metoda calendarului ... merge? sau ...

am citit despre metoda calendarului si nu sunt prea sigura ca este chiar sigura!
spune ca perioada de fertilitate este intre a 10-a zi si a 17-a zi a ciclului. pana in a 10-a zi am "testat" cum este treaba, dar dupa a 17-a nu prea am curaj!
puteti sa-mi spuneti daca ati incercat?
ioana
Raspunsuri

MirelaV spune:
daca ai ciclu regulat si te cunosti f bine..stii exact cand ai ovulatia...nu ai de ce sa te temi
succes
MirelaV

Gabbriela spune:
Eu am ramas gravida intentzionat cu metoda calendarului. Numaram 26 zile de cand incepea "musafiri" (care ma tzineau 5 zile) shi in a 26 zi dai bice, iar a 28 zi iara bice si in prima luna cand am incercat am shi ramas. Atl ceva nu stiu sa itzi zic cat de sigur este sa nu ramai. Poate faci tu un calcul cum shi ce... dar eu zic sa nu te prea orientezi dupa asta ca poate o data o dai in bara shi nu ai vrea. In fine este decizia ta. Numai bine shi sanatate.
Gabbriela & Julian

diana904 spune:
Io as zice sa nu te bazezi pe ea...baietelul meu e rezultatul "eficientei" acestei metode...am ramas in ziua a 24-a (stiu cu siguranta ziua pentru ca ne protejam altfel, dar in ziua respectiva eu am zis ca nu am cum sa ramin..m-am inselat da' nu-mi pare rau deloc)

liris spune:
o prietena de-a mea a ramas insarcinata de doua ori cu metoda asta.
Are doi copii acum...

ioanaradu spune:
multumesc de "incurajari"!
nu m-as supara daca ar da gres ... insa nu prea e timpul lui!

dpintilie spune:
Metoda asta e eficienta cam 60% parca...Cu alte cuvinte, foarte ineficienta. Dovada este printzul meu drag care face nani in scaunel, langa mine.
Am ramas insarcinata intre ziua a 5-a si a 9-a a ciclului, prima data cand am folosit metoda asta(...si ultima
) Si aveam un ciclu regulat de 30 de zile, deci practic pana in ziua a 12 nu aveam de ce sa ma tem. Daca nu vrei copil acum, eu te sfatuiesc sa folosesti altceva.
Dana si Andrei(7 sapt)
http://community.webshots.com/user/dpintilie

mina spune:
Depinde care-s intentiile tale....
Un sondaj intens printre cunoscutii mei cu privire la eficacitatea acestei metode a dat urmatorul rezultat (cam paradoxal): e eficienta daca vrei sa ramai insarcinata.
Daca nu vrei sa ramai insarcinata .... mai bine nu te baza pe ea.
cam asta ar fi....
Ca si Gabbriela, eu am ramas insarcinata cu aceasta metoda... e drept abia in a 4 a luna de incercari, dar tot e ceva.
Pupici
Mina 9 sapt (de la UM)

carmen77 spune:
La noi a funtionat metoda, dar combinata cu retragerea in "momentul culminant" si stropitul pe afara

Irinusha spune:
La noi a functionat metoda timp de 7 ani. Eu foloseam cea cu 8-14-8 ... in zile fertile ( 14) foloseam prezervativul ... iar la cele sigure nu uita ca dupa "nebuneli" trebuie sa si te speli ...
Succes!
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 26 saptamani din burtica