Scriitori britanici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mari stoian spune:

Si eu am o slabiciune pentru John Fowles ( mi se trage de pe vremea studentiei).Nu lasam cartea din mana pana nu o terminam.Nu stiu daca recitind acum ar avea acelasi efect dar cel mai mult mi-au mers la suflet "Daniel Martin" si "Magicianul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Si eu am mare dragoste pentru literatura engleza. Nu vreau sa enumar acum tot ce imi place si de ce. Dar dintre scriitorii contemporani, mai tare decit Fowels si Lodge, mie mi se pare Ian McEwan si am vazut ca l-ati omis. Mai incisiv, mai precis. Are si ceva din pofta pentru viata a lui Fielding. Si o imaginatie..nu in felul fecund al sud-americanilor..ci care rastoarna idei..sau le naste..nelinisteste..Eu citesc cartile lui cu sentimentul ca nu vreau sa se termine.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Hop si eu! Marturisesc ca ii prefer pe britanici...parerea mea e ca...pur si simplu stiu sa SCRIE! Mi-a placut foarte mult "Mindrie si prejudecata" a lui Jane Austen (dar si "Sense and sensibility" si "Persuasion") si ador "Jane Eyre". Mi-a placut atunci cind am citit "Forsyte Saga", adica acum vreo 15 ani, in adolescenta, acuma nu cred ca as mai avea rabdare.

Trecind la moderni, ce ziceti de James Clavell cu "Shogun" si "Changi"? Sau mai putin cunoscutul Alistair MacLean cu "Acolo unde se avinta vulturii" si alte romane de aventuri? Si pentru ca veni vorba si cineva intreba, Ken Follett scrie romane a caror actiune se petrece in timpul celui de-al II lea razboi mondial (in fine, nu numai).

Ati uitat-o pe Agatha Christie? Sau pe Tolkien? Sau pe J.K. Rowling autoarea lui "Harry Potter"? Sau pe P.L. Travers care a creat-o pe Mary Poppins? Si J.M. Barrie "taticul" lui Peter Pan? Sau pe Frances Burnett care ne-a incintat cu "Micul lord"?

Imi plac foarte mult si scriitorii contemporani, in special Helen Fielding cu neuitata Bridget Jones. Am descoperit-o foarte recent pe Isabel Wolfe, scrie niste romane foarte haioase, e drept ca sint cam asemanatoare: tinara realizata profesional in cautarea fericirii. Un alt autor simpatic, Nick Horby, a scris "About a boy", dupa care s-a facut un film cu Hugh Grant.

A, si n-am pomenit-o pe Daphne du Maurier...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Mie mi-a placut foarte mult DAVID LOGDE!!!
Am citi trilogia : "Schimb de dame", "Ce mica-i lumea" si "Meserie", apoi "Ganduri" si "Muzeul Britanic s-a daramat".
Mi se pare genial!!!
Mai sunt cateva titluri pe care nu le-am citit, le am, dar am nevoie de o stare de spirit necesara lecturii, pentru ca romanele lui nu sunt tocmai facile!

Angi si gemenii

Mergi la inceput