"Supa de pui pentru suflet de femeie!!!!
Raspunsuri - Pagina 7
Sorina-Alexa spune:
NU DOARE!
Acte de Bunatate facute pe negandite - iuhuuu! Nu doare
I-am spus sotului meu ca-l iubesc. Nu doare
I-am pus fiului meu un biletel in ghozdanelul
cu mancare,spunandu-i cat imi este de drag. Nu doare
Am deschis o usa pentru o doamna intr-un scaun
cu rotile. Nu doare
Am lasat o cutie de prajituri pentru postas. Nu doare
Am lasat pe cineva sa cumpere inaintea mea
cand stateam la rand la bacanie. N-a durut
L-am sunat pe fratele meu sa-i spun ca mi-e
dor de el! Si lui ii este!
I-am trimis primarului o scrisoare laudandu-i
munca. Nu doare
Am dus flori la sanatoriu. Nu doare
Am pregatit o supa de pui pentru o prietena
bolnava. Nu doare
Am jucat Scrabble cu fetita mea. A fost distractiv
Sorina
Sorina-Alexa spune:
Am multumit persoanei care m-a ajutat sa-mi pun cumparaturile in plasa.
S-a luminat la fata.
I-am dat secretarei mele o zi cu plata.
A durut putin.
M-am jucat cu mingea cu cainele meu.
M-am simtit bine.
Am invitat o doamna care nu sofeaza la film si la restaurant.
M-am distrat bine.
M-am dus la masaj.
M-am simtit minunat.
Acte de bunatate facute pe negandite - Hmmmmm,cred ca asa voi face tot anul.
Nu doare.
Sorina
Sorina-Alexa spune:
Bunica Ruby
Mama a doi baietei plini de energie,in varsta de sapte si respectiv un an, ma necajesc uneori din cauza ca-mi fac de nerecunoscut casa frumos si atent intretinuta.
In joaca lor nevinovata,se intampla sa dea peste veioza mea favorita sau sa strice aranjamentele atent concepute.
In aceste momente,cand mi se pare ca nimic nu mai este sfant,imi amintesc lectia data,cu intelepciune,de soacra mea,Ruby.
Rubi e mama a sase copii si bunica a 13 nepoti.Este intruchiparea bunatatii,rabdarii si dragostei.
La un Craciun ,toti copiii si nepotii se stransesera,ca de obicei,acasa la Ruby.Cu doar o luna inainte isi cumparase o noua mocheta,alba si frumoasa,dupa ce traise,mai mult de 25 de ani cu acelasi covor vechi.Era mai mult decat bucuroasa de noua infatisare pe care mocheta o dadea casei.
Cumnatul meu Arnie tocmai impartea darurile tuturor nepotilor si nepoatelor - mierea premiata,produsa in stupii lui.Toti erau entuziasmati .Dar dupa cum vrea soarta,Sheena,in varsta de 8 ani ,varsa mierea pe mocheta cea noua,si-o imprastie pe pantofi in toate camerele de la parter.
Plangand,Sheena dadu buzna in bucatarie si alerga in bratele lui Ruby:"Bunico,am varsat toata mierea pe mocheta cea noua!"
Bunica Ruby ingenunchie,p privi cu dragoste pe Sheena in ochii plini de lacrimi si spuse:"Nu fi suparata ,iubito,putem sa mai facem rost de miere".
Sorina
Sorina-Alexa spune:
Problema sau solutie?
Era in 1933.Imi pierdusem slujba cu jumatate de norma pe care o aveam si numai puteam sa contribui cu nimic la intretinerea familiei.
Singurul nostru venit era ce castiga mama din croitorie.
Dar mama a fost bolnava cateva saptamani si nu a mai putut lucra.Cand n-am mai avut cu ce plati lumina ,compania de electricitate a venit si ne-a intrerupt-o. Apoi compania de apa.Dar directia de Sanatate i-a obligat sa ne de-a drumul la apa din motive de igiena.
Camara se goli de tot.Din fericire,aveam o gradina de legume si-am reusit sa gatim ceva la un foc in spatele casei.
Apoi,intr-o zi,sora mea mai mica a venit de la scoala cu vestea:"Maine trebuie sa ducem la scoala ceva pentru cei saraci"
Mama incepu sa bombane:"Nu stiu daca-i cineva mai sarac ca noi",cand mama ei,care statea la noi atunci,o linisti punandu-i palma pe brat si incruntandu-se.
"Eva,spuse ea,daca ii dai copilului sa inteleaga la varsta asta ca este saraca se va considera "saraca" tot restul vietii.Mai este un borcan de jeleu facut in casa,sa-l ia ea"
Bunica gasi niste hartie fina,o funda roz cu care impacheta ultimul nostru borcan cu jeleu.iar Sis se grabi spre scoala a doua zi,ducand mandra "darul ei pentru saraci".
Si de atunci incolo ,cand se ivea vreo problema in comunitatea noastra ,Sis se gandea firesc ca ea trebuie sa faca parte din solutia problemei.
Sorina
eli spune:
Am primit supele! Nu stiu cand au ajuns, azi, dupa ceva timp de cand nu ma mai uitasem in posta, le-am gasit. Stiu ca au fost trimise pe 17 Februarie. Eu le-am luat de pe Raft.ro, am platit doar 15 USD pentru transport, mai erau si optiunea cu 50 de USD, dar am zis ca e prea scump sa platesc atata pe transport si uite ca am platit putin si mi-au ajuns si repede. Eu mi-am comandat "Supa de pui pentru suflet de femeie", "Supa de pui pentru suflete tinere ", "Supa de pui pentru suflet de mama", "Supa de pui pentru suflet de copil ". Aveam impresia ca sunt subtirele, dar am vazut ca au peste 300 de pagini fiecare. Abia astept sa le citesc. Va spun dupa cum sunt.
O zi placuta!
Eli
alinamoro spune:
Multumim Sorina-Alexa pentru cate ne-ai scris din "Supe...",sunt foarte frumoase povestioarele.
Azi le-am primit si eu ,trebuie sa le scoata sotul de la posta,abia astept sa citesc.
alina
peca spune:
si mie mi-a comandat matusa mea cartille, 8 la nr. le primesc cadou de 8 Martie. Abia astept sa aiba o ocazie sa mi le trimita
multi pupici tusi!
oana cretu spune:
Plang, atat de tare m-au emotionat aceste povestioare, ca intotdeauna si cate lectii de viata invatam din ele, cat de tare ne pun pe ganduri dupa ce le citim, si atat de frumos exprimate...Ce pot sa-ti spun, Sorina decat ca esti o fata de nota 10, ca ne scri si noua, celor care nu o sa le avem prea curand din aceste supe......Ce mi-a stors lacrimi acea bunicuta...Si ce mare dreptate are taticul cand spune fetitei lui ca o sa creasca si el nu o sa mai aiba apoi acelasi loc in viata ei din cauza baietilor...Asta m-a facut sa-mi aduc aminte(a cata oara, oare?) de momente petrecute cu tati meu; si mi-e dor de el...Si, intr-adevar, copiii sunt modelati de mici in ceea ce vor face in viitor...Mai vreau!!!!!!!!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by oana cretu
Plang, atat de tare m-au emotionat aceste povestioare, ca intotdeauna si cate lectii de viata invatam din ele, cat de tare ne pun pe ganduri dupa ce le citim, si atat de frumos exprimate...Ce pot sa-ti spun, Sorina decat ca esti o fata de nota 10, ca ne scri si noua, celor care nu o sa le avem prea curand din aceste supe......Ce mi-a stors lacrimi acea bunicuta...Si ce mare dreptate are taticul cand spune fetitei lui ca o sa creasca si el nu o sa mai aiba apoi acelasi loc in viata ei din cauza baietilor...Asta m-a facut sa-mi aduc aminte(a cata oara, oare?) de momente petrecute cu tati meu; si mi-e dor de el...Si, intr-adevar, copiii sunt modelati de mici in ceea ce vor face in viitor...Mai vreau!!!!!!!!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
Oana draga,ai mare dreptate....si pe mine ma impresioneaza pevestile despre tati,nici al meu numai este.
Si a fost un om minunat,inca imi amintesc ce frumos era cand ma plimba prin locuri minunate,ca avea mereu o vorba buna pentru fiecare.....imi lipsesc clipele alea....dar asta este viata,uneori nedreapta.
Sorina
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by eli
Am primit supele! Nu stiu cand au ajuns, azi, dupa ceva timp de cand nu ma mai uitasem in posta, le-am gasit. Stiu ca au fost trimise pe 17 Februarie. Eu le-am luat de pe Raft.ro, am platit doar 15 USD pentru transport, mai erau si optiunea cu 50 de USD, dar am zis ca e prea scump sa platesc atata pe transport si uite ca am platit putin si mi-au ajuns si repede. Eu mi-am comandat "Supa de pui pentru suflet de femeie", "Supa de pui pentru suflete tinere ", "Supa de pui pentru suflet de mama", "Supa de pui pentru suflet de copil ". Aveam impresia ca sunt subtirele, dar am vazut ca au peste 300 de pagini fiecare. Abia astept sa le citesc. Va spun dupa cum sunt.
O zi placuta!
Eli
Eli,ce norocoasa esti..bravooooooooooooooooo
Abia asteptam sa ne spui cum sunt,detalii multe vrem.
In cat timp le-ai primit?Si sora mea le-a comandat(cu informatile de la tine)dar sa speram c-am facut-o bine.
Ca si noi abia le asteptam.
Sorina