"contributii" la cresa
Buna fetelor, mamici cu pusti la cresa,
Azi mi-am dus prima oara copilul de doi ani la cresa (de stat). Cam ce si cui trebuie sa dau si cui ca sa se poarte bine cu copilutul meu?
Cum se sarbatoreste ziua copilului la cresa, ce sa duc? Tort, prajituri, sucuri?
Mai are cineva copilul la cresa Tohani (in Tineretului) sau stiti ceva de aceasta cresa?
As fi foarte bucuroasa daca ma puteti ajuta cu o informatie.
Multumesc, Lavinia
Raspunsuri
Bobita spune:
Eu le-am dus ingrijitoarelor de la grupa in fiecare luna cite un pachet de cafea, un dres si un sapun. Apoi la ocazii, am avut "grija" si de as sefa precum si de directoare.
Eu de ziua Mariutzei nu am dus decit bomboane, se poate sa duci si tort dar iti trebuie aviz sanitar.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=tot+cu+animalute&mid=224&cid=1083
silvvi spune:
Nu am cotizat cu nimic niciodata, doar am intrat in discutii mai des si am incercat sa ma imprietenesc cat posibil cu asistente. Nu cred ca micile cadouri rezolva ceva, daca persoana respectiva nu iubeste copii in general. Eu am o asistenta de genul asta si numai cu observatii si ceva presiune reusecs s-o fac sa fie cel putin atenta, nu ma mai intereseaza sa fie draguta, ca oricum nu are ce cauta langa copii. Ma multumesc ca e obsedata de curatenie si ca cealalta asistenta e nascuta sa fie pedagog si se discurca de minune cu copii.
Am intrebat la asistente si m-ua spus ca nu se obisnuiste sarbatorirea zilkelor de nastere din cauza diferentelor de varsta si a meniului.
lavi02 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. De ziua ei am dus pana la urma tort si 2 cutii de bomboane pentru doamne. Din cate m-am prins eu intr-o saptamana, e o asistenta la grupa plus un numar pe care inca nu l-am determinat de ingrijitoare. Trebuie sa le intreb. Ma gandesc sa ma "manifest" cu ceva de 8 martie si pana atunci ma prind eu cate sunt si ce e cu ele.
Pacat ca in prima saptamana a si luat o raceala si acum am luat si eu de la ea... Cam cat de frecvente sunt virozele la copiii de la cresa?
Numai bine, Lavinia
seemonel spune:
Lavi02 - as dori si eu mai multe amanunte despre cresa din str. Tohani. Cum este mancarea, cat de mari sunt grupele, cate ingrijitoare sunt la o grupa etc... Eu am un baietel de 2 ani care nu este inca pregatit pentru gradinita. L-am dat pana acum la 2 gradinite si nu a mancat absolut nimic nici la una, nici la cealalta. In schimb, acasa nu am probleme cu el.
Crezi ca o bona ar fi o alternativa mai potrivita decat cresa?
lavi02 spune:
Buna,
Eu am apucat sa o duc la cresa (Tohani) 3 zile dupa care a facut o viroza, am tinut-o joi, vineri si week-end-ul acasa si luni am dus-o iarasi dar din cauza contactului cu aerul rece de dimineata a "intors-o raceala". Apoi raceala s-a tot prelungit si acum o sa mearga la bunici si o mai duc la cresa din 18 aprilie. Sa vad ce va mai fi cu gatul.
Mancarea ele zic ca e buna si ca Silvia mea in prima zi nu a prea mancat dar apoi a inceput sa manance. Nu am vazut mancarea, asa ca nu pot sa zic sigur. Mananca si copilul cu manutele lui, ii dau si ele... e o ingrijire mai detaliata decat la gradinita.
Au program de olita, inainte de masa/culcare, cand se scoala...
Au doua grupe: mijocie si mare, mijlocie cred ca e pana pe la 2 ani si jumatate. La fiecare grupa este o asistenta medicala si 3 ingrijitoare. La grupa Silviei (mijlocie) erau 21 de copii inscrisi si veneau cam 15-16. Asistenta si ingrijitoarele sunt foarte binevoitoare. Silvia a mers cu placere si s-a adaptat repede. Mie mi-a placut atmosfera din cresa, este curat si ingrijit. Directoarea pare destul de pretentioasa cu personalul. Daca vrei informatii in plus du-te intr-o zi pana pe la ora 15 si vorbeste cu directoarea.
Dezavantajele cresei sunt ca trebuie sa scoli copilul sa ajungi cu el acolo pana la 8 si jumatate si ca face mai des viroze. Probabil ca depinde si de rezistenta lui. Daca iti gasesti o bona in care sa ai incredere si care sa-ti placa, te scuteste de aceste dezavantaje. Eu am ajuns la disperare cu bonele si de-asta am dat-o la cresa.
Avantajele cresei: invata mai repede sa se descurce singur, sa intre in relatie cu alti copii, sa vorbeasca, sa faca la olita.
Noroc in ceea ce te vei hotara sa faci.
Lavi