajuta deocamdata dar am sa ma interesez si revin cu detalii.
Multa sanatate, curaj si o nastere usoara!
Carmen
otau spune:
Foarte simplu!
Se duce la comisariat cu hartie de la medicul tau (in care sa spuna ca esti gravida). Sa spuna ca el va intretine familia cat timp esti in CIC.
Nu cred ca va fi o problema!
Aurora
PS. Am patit-o si eu si asa am rezolvat-o!
oana cretu spune:
Daca tot ati deschis subiectul asta as vrea sa va intreb si eu, fetelor, cand au de gand sa faca armata sa nu mai fie obligatorie? Stiti ceva, au anuntat ceva? Va pup!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
monicapredescu spune:
Si pe mine ma intereseaza subiectul. Sotul urmeaza acum un master si eu sunt in saptamana a 18-a. Dar va termina la anul si, chiar daca bb va avea un an, mi-ar placea sa nu mai faca deloc armata. Stie cineva ultimele noutati? Am auzit ca cei cu facultate fac numai 4 luni. Dar nu se poate deloc? Sunt sanse sa se voteze armata optionala?
anca tanasica spune:
Daca demonstreaza ca este intretinator de familie nu-l ia in Armata. Din cate stiu eu nu se incorporeaza cei care au bebe care tb.sa vina sau care au bb mai mic de 2 ani (adica asta mi-a spus unchiul meu care e ofiter si te duci la Comandament cu adev.medicala de sarcina in evolutie sau cu certificatul de nastere al bebelului.)
Anca si bebelina Alexandra
marius spune:
Raspunsul lui Anca este singurul valabil daca tu nu ai alte surse oficiale de venit el fiind cel ce va asigura astfel (daca lucreaza) viata de zi cu zi. Pe de alta parte in egala masura afectiunile interne ale stomacului (ma rog ulcerul de acre vorbesti) daca este certificat medical fiind un caz chirurgical duce de asemenea la amanarea stagiului militar dar doar in urma expertizarii medicale militare.
Marius (www.desprecopii.com)
kjmami spune:
draga mea...
eu am patit asta de 2 ori in timpul sarcinii....
prima DATA S-A DUS LA COMANDANT CU O FATZA SPASHITA SI I-A EXPLICAT CA ARE NEVOIE DE O AMANARE PT CA are un copil pe drum....comandantuls -a uitat cam stramb dar l-a mai lasat sa stea...
a doua oara sa intamplat ca eu sa nasc exact in ziua in care trebuias a se duca la vizita medicala si l-au amanat iar...
ca ultima solutie fa rost de vreo 400-500$ si scapa sigur ....nu stiu unde si cum dar stiu ca se scapa ushor
daca mai obtin info te anunt
numai bine
kjmami spune:
celor de la armata nu le pasa ca el este intretnator de familie..si armata da salarii
!!!!