CIC fara carte de munca ?

CIC fara carte de munca ? | Autor: anaraluca

Link direct la acest mesaj

Buna, va rog sa imi raspundeti si mie daca stiti.

Prietena mea nu a avut carte de munca si nici loc de munca inainte de a naste dar a cotizat 10 luni la casa de asigurari si pensii, 8 inainte de a a naste si 2 dupa. Ea a nascut in 26 oct 2003 si a terminat de plata in ianuarie 2004. A depus dosarul de cerere CIC in ianuarie la casa de asigurari.
Beneficiaza ea acum de indemnizatie de crestere a copilului si de care, din cat a cotizat sau din cea noua de 6 mil si ceva ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns, saraca este disperata si as vrea sa o ajut cu un sfat din partea voastra pentru ca situatia ei materiala nu e tocmai buna.

Ana

O viitoare mamica fericita!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Beneficiaza de indemnizatie pentru CIC de aprox.6,1 mil.

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmmm.... daca este sa ma iau dupa lege... raspunsul e negativ neavand minim 10 luni asigurate anterior datei nasterii. Teoretic discutand ea nu mai trebuia sa plateasca ultimle 2 luni dar nici nu ar avea dreptul la CIC. Doar la maternitate. Acum ce sa zic...poate gresesc si cei de la asigurari numai ca e taioasa treaba asta, poate sa o oblige sa restituie banii...ceea ce ar fi aiurea. Cred ca a riscat mult cu asigurarea...insa...imi pare rau sa scriu toate acestea dar...

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iustin79 spune:

care-i diferenta intre CIC si maternitate?

Mergi la inceput