Vaccinuri optionale?

Vaccinuri optionale? | Autor: adi_dalma

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti despre vaccinarea copiilor cu vaccinurile optionale: HIB, VARILIX, HAVRIX...?? am prietene reticente, care considera inutila si chiar primejdioasa vaccinarea copilului impotriva bolilor copilariei (varicela, oreion, rubeola, rujeola).
Eu una prefer vaccinul ....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Pe aici HiB si anti rujeola, anti-oreion.. RO-ul sunt obligatorii.. si-mi pare tare intelept. Chiar si in State, cel putin in statul New York sunt obligatorii.. iar eu pe americani ii consider eficienti. Daca nu-i nevoie nu se chinuie sa plateasca asigurarea ceva!

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Vaccinarea anti-oreian, rubeola si rujeola sunt oblig si in ro din cate stiu.
Revenind la subiect: Oricare din bolile copilariei scade drastic imunitatea copilului => vreun an de zile ia orice virus care zboara in jurul lui. Asta pe langa riscurile obisnuite asociate respectivelor boli si pe langa faptul ca aceleasi boli facute la maturitate pot avea consecinte foarte grave.
Ce argumente logice pot exista impotriva vaccinarii?

madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caarra spune:

Pe ce perioada confera imunitate aceste vaccinuri? Exista cumva riscul sa fie facute la maturitate bolile respective?
Adi_dalma, de ce spun prietenele tale ca e primejdioasa vaccinarea?
Sanatate la bebei si la mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Si eu am refuzat vaccinurile optionale, care aici sint pentru Hepatita B si pneumococ. De ce? Pt ca sint insuficient testate si pe termen lung nu se cunosc efectele.
Cel putin cel pt hepatita B a creat deja foarte multe discutii. Se pare ca in cazul in care un adult face acest vaccin poate dezvolta scleroza in placi. La tribunalul din Versailles, acum 1 an sau 2 a avut loc procesul intentat unui laborator farmaceutic de catre 2 infirmiere care, prin natura meseriei au fost obligate sa se vaccineze si apoi s-au imbolnavit de scleroza in placi. Am citit mult pe internet si deocamdata pt bebelusii vaccinati nu s-au descoperit efecte nocive, dar asa cum spuneam mai sus, pe termen lung, cine stie?!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Marox, hapatita B e o boala foarte grava, cred ca riscurile unor (presupuse sau imaginate) efecte adverse pe termen lung e mai mic decat riscul infectarii cu hep.

Ag, si eu prefer vaccinul, i-am facut si HIB ca era inclus in polivalentul pe care-l repetam la 4 si 6 luni.

Caara, eu stiu ca ROR-ul se repeta in jurul varstei de 7 ani.

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

in Canada,Varivaxul (contra varicelei) era optional .Noi l-am facut pentru ca la gradinita la Rares a fost epidemie si multi copii au ajuns in spital din cauza complicatiilor.in afara de asta dr. nostru in care aveam incredere ne-a spus ca ar fi bine sa il facem.Ei bine, in US vaccinul asta e obligatoriu.Inainte sa duci copilul la gradi, trebuie sa il ai pe carnetul de vaccinuri.Despre asta stiu numai amanunte...pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.
Am prietene care considera ca este de preferat sa faca boala (vorbim aici de bolile copilariei nu de bolile grave ca meningita , hep b si altele) pentru ca in mod sigur ii da imunitate pe viata ,,,,
este un punct de vedere ,,,,
Este drept anumite vaccinuri trebuiesc repetate (rubeola este f imp sa fie repetata mai ales la fete) si tb tinuta o evidenta stricta dar nu este un lucru prea dificil ..

Marox ... imi poti da ceva trimiteri (linkuri) ref la Hep B??? eu si sotul meu vrem sa ne vaccinam (este o campanie pe tema asta in Romania) si vreau sa ma informez mai bine
Multumesc
Adina

Mergi la inceput