Sab Simplex - pana cand?

Sab Simplex - pana cand? | Autor: carmen77

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are 3 luni jumate (de fapt se apropie de 4) si eu ii dau in continuare in biberon Sab Simplex, cu toate ca nu mai are colici, dar mi se pare mie ca spuma pe care o face laptele praf cand il prepar i-ar dauna ... nu stiu, oare se impune sa mai folosesc Sb Simplex sau ar fi cazul sa renunt la el? Ca nu as mai da 150.000 la 10 zile numai ca sa ma aflu in treaba ... voi pana la ce varsta le-ati dat bblushilor Sab?

Carmen si bb Matei Gabriel

http://community.webshots.com/user/carmen77102

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Gata,opreste-te!Nu-i mai face nimic la burtica la virsta asta.Eu i-am dat numai vreo 3 sapt.cit au tinut-o colicii,dupa aia m-am invatat ca trebuie sa rigie dupa fiecare masa.

Teodoreiin 14 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Nu-i ma da puiutului sab simplex.Daca nu mai are colici de ce sa-i dai?!?!
Laptele face spuma si cand face 10 luni, sa zicem.Si ce faci?Ii dai pana atunci...
Fii fericita ca ai scapat de colici....si gata!

Eu ii dau lui Rares Milumil 2 si au schimbat aia continutul...de face o spumaaaa?!?!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caarra spune:

Renunta! E un medicament si ca orice medicament are efectele lui secundare si e pacat sa abuzezi. La bebelusha mea a avut efect Bonnisanul care e produs natural, oricum ideea e ca m-am ferit de Sab.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Te-ai uitat, din curiozitate, la ce contine Sab Simplexul? Mai ales la ingredienti inactivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Pai pe sticluta mea scrie 69,19mg dimeticon, 92,5 dioxid de siliciu, 7,5 simethicone ... ce-o fi insemnand nu stiu, ca nu sunt chimist de profesie ... dar stiam ca ce contine Sab Simplex se elimina in totalitate prin scaun ... nu e asa? Si ma mai gandeam ca un produs conceput pentru bb e inofensiv ... sa nu fie asa??

Carmen si bb Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

O sa terminam sticluta asta pe care o avem acuma si la revedere, nu mai cumparam alta, sa vedem cum o sa reactioneze Matei ... sper ca nu cu urlete de durere de burta ... eu ii dadeam in continuare ca am observat ca ragaie mult mai usor ... asta e, decat sa-i faca rau, mai bine il tin mai mult in sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Sabul se elimina exact asa cum a fost inghitit! Eu Alexandrei (are 3 luni si am scapate de pe la 2 luni de colici) i-am redus doza (de la 2 luni si o sapt.), adica de la 15 pic de 3 ori pe zi (ea este alim.natural si poate sa suga si de 15 ori pe zi, deci nu puteam sa-i dau la fiecare supt) am redus la 10, apoi nu i-am mai dat la pranz, apoi nu i-am mai dat seara si acum mai ia 5 pic dimineata si in 2-3 zile renuntam si la alea (am zis sa nu le elimin brusc totusi).
Sabul a fost singurul la care colicile au cedat (cu bonnisanul am zis ca ma urc pe pereti cateva nopti cat i-am dat, ca m-a enervat asa tare ca am aruncat sticluta si am zis ca nu vreau sa mai vad asa ceva in viata mea). Renunta treptat totusi ca sa-i dai posibilitatea sist.digestiv sa elimine gazele singurel.
Si inca ceva, daca ragaie sau nu dupa ce a supt nu are nici o legatura cu colicile, colicile sunt date de acumulari de gaze in intestin care se formeaza prin degradarea alimentelor in intestin...

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:

dar stiam ca ce contine Sab Simplex se elimina in totalitate prin scaun ... nu e asa? Si ma mai gandeam ca un produs conceput pentru bb e inofensiv ... sa nu fie asa??

Uite ce mai contine:
metilhidroxipropilceluloza, citrat de sodiu, acid citric, carbomer 934P, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharina sodica....
Eu pot zice altfel: mai rar un produs (kiar si de bebei) care sa fie natural 100%.

Cat despre ragaiala si colici, eu stiam ca exista o legatura intre ele. Acumularile de gaze din intestin sunt tocmai gazele care ies atunci cand bebe ragaie, nu?
Asa ca daca aceste gaze sunt eliminate, nu mai exista acumulari in intestine si bebe e mai linistit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Renunta, nu mai este nevoie sa-i dai. Eu i-am dat Clarei doar vreo luna de zile cat a avut colicii si atat. Si nici atunci prea des.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 5 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Acumularile de gaze din intestin nu se elimina prin ragaiala (sau nu prin ragaiala pe gura, ci prin cealalta parte), pentru ca intre stomac si intestin exista un sfincter care se deschide numai intr-o parte (dinspre stomac spre intestin) si se formeaza din metabolizarea alimentelor in intestin (de ex.fasolea ca da cele mai multe gaze). Ragaiala e buna ca elimina gazele din stomac pana sa ajunga in intestin, dar nu elimina in totalitate colicii.

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput