Degetel prins la usa
Nici nu a inceput bine ziua ca fica-mea, Dora de 1an si 10 luni si-a prins degetul la usa. I s-a umflat tare, dar il poate indoi si nu mai plange. Daca stiti cumva sa-mi ziceti cu ce as putea s-o ajut. I l-am bagat imediat in apa rece, dar acuma nu ma mai lasa.
Raspunsuri
roxanak spune:
Asa se fac copii mari, mai cu o glezna scrantita, mai cu un deget prins la usa. Parca noi n-am trecut prin asa ceva si mari am ajuns. Daca nu mai plange si ii poti atinge si/sau indoi degetul nu cred ca e prea grav. Eu imi aduc aminte ca mama imi punea o carpa rece in jurul degetului. Se umfla foarte tare, dar dupa doua zile imi trecea. Stiu ca daca se umfla si nu suporti atingerea atunci poate fi fracturat, dar nu vreau sa te sperii. Incearca sa verifici daca osul nu e rupt si pune-i o carpa cu apa rece. Dac nu suporta, mai ajuta malaiul sau o frunza de varza (trage umflatura).
Insanatosire grabnica
Mirunaa spune:
Of, of si copiii astia
nu stau locului o clipa.
Daca nu mai plange inseamna ca n-o mai doare asa tare...iar cu umflatura, daca nu suporta sa-i pui ceva rece...las-o asa.Se va trage de la sine...
Toate cele bune!
Laura _Oprescu spune:
s-a intamplat in secunda in care nu ai fost cu ochii pe ea ,asa-I? ...
noua asa ni se intamplau toate...il supravegheai toata ziua si in secunda in care intorceai capul atunci si napasta ...la degetel prins in usa il puneam in apa rece si cam atat...verificam sa il indoiaie si asteptam sa i se deznegreasca/cada unghia!...te pup ...multa sanatate!
carmen_bm spune:
Va multumesc tuturor, sunteti niste mamici foarte saritoare. Ma ucur ca am ajuns in forumul desprecopii.com
Din fericire poate sa-si miste degetul, doar cand isi aduce aminte de el imi da manuta sa i-o tin in mana mea. M-am seriat destul de tare pentru ca parea destul de indoit cand i l-am scos de-acolo.
Am incercat si cu varza dar nu ma lasa sa-i pun nimic altceva decat mana mea.
Multumesc tuturor
m34 spune:
Eu eram mai maricel cand am cazut la scoala intr-o mica busculada si am fost calcat pe degetul mic. S-a umflat rau, ma durea. Am mers la doctor si m-am ales cu un ghips de toata frumusetzea timp de 3 saptamani. Sper sa nu fie cazul.
Sanatate 
roxanak spune:
Tot caldura de mama e cel mai bun leac. urmareste reactia degetelului o perioada, ca sa te asiguri ca totul e in ordine.
anchi spune:
Am avut parte de patru degetele prinse la usa,cate doua pentru fiecare baietel.
Baiatul cel mare si le-a prins in usa in ziua cand a implinit 2 ani, prima data un degetel, iar dupa o ora al doilea.
Casa era plina de copii si musafiri. Si le-a prins atunci cand se furisa sa vada cine mai suna la usa.
A fost groaznic.
Am ajuns la Grigore Alexandrescu.
Si cu baiatul cel mic tot asa am patit, s-a ascuns dupa usa ca sa ne sperie, nu l-am vazut si....
Tot la Grigore Alexandrescu am ajuns. Stiam din trecut ca unghiutele prinse in usa se pot infecta foarte usor.
Cel mare, atunci cand si-a prins degetele, a avut unghia crapata pe sub piele, nu s-a vazut cu ochiul liber. Asa ca am stat linistiti cateva zile. A inceput sa faca febra, degetul i se invinetise. A avut parte de o mica operatie.
Dupa cele intamplate, la urmatoarele degete prinse am fugit direct la camera de garda, la spital, unde, intr-o jumatate de ora, cu anestezie locala, s-a rezolvat totul; l-au scapat pe el de durere si pe mine de emotii.
Asa ca, la acest capitol, am o mare experienta.
Cand este sa se intample, se intampla, chiar daca supraveghezi copilul tot timpul.
carmen_bm spune:
Ah, ce m-ati speriat, cu spitale, operatii...
Din fericire n-a fost asa grav,noroc ca nu si-a prins unghia; si nici nu mai e asa de umflat. Nici nu se mai plange cand se uita la el. Cred ca am scapt mai usor decat unele dintre voi. Daca va avea alte reactii o voi duce la medic.
Cu tot supravegheatul cand e sa se intample tot se intampla. Azi s-a lovit frate-sau (4 ani) de si-a facut un cucui in frunte de toata frumusetea. De cand a crescut un pic de stare nu are, are o gramada de energie, bine ar fi sa-mi dea si mie un pic.