Enterobacter cloacae

Enterobacter cloacae | Autor: gio

Link direct la acest mesaj

La un examen de secretie genitala am descoperit prezenta acesteibacterii - Enteobacter Cloacae. Dupa ce am citit pe net m-am speriat destul de tare, mai ales ca pur si simplu nu avem ce alege de pe antiobiograma - numai antibiotice fff tari - Kanamicina, Ciprofoxacin si cefalosporine. Problema este ca are si oinfectie digestiva (nu stim inca cu ce ca nu avem rezultatul) cu scaune f urate si sunt disperata, mai ales ca e a doua oara si bb are decat 6 luni. Nici nu vreau sa ma gandesc de unde le are ca le daram maternitatea cu toti microbii lor rezistenti la toate antibioticele "normale".
As avea o rugaminte - V-ati "intalnit" cu e. cloacae pana acum? Ce a mers ca tratament? Ceva fetite nascute la Polizu cu problema asta? (bacteria face parte din "familia" Enterobacter alaturi de Klebsiella si e mai naspa decat asta. iar transmiterea e in marea majoritate a cazurilor intraspitaliceasca).
Asteptam sfaturi si incurajari pt
Bb Taisia si mama diperata.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna gio,
In primul rand,Kanamicina este un antibiotic uzual.Posibil ca infectia vaginala sa se datoreze microbului din tubul digestiv.La fetite este f.usor.In functie de rezultatul antibiogramei la coprocultura pediatrul va va prescrie un singur antibiotic care sa mearga la amandoua afectiunile.
Gio,gandeste pozitiv!Lucrul cel mai important este ca exista tratament ptr.ce aveti.Uita-te in jur si vezi cati copii cu boli incurabile sunt!Atunci vei vedea totul cu alti ochi.
Sanatate multa!
July si bb.Teodora Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Draga Gio,
Nu ne-am "intalnit" cu aceasta bacterie,Slava Domnului!
Eu iti sugerez sa mergi sa-i faci o antibiograma,ca sa ai certitudinea unui tratament eficient,pentru ca Enterobacter cloacae e un germen rezistent la multe antibiotice.si e bine sa incepi administrarea antibioticului cat mai curand.
Numai bine si insanatosire rapida fetitei!
,Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Multumim pt incurajari,
Kanamicina nu vreau sa-i dau pt ca este ototoxic, iar bb a mai luat odata Gentamicina si oricum si atunci i-am dat cu inima stransa....
Iar la antibiograma a iesit decat Kanamicina, ciprofloxacin si ofloxacin si rocephin - toate f puternice...Medicul a zis ca o sa incercam cu ceva intravenos - o cefalosporina - dar trebuie intai sa vedem ce e cu infectia digestiva. Mai scriem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Sa ne scrii cum e cu infectia digestiva ca si eu am nascut la Polizu si pufisor a avut , nu stiu daca au trecut definitiv, probleme digestive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Sanatate puiului si putere mamei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna Gio,
Kanamicina ca orice antibiotic are si reactii adverse.Intr-adevar este ototoxic,dar numai in cantitati mari si administrat pe perioade indelungate.Daca e s-o luam asa,pana si banala ampicilina are o gramada de reactii adverse.Kanamicina fata de celelalte antibiotice enumerate poate fi administrata si sugarilor si copiilor.
In cazul vostru instituirea unui tratament cu o cefalosporina este chiar indicata.Au spectru larg si poate reusiti sa tratati tot dintr-o singura lovitura.Si cel mai important lucru este ca Taisia sa se faca bine,indiferent daca va lua cefalosporina sau un antibiotic "normal".
Iti spun ptr.ca si eu am fost acum o luna o mamica disperata cu infectii bacteriene sensibile doar la cefalosporine de ultima generatie.Norocul nostru:totul a fost greseala de laborator.Cum am mai spus,numai la noi se poate intampla!Nici in ziua de azi nu realizez cum s-a putut intampla asa ceva.Iar biologul in nota explicativa n-a putut spune nimic.
Sanatate multa!
July si bb.Teodora Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Gio,

Eu am mai scris pe tema asta... daca iti amintesti. Alexia mea e nascuta in Polizu si am iesit cu o infectie intraspitaliceasca, detectata tot in secretie vulvara ( analiza ceruta de mine peste capul pediatrei de atunci ).

Doi ani si mai bine am luptat cu panaramele alea. La noi cap de serie a fost Klebsiella si alte microorganisme dar asta era cel ami urat.

Prima pediatra mi-a dat un tratament anapoda ( copilul avea nici 2 luni ), nu i-a trecut dar am mai capatat si alte probleme .

Cea de a doua pediatra ( la care merg si acum ) mi-a dat alt tratament si acum, privind in urma, stiu ca a avut dreptate.

Modul de a gandi a fost urmatorul: sa castigi timp sa creasca copilul pana sa ajungi la antibiotice foarte tari. S-au refacut analizele cap coada si a rezultat ca K era numai in secretie vulvara. Am avut de respectat un regim de curatenie extrem de dur ( am pielea pe maini dusa si acum..) dar am castigat luni bune si copilul a crescut si am avut mare grija de partea de imunitate.

Mi-a fost de ajutor un tratament homeopat ( care a durat mult, este adevarat ) dar a sesibilizat K si la prima tura de antibiotice dupa homeo am scapat si de K si de altele. Si copilul a trecut foarte bine chiar si peste salmonella !

Inainte de homeopatie a existat o criza, K a ajuns in sistemul digestiv dar copilul avea deja 9 luni si era mare ca un copil de 1 an si 2/3 luni. Tratamentul nu a rezolvat K dar am trecut peste criza. Apoi a urmat tratamentul homeo si nu am mai avut crize majore ( febra, diaree etc desi perioade de scaune ciudate au mai fost dar fara suferinta pentru copil )pana in vara lui 2002 ( la 2 ani si 3 luni ). In perioada asta am avut un regim aparte la mancare ( foarte multe iaurturi facute in casa, redigest, ecoflorina..toate cele )pentru a mentine o flora intestinala foarte buna, adica principala bariera pentru infectii digestive.

TRebuie intai sa vezi toate analizele si decizi cu pediatru ce tactica aplicati.

Sanatate!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput

Am luat rezultatul de la coprocultura si nu are nimic!!! Culmea! Ca am luat dintr-un scaun fff prost. Oricum, facem tratament cu colistin pt ce o avea ea digestiv, iar dupa ce terminam cu el refacem analizele la Cantacuzino.Si dam inainte cu Smecta, Enterol... Enterobacter cloacae oricum nu da infectii digestive, din ce am citit pe net. Eu banuiesc ca ar avea o candida, de la antibioticele pe care le-a luat la 2 luni pt E Coli - luat , evident, tot de la Polizu....Sa vedem ce spune si dr cand o sa o vada marti...Multumim pt incurajari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

gio, vreau sa te intreb de ce ai facut aceste examene, ce manifestari clinice avea bb?

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

BB avea o secretie care mie mi se parea ciudata. Ei la varsta asta n-ar trebui sa aiba deloc, iar eu gaseam pe pampers dimineata cand se trezea. Plus ca era f iritata.

Mergi la inceput