Cum vi se pare viata in Japonia? (3)
Raspunsuri - Pagina 3
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by eli
Sorina-Alexa eu mi-am comandat din Rmania "Invata singur limba japoneza" de Hidenobu Aiba de pe http://www.teora.com . Din aceasta carte am invatat eu farte bine hiragana si katakana. Are si lectii cu 40 de kanji. Cartea are exercitii de scriere, de gramatica si cu fiecare lectie sunt introduse cateva cuvinte noi si reguli gramaticale. Cartea e interesanta, ti-o recomand sa o cumperi insa doar daca iti mai iei si alte carti de la teora caci taxele postale sunt mari. Eu merg si la un curs de japoneza, invat din "Minna no Nihongo" (2 volume pentru care poticumpara si cartile corespunzatoare cu traducerea si explicatiile in engleza) totul e scris in Kanji, hiragana si katakana, kanji avand deasupra si scrierea in hiragana, uneori intalnind acelasi kanji cu aceeasi scriere in hiragana il tin si minte, cel putin citirea dacca nusi scrierea. De cateva luni invat si kanji, citire si scriere din "BASIC KANJI BOOK" (2 volume fiecare cu cate 500 de kanji) de Chieko Kano, Yuri Shimizu, Hiroko Takenaka, Eriko Ishii. Fiecare lectie are cam 10 kanji noi, spatiu special pentru scrierea acestor kanji, apoi sunt exercitii de scriere si citire ai cam la 5 lectii cate o scurta recapitulare. Cateva site-uri cu invatarea limbii japoneze i-am scris Eellyei in capitoulul 2. Mult succes!
Am si eu o intrebare in legatura cu epilatul. Cu ce va epilati in Japonia? A gasit cineva aici ceara sau un salon de cosmetica care sa epileze cu ceara?
Si acum inca ceva legat de viata profesionala. Ce va vedeti facand peste 5-10 ani in Japonia?
O zi placuta!
Eli
Merci mult..mi-ati fost de-un real folos...am pe cine ma baza cand nu inteleg ceva!
Eu am aparat de epilat electric...cam doare dar n-am ce face...am cautat si eu un timp saloane de cosmetice care epileaza cu ceara dar a fost in zadar....din pacate!
Cine stie sa ne dea de veste!
Sorina
eli spune:
Lia cartile pentru cursul intermediar sunt in acelasi stil cu "Minna no Nihongo" sau sunt mai bune? La noi la curs toata lumea face din "Minna no Nihongo" asa ca nu am avut termen de comparatie. Imi poti recomanda ceva mai bun cam la acelasi nivel cu "Minna no Nihongo"? La curs voi ramane cu ce am, cred, dar poate mai studiez din altceva in paralel acasa. Multumesc!
Raluca cursul pe care il urmez eu nu e pe o perioada determinata, pot sa merg pana cred ca nu mai am nevoie de lectii de japoneza, cand o fi asta . In legatura cu cartea "Japanese for today" am cautat pe net si am gasit un review aici http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0812073614/ref%3Dnosim/japanoramatm/103-4107528-3242202 . M-ai facut curioasa, o sa ma uit si eu cand am timp dupa aceasta carte intr-o librarie mai mare.
Succes tuturor la invatat!
O zi placuta!
Eli
ralucami spune:
Vreau si eu sa comand "Basic kanji book" si nu stiu cum sa o fac. Pe www.amazon.com o gasesc dar pe cel in japo nu. Cine ma invatza si pe mine cum sa fac? Presupun ca atunci cand comand de pe site-ul in japoneza taxele vor fi mai mici si cartzile imi vor ajunge mai repede.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
MLDiana spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Vreau si eu sa comand "Basic kanji book" si nu stiu cum sa o fac. Pe www.amazon.com o gasesc dar pe cel in japo nu. Cine ma invatza si pe mine cum sa fac? Presupun ca atunci cand comand de pe site-ul in japoneza taxele vor fi mai mici si cartzile imi vor ajunge mai repede.
http://www.amazon.co.jp/exec/obidos/search-handle-form/249-5218471-3092355
Vezi ca trebuie sa te faci membru ca sa poti cumpara.IAr inregistrarea e tot in engleza .Numele trebuie sa-l scrii in japoneza si expedierea se face in scurt timp, depinde daca au cartea in stoc.Plata se face DOC (plata la domiciliu ) sau cu card.
Lidia ,Tiara si David D.
MLDiana spune:
Link-ul l-am scris gresit.DAr dute la english si iti apare in engleza.
Lidia ,Tiara si David D.
Lia spune:
quote:
Originally posted by eli
Lia cartile pentru cursul intermediar sunt in acelasi stil cu "Minna no Nihongo" sau sunt mai bune? La noi la curs toata lumea face din "Minna no Nihongo" asa ca nu am avut termen de comparatie. Imi poti recomanda ceva mai bun cam la acelasi nivel cu "Minna no Nihongo"? La curs voi ramane cu ce am, cred, dar poate mai studiez din altceva in paralel acasa. Multumesc!
Raluca cursul pe care il urmez eu nu e pe o perioada determinata, pot sa merg pana cred ca nu mai am nevoie de lectii de japoneza, cand o fi asta . In legatura cu cartea "Japanese for today" am cautat pe net si am gasit un review aici http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0812073614/ref%3Dnosim/japanoramatm/103-4107528-3242202 . M-ai facut curioasa, o sa ma uit si eu cand am timp dupa aceasta carte intr-o librarie mai mare.
Succes tuturor la invatat!
O zi placuta!
Eli
Spuneam in mesajul trecut despre "Japanese for busy people"...sunt 3 volume si 9 casete audio(parca).Mi s-au parut mai bune decat "Minna no nihongo",in sensul ca-s mai "digerabile" si lectiile au ca subiect scene din viata de zi cu zi,poti studia acasa de pe ele.
Cartea de la cursul intermediar de pe care am studiat eu are ca scop imbunatatirea abilitatilor scris-citit,deci oarecum diferita de "Minna no nihongo".Lectii in care totul e scris cu kanji.Senzatia de inceput e "soc",dar dupa primele cateva lectii totul incepe sa intre in normal.
Spor la invatat!
Lia&Andrew
Sorina-Alexa spune:
Fetelor am si eu o intrebare..as vrea sa comand carti..dar nelamurirea mea este daca o pot face de aici,din japonia!
Se onoreaza comanda tocmai de aici?
Sorina
ralucami spune:
Fetelor am si eu o maaare rugaminte! Cine ma poate ajuta si pe mine sa fac rost de "Basic kanji book"? Va rog tare mult. Poate fi chiar si folosita de altcineva , ideea e sa nu ii lipseasca pagini si sa nu fie super mazgalita! In ceea ce priveste banii nu e absolut nici o problema!!! Pe amazon nu o mai au si am preferat ca decat sa fac o comanda pe niste siteuri dubioase si de care nu am auzit in viatza mea, mai bine sa apelez la voi! Pliiiiz!
angel_jp spune:
Eu recent ,am cumparat de acasa,caci nu am incredere sa ma abonez,"Invata singur limba Japoneza"sunt si cateva ideograme,aici scrie ca pentru a putea citi un ziar,trebuie sa cunoasteti aproximativ 2000 de ideograme..Greu ,dar in timp cred ca se poate invata,cred ca ce-l mai indicat este un curs..intensiv.