Ochelari cu lentile progresive

Ochelari cu lentile progresive | Autor: otau

Link direct la acest mesaj

Mama mea si-a facut acest tip de ochelari. Problema este ca nu vede asa cum at trebui cu ei desi a dat o caruta de bani. (4 mil lei o lentila). Ei i se pare ca partea de sus a lentilei care este pentru vazut departe este prea mica comparativ cu cea de jos care este pentru citit. Cele mai mari greutati le are atunci cand merge pe strada; vede doar daca se uita in sus spre cer, adica vede doar ultimile etaje ale blocurilor clar, dar daca se uita la oameni nu ii vede foarte clar.
Nu stiu daca am fost eu clara in ceea ce am spus, ca m-a zapacit mama de cap. Daca cineva stie in cat timp te obisnuiesti cu asemenea ochelari sa-mi spuna, va rog !
Precizez ca mama a inceput sa-i poarte de 10 zile. Dioptriile sunt +2,50 la departare si +4,50 la citit. Lentilele sunt Sover, deci zic eu de calitate, dar mama da vina pe optician. Ce sa faca?
Aurora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

sa se duca la firma care i le-a facut, sa le explice ce se intimpla si sa ceara alte lentile (alea nu mai pot fi remediate) sau sa-i dea banii inapoi ( cel mai bine sa-i dea banii, pt ca din moment ce n-au reusit lentilele din prima e putin probabil sa le reuseasca acum).
Daca nu, exista OPC, Politia economica etc.
Mama mea si-a facut si ea asemenea ochelari si din prima clipa cind i-a pus la ochi nu a simtit nici o jena.
Daca obtine banii inapoi, pot sa-ti recomand cabinetul unde si-a facut maica-mea ochelarii.

Simona & BB Eugen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Si mama mea poarta astfel de ochelari de vreo cinci ani. In primele trei luni era clienta fidela la "ochelarist", de doua ori i-a schimabt lentilele, adica i-a micsorat, respectiv marit partile cu diferitele dioptrii. Mama are trei dioptrii pe o lentila, una ptr. departare, una ptr. distanta mijlocie si cealalta ptr. apropiere. Si in ziua de azi se mai foloseste de mana cand citesti, in sensul ca isi ridica un pic ochelarii ca sa vada ce citeste (si forma nasului si a pometilor o dezavantajeaza foarte mult). Parte cu dioptria ptr. departare este in schimb foarte mare si nu are probleme la mersul pe strada (conduce si masina).
Cred ca mama ta ar trebuie sa se duca iarasi acolo unde i-au facut ochelarii si sa le explice despre ce e vorba. Cu asa ceva nu se glumeste, iar daca nu vor sa-i schimbe lestilele sa ceara banii ianpoi sau sa se adresere OPC asa cum scria SimonaBB.
Mult succes si rabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Din cite stiu eu, sint oameni care nu se obisnuiesc cu astfel de ochelari...asa cum sint si persoane care nu se pot obisnui cu lentile de contact.
Ochii nu reusesc sa se adapteze.Daca totusi doreste sa vada daca dioptriile sint bune si ochelarii sint buni poate ar trebui sa incerce la un medic oftalmolog sa-i verifice.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& com.

Mergi la inceput