Mamici depistate cu listeria in timpul sarcinii?

Mamici depistate cu listeria in timpul sarcinii? | Autor: vrabiuta

Link direct la acest mesaj

mamici, exista vreuna dintre voi care sa fi fost depistata cu listeria in timpul sarcinii?
daca da, in ce luna ati fost depistate, ce titru ati avut si cum a evoluat el?

suntem cateva viitoare mamici aici pe forum care avem aceasta bacterie in sange si ne-ar ajuta mult sa auzim macar cateva cazuri de gravidute care au avut aceasta problema.

multumesc mult

marcela si margeluta din burtica - DPN 5 septembrie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martac spune:

imi pare rau ca nu stiu sa raspund la intrebare, pentru simplul motiv ca inca n-am facut testul asta iar acum nu stiu unde sa-l fac, asa ca mi-ar prinde tare bine sa-mi spui unde se face. Cat despre intrebarea ta o sa fac si eu "sapaturi" sa vad ce aflu.
Multumesc si sanatate tie si margelutei din burtica

Marta in 13 saptamani
DPN 24 august

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxi spune:

Eu am facut analiza la Centrul Medical Unirea iar anul trecut la Cantacuzino.
Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

fetelor,

chiar nu exista nici o mamica depistata cu listeria care sa fi dus sarcina la termen??
am postat subiectul aici tocmai ca sa raspunda mamicile, mai noi sau mai "vechi".

daca nu este nici una, atunci sa ne asteptam la ce e mai rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20764&whichpage=1

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

papadia,

am citit.
sa inteleg ca exista un singur caz depistat in care sarcina a fost dusa la bun sfarsit fara complicatii...

daca mai exista cineva care a fost in situatia asta va rog sa imi scrieti. multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Abia acum am vazut acest subiect. Eu sunt o mamica care a avut listeria in sarcina. Am mai raspuns mai demult la alte subiecte pe tema asta, dar nu le mai gasesc acum. Of, cautarea asta...
Mi-am facut analiza prin luna a doua sau a treia, cand titrul mi-a iesit 1/320, la Instit. Cantacuzino. Initial am facut tratament cu Sumamed, parca la 2 sapt. am facut din nou analiza si tot la fel, 1/320. Apoi am facut tratament cu Ampicilina, si iar analiza, cand in sfarsit titrul a coborat la 1/160. De atunci mi-am facut analiza in fiecare luna, si catre sfarsit o data la 2 saptamani, tot la Cantacuzino. Titrul a ramas la fel, insa m-am ferit de orice branzeturi, orice produs din lapte nepasteurizat, ci cum nu aveam incredere in ce scria pe produse, le-am evitat total in afara de lapte pe care-l fierbeam si eu de fiecare data. Orice fruct sau leguma o spalam foarte, foarte bine. Nu puneam mana pe carne macra, sau daca o faceam ma spalam foarte bine apoi. In fine, am evitat tot ce putea sa fie contaminat de listeria.
Mi-am facut eu de capul meu, parca pe la mijlocul sarcinii, triplul test, si valoarea alphaproteinei a iesit mai mare decat trebuia. Doamne, ce m-am mai speriat. Insa medicuk m-a linistit a zis ca e doar putin mai mare si cel mai probabil ca este din cauza infectiei cu listeria. Listeria , din cate cred ca stiti, este foarte periculoasa incepand cu luna a 6-a de sarcina, cand placenta devine mai permisiva si aceasta bacterie o poate traversa si ajunge la fat. Nu e deloc de gluma cu ea. Eu, pana la urma, desi am avut titru 1/160, considerat inofensiv, am nascut prematur in saptamana 35 de sarcina, o fetita sanatoasa, de 2.250 kg si 44 cm. Se pare ca 80% din cauza listeriei am nascut prematur. Copilul a fost ok, din toate pdv. Nu a avut nevoie de absolut nimic, a stat doar la incubator juma de zi, la caldurica. Dupa aceea a stat in salon cu mine. Am spus de la inceput cand m-am dus sa nasc, ca sarcina este cu listeria, pentru a fi ei foarte atenti cu bebe. Daca bacteria se transmite la bebe, trebuie detectat imediat si administrat tratament de urgenta, pentru ca se manifesta foarte grav la bebe. Asa ca atunci cand nasteti, spuneti ca aveti listeria si rugati sa se aiba acest lucru in vedere imediat dupa nastere, la bebe.
Va doresc din suflet multa sanatate, sarcini duse la termen si bebei sanatosi!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 5 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput