Raspuns de la Casa de Pensii Mures

Raspuns de la Casa de Pensii Mures | Autor: Simona Angelescu

Link direct la acest mesaj

In primul rand vreau sa va felicit pentru ceea ce faceti... Va citesc de mai bine de 3 luni si trebuie sa recunosc ca am invatat foarte multe de la voi...
Ieri am fost la Casa de Pensii Mures (eu locuiesc in Targu Mures). Raspunsul lor: ce nu iei din cele 63 de zile prenatal, pierzi... Bineinteles ca ma numar printre mamicile care vor pierde la bani, datorita noului mod de calcul... Si ma gandeam sa vin cat mai mult la servici... Dar asa... merg in prenatal...
Referitor la retineri, atat in concediul de maternitate cat si in cic, se retin 1% si 6.5%. Nu se mai retine impozit, incepand din acest an.
Totusi si o veste buna... angajatorul te poate da afara numai in caz de faliment sau lichidare judiciara. Nu te mai poate da afara in caz de restructurare pe motive economice a postului, asa cum prevedea Ordonanta de Urgenta nr. 97.
Cam asta am aflat. Ce parere aveti?
Simona, 29 saptamini

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

ai primit un raspuns oficial, in scris, in legatura cu cele 63 de zile?

despre 1% este ca la subiectul in discutie :-) maternitate da, cic nu
despre 6,5% maternitate nu se retine, cic da

ordonanta 150/2002
articolul 6
(2) Sunt asigurate persoanele aflate în una dintre următoarele situații, pe durata acesteia, cu plata contribuției din alte surse, în condițiile prezentei ordonanțe de urgență:
a) satisfac serviciul militar în termen;
b) se află în concediu medical, în concediu medical pentru sarcină și lăuzie sau în concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani;


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

iar concedierea se poate face, simplu, la terminarea concediului

e un subiect pe forum, e in cic si a primit deja decizia in care se mentioneaza ca la terminarea concediului se restructureaza postul :-((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de Simona Angelescu


Totusi si o veste buna... angajatorul te poate da afara numai in caz de faliment sau lichidare judiciara. Nu te mai poate da afara in caz de restructurare pe motive economice a postului, asa cum prevedea Ordonanta de Urgenta nr. 97.



Simona, ai primit in scris ca nu te poate da afara ca urmare a reorganizarii interne sau a dificultatilor economice (restructurare post)?? Asa scrie in Codul Muncii, ca se poate; a aparut ceva nou??

Multumesc pt raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona Angelescu spune:

Din pacate raspunsul l-am primit verbal, intrand in audienta la dna directoare a Casei de Pensii Mures. S-ar putea sa solicit un raspuns in scris acum, ca mi-ati dat voi ideea. Desi nu stiu in cat timp vor raspunde... Si se apropie cu pasi repezi ziua in care ar trebui sa intru in prenatal.
Totusi, cum e posibil ca fiecare Casa de Pensii sa interpreteze in alt fel legea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellys spune:

Simona, depune o adresa cu numar de inregistrare si ei sunt obligati sa-ti dea un raspuns in termen de 30 de zile.

Fiecare Casa de Pensii interpreteaza diferit legea, deoarece nu au aparut normele de aplicare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona Angelescu spune:

Iata ce prevede Ordonanta de Urgenta nr. 96 /2003.
ART. 21
(1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c) - e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
d) salariatei care se află în concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicția prevăzută la alin. (1) lit. b) - e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispozițiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desființarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăților economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului, în condițiile legii.
(4) Prevederile alin. (1) lit. d) și e) și ale alin. (2) și (3) se aplică în mod corespunzător și salariaților bărbați aflați în situațiile respective.

In aceste conditii, eu inteleg, conform alin. (2), ca nu poti fi data afara timp de 6 luni de la intoarcerea in unitate. Cum ramine atunci cu cazul postat pe forum acum citeva zile?

Mergi la inceput