Ganduri despre...

Ganduri despre... | Autor: Adela99

Link direct la acest mesaj

M-am gandit de multe ori (dupa ce m-am stabilit in strainatate)de ce sant atat de multe pareri diferite despre imigranti/emigranti contra bastinasi. Si tot gandindu-ma, m-am intrebat si de ce chiar intre noi romanii avem atatea pareri diferite despre romani in functie din ce parte a tarii santem. Si atunci de ce ne mai miram ca bastinasii din tarile de pe unde santem au idei preconcepute despre imigrati, cand chiar si noi le avem atat intre noi imigrantii cat si intre romani. Ca sa nu mai vorbim despre cat de usor ii criticam chiar acuzam pe bastinasi. Sant cam incoerenta, dar cred ca intelegeti....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Initial creeata de Adela99

Sant cam incoerenta, dar cred ca intelegeti....

Nu...eu nu intzeleg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Na hai ca eu te inteleg, pe bune, pt. ca "neintelegerile" dintre noi le-am carat aici in strainatate.
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Pentru ca e doar o limitare geografica si limitele geografice in sine nu ne definesc, pentru ca nu noi le alegem. N-ai ales sa fii roman cum n-ai ales sa fii femeie sau barbat. Alegerile pe care le facem, reactiile pe care le avem, gindurile si faptele noastre ne contureaza ca persoane si ne definesc. Oricit ne-am stradui, numai faptul ca sintem romani nu ne va dezvalui personalitatea noastra. Si asa si trebuie sa fie. N-as vrea sa fiu judecata de cineva pentru faptul ca sint romanca, indiferent daca persoana respectiva a avut experientze bune sau rele cu romanii.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Stiu ce vrei sa spui, dar nu ii inteleg pe cei care gandesc si eticheteaza oamenii astfel. Chiar daca ai avut probleme cu un anumit om sau grup, ar fi gresit sa ii bagam pe toti in aceeasi oala.
Eu personal am cunoscut oameni din mai toate colturile tarii si nu am remarcat nicidecum ca unii ar fi mai cu motz fata de altii sau ca ar avea oarece lipsuri caracteristice zonei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Pe mine personal in Romania nu ma deranjeaza absolut deloc oamenii din alte regiuni ale tarii.Eu sunt ardeleanca dar pentru mine sunt la fel si oltenii, moldovenii, muntenii etc.(cu ungurii fac putina exceptie, cu toate ca am prieteni, dar vorbesc in general).Eu nu fac nici o deosebire intre romanii nostrii dar stiu multi romani care fac asta.
Sa stiti ca nu doar in Romania exista aceasta hiba, chiar si aici in Suedia de exemplu regiunea de vest ii vorbeste de rau pe cei din sud(Malmö, Helsingborg etc), ii considera ca pe un fel de moldoveni de la noi si spun ca au un accent mai urat iar cei din Göteborg nu pot sa-i suporte pe cei din regiunea Bohuslan, spunand ca sunt cei mai prosti oameni din tara si probabil ca si in restul tarii se barfesc la fel unii pe altii.Eu cred ca in orice tara se fac asemenea diferente.
De exemplu,accept mult mai usor sa ma vorbeasca de rau pentru ca sunt ardeleanca un roman (doar e de-al meu), decat un strain pentru ca sunt din Romania!
Nu inteleg de unde placerea asta sadica pentru noi romanii de a ne pune in spate toate defectele din lume si ridicand in slavi insa tarile capitaliste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

P.S. Recunosc ca pana n-am ajuns in Occident, ridicam si eu in slavi tarile capitaliste dar acum mi-am schimbat atitudinea si gandirea!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Si eu sant tot ardeleanca (jumate unguroaica ), dar prefer sa ma critice strainii daca tot e sa ma critice cineva, decat ai mei, fie ei ardeleni, munteni, moldoveni sau olteni. De ridicat in slavi nu prea ridic nici pe unii nici pe altii, ci incerc sa vad partile pozitive la toti. Bineinteles ca observ si partile negative, de unde gandurile si cugetarile ...

Mergi la inceput