sarcina

sarcina | Autor: dixie2

Link direct la acest mesaj

Buna Teo!

am 26 de ani si cateva intrebari...

1) In acest moment eu nu-mi doresc un copil, dar ma tot intreb ce as face daca mi s-ar intampla sa raman insarcinata... Din experienta pe care o ai, ai putea sa-mi spui - in general femeile care recurg la un avort, regreta aceasta decizie? Ce ma sfatuiesti?

In alta ordine de idei, daca faci un avort prima oara cand ramai insarcinata, sunt sanse ca ulterior sa nu mai poti ramane insarcinata?

2) Partenerul meu a facut o spermograma, iar rezultatul a fost 2 mil. spermatozoizi la ml. Medicul i-a spus ca in aceste conditii este f. greu ca eu sa raman insarcinata. Este adevarat?

3) In caz ca nu pot ramane insarcinata cu el in felul asta, este posibil sa apelam la alta solutie - de exemplu fertilizare in vitro? Ce alta solutie ar exista?

Multumesc,
Dixie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Daca ramai insarcinata, inainte sa te decizi pentru avort, este bine sa stai de vorba cu cineva care a trecut prin asta.Eu am trecut prin 3 avorturi si nu trece nici o zi fara sa ma gandesc cum ar fi fost daca mi-as fi pastrat copilasii.Dar eram eu la randul meu un copil ca nu stia prea bine ce se intampla.Toata viata ma voi acuza si probabil ca nu voi trece niciodata peste asta.Au trecut mai bine de 10 ani si parca a fost ieri...In general nu este o problema sa ramai insarcinata dupa avort daca a fost facut de un medic si s-a tratat serios problema.Dar este o trauma psihica...
Despre rezultatul spermogramei nu stiu ce sa-ti spun dar daca e mic atunci va fi un mare semn de intrebare cand vei dori sa ramai insarcinata.
Sigur ca puteti apela la o metoda de fertilizare dar cred ca mai exista si alte optiuni inainte de fertilizarea in vitro.
Mult succes!

Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput