Romanii din Irlanda (2)

Romanii din Irlanda (2) | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

...continuarea subiectului http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15538

Otilia&LaAdelita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Buna fetelor !

Se pare ca trebuie sa ne continuam povestile in capitolul 2.Am fost asa de vorbarete ca deja s-a umplut spatiul alocat pentru subiect !

Multumesc pentru felicitari,ma simt tare bine in postura de mamica Incet-incet intram intr-un program,invat sa folosesc la maxim momentele de liniste.Impreuna cu sotul facem cu randul la schimbatul scutecelor,curatenie,mancare,mai putin la mancarea lui Alex,care cade in intregime in sarcina mea.Pana acum ne descurcam destul de bine,ne-am luat foarte in serios noua meserie de parinti.Mai nasol e ca sotul meu incepe serviciul de luni si va trebui sa ma descurc singura pana vine el acasa.Sper ca Alex sa fie cuminte si sa nu imi scoata peri albi.

Cum a fost pentru voi la inceput? Va mai amintiti primele saptamani impreuna cu BB? Ati avut anumite probleme? Sunt deschisa la sfaturile si experienta mamicilor mai vechi in club.

Mergi la inceput

Va salut din nou, cu cateva intrebari legate de 'iesitul din casa'...

Este adevarat ca nu e voie sa iesi din casa inainte de a-ti citi preotul sau inainte de 6 saptamani? Si soacra, si una din cumnate, mi-or zis ca asa trebuie facut, adica mers la preot prima data.

Voi cum ati procedat? Cum ati facut cu botezul? Este si aici vreo limita, ca noi vrem sa-l botezam la vara, cand mergem in Ro?

Numai bine si pe curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Imi amintesc foarte bine primele saptamani...tin minte ca imi placea, mi se parea ceva cu totul nou, dar minunat. A fost dragut, mai ales ca au urmat Sarbatorile cu tot felul de musafiri care doreau sa-l vada pe BB. Deh, era lumea libera. De Revelion a urlat toata noaptea din cauza pocnitorilor si a artificiilor. Oricum, pe mine m-a ajutat foarte mult mama in perioada aia, a stat cu noi pana a avut BB cam o luna si jumatate.
N-am avut probleme speciale, singura problema era ca nu prea era somnoros si tinea concert peste concert! Ah! Nici nu prea sugea, asa ca am ajuns repede la pompita si la supliment de lapte formula. Insa, in general, ne-am descurcat bine.
Sa inteleg ca pana acum n-ai iesit din casa??? Am auzit si eu ceva cu cele 6 saptamani, dar ideea era sa nu iesi pe intuneric.
In legatura cu cititul, stiu ca preotul trebuie sa faca asta ca sa poti intra in biserica, dar nimic mai mult. Eu am fost sa-mi citeasca inainte de botez. L-am botezat pe BB cand avea o luna si jumatate, preotul zicea ca este bine pana la 6 saptamani, dar am vazut multi bebelusi botezati si la varste mai mari, chiar si spre un an.
Noi nu i-am taiat motul, de ex., pentru ca nu puteau sa vina nasii, asa ca vom face asta la vara. Asta este!
Daca ai ceva nelamuriri, intreaba-ne si sper sa te putem ajuta, asa nu-mi vine ceva special in minte.

P.S. Vad ca si tu si Cristina pomeniti de cumnati/cumnate, soacre etc. Sa inteleg ca aveti rude pe aici?

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

buna fetelor

violetzika, felicitari pentru bebe Alexandru, sa creasca mare , frumos si destept si sa va bucurati de el.Eu nu tin minte prea bine primele 2 luni din viata Alexandrei fiindca au fost cam haotice, eram tot timpul foarte somnoroasa ca micuta nu dormea mai mult de 1/2-1 ora fara sa se trezeasca si minca tot timpul,tin minte ca schimbam scutece si alaptam tot timpul.Ce tin minte foarte bine a fost primul ei zimbet adevarat pe la vreo 6 saptamini.
Cu iesitul afara nu stiu ce sa spun, eu am scos-o pe Alexandra de la 4 zile si am botezat-o la 6 luni. Mi se pare un stres in plus sa te iei dupa toate chestiile astea si numai de asa ceva nu aveam nevoie.Cunosc o mamica aici in Irlanda care si-a dus fetita la preot(sau a chemat preotul acasa???)ca sa-i citeasca parca sa o poata scoate afara.In plus de asta s=a certat dupa o perioada cu nasii de botez ai fetitei si ca urmare a zis ca nu-i poate lua motul decit cind merge in Romania (ceea ce nu s-a intimplat de 2 ani inca ) si nu a taiat deloc parul fetitei!!! Eu nu am auzit de obiceiul asta, cred ca se practica numai in anumite zone din Romania si ca urmare i-am taiat eu singura parul Alexandrei ori de cite ori a fost necesar.
She wolf, eu am numai un cumnat aici,fratele sotului care e cu contract de munca aici. Ne intilnim destul de rar ca si el lucreaza pe rupte, in general mai vine duminicile pe la noi cind apuca.
Noi trebuie sa ne mutam fiindca proprietarul casei incepe lucrari de renovare asa ca....Acuma cautam case si asta ne ia tot timpul liber, chiar acum intr-o juma de ora trebuie sa mergem sa vedem alta casa.
va pup, numai bine

Mergi la inceput

Nu avem pe nimeni aici,comunicam insa foarte des cu cei de acasa,pe internet.Noi am iesit deja de 2 ori din casa,prima data cand l-am dus sa-i faca BCG-ul, si acum doua zile cand a fost prea frumos afara si nu m-am putut abtine sa nu-l scot un pic la soare.Eu asa m-am saturat de atatea obiceiuri,traditii...gen-"toata lumea face asa" , "asa e bine" , "asa se face"...Nu stiu cine a impus sau de unde vin atatea reguli ! O sa iau eventual legatura cu preotul sa vad cum se pune problema,daca am facut o greseala de neiertat...

Care e figura cu taiatul motului? De abia dupa un an se taie parul copilului?

Mergi la inceput

Aha, m-am lamurit cum sta treaba cu rudele.
Cristina, la fetite nu se taie motul, ci se rupe turta, da' sa nu-mi ceri amanunte ca habar n-am. Stiu ca nasa de botez trebuie sa-i rupa o turta (nu stiu de care, cred ca ceva simplu) deasupra capului (nu stiu de ce, nu stiu ce simbolizeaza). Cred ca astea nu sunt chiar obiceiuri crestine, ci traditii precrestine, dar nu bag mana-n foc, poate ma insel.
Cat despre par, eu n-aveam ce tunde si acum de-abia am ce pieptana.
Spor la cautari, sper sa gasiti o casa pe plac. Prin ce zona va uitati?
Violetzika, n-ai facut nimic rau, crede-ma! O sa-ti confirme preotul, dar de citit tot o sa-ti citeasca pentru ca asta nu este chestie babeasca ci obicei bisericesc.
Ma indoiesc totusi ca toate mamicile ("toata lumea face asa...") nu ies din casa 6 saptamani! Este absurd, nu-ti mai bate capul cu chestiile astea.
Cand eram la maternitate era o tiganca care ne spunea sa nu punem hainutele copilului la uscat afara inainte de botez ca nici nu mai stiu ce se intampla, dar era ceva cu

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by violetzyka

Care e figura cu taiatul motului? De abia dupa un an se taie parul copilului?

Este o intreaga tarasenie, cu nasii si fel de fel de rude si prieteni, adica motiv de petrecere. Copilul, la un an, trebuie sa aleaga din niste obiecte asezate pe ...ceva cateva, parca trei si asta i-ar prezice "apucaturile" din viitor. Hmmm...mama zice ca, printre altele, eu am ales o papiota cu ata...de-abia sunt in stare sa cos un nasturel. Tot atunci are loc si ceremonia cu motzul sau turta, dupa caz.
Vad ca dau niste explicatii de-a dreptul academice!
Cristina, tu din ce zona a Romaniei esti? Ca, daca am stiut vreodata, am uitat.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Buna dimineata

Este intr-adevar este foarte buna,am reusit sa dorm pe saturate.Alex a fost extrem de cuminte,s-a trezit din patru in patru ore,a mancat si din nou la somn.Daca ar tine-o tot asa...hehe..Ce bine ar fi !

Cristina73 ,multumesc pentru urari si felicitari,cel mai important e sa fie sanatos,restul mai vin de la sine

Am vrut sa va mai intreb despre suzeta.Uneori,chiar dupa ce mananca cauta sa duca manutele la gura,ca si cum ar mai vrea sa suga,desi este satul.Oare ar trebui sa-i cumpar o suzeta,sa-l tin ocupat? Voi cum ati procedat?

Mergi la inceput

Eu i-am cumparat suzeta pe la 2 luni deoarece pediatra mi-a spus sa nu-l mai duc acolo fara ceai sau suzeta ca face un scandal de ridica policlinica in picioare! Dar...cand i-am dat-o a scuipat-o de-a dreptul cu bolta si tot asa la toate incercarile pana am renuntat.
A accceptat-o totusi pe la 4 luni si a renuntat definitiv la ea pe la 10 luni...nici nu stiu cum, asa, de la sine. A avut o periada enervanta, cam intre 6 si 8 luni cand se scula noaptea si urla dupa suzeta (cu care adormea). Asa ca, pe langa mesele de noapte, mai aveam si alta activitate.
Cum va mai merge?

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Noi suntem bine,multumim,incepem sa intram intr-o binevenita rutina.Deja incep sa-i cunosc cerintele in functie de felul in care plange,pot face diferenta intre un plans de foame si un plans de colici Cel mai important e ca doarme bine noaptea,se trezeste de 2 ori,mananca si apoi adoarme bustean.Sunt cam suparata ca de cateva zile i-au iesit niste bubite pe fata si pe gat,ca un fel de cosuri mici.Am citit ca e de la lapte insa nu stiu sigur.Nu stiu daca e cazul sa merg la doctor sau sa mai astept cateva zile sa vad ce se intampla.Si inca o problema.Sora-mea ma tot bate la cap sa-i dau vitamina D lui Alex,a citit pe net ca e absolut vitala sa nu faca rahitism.Mie insa nu mi-a spus nimeni despre asa ceva.Voi cum ati facut?

Ce mai faceti voi in rest? Cu ce va mai umpleti timpul liber? Daca aveti asa ceva...Ce mai cititi interesant?

Mergi la inceput