Rh-ul negativ
Raspunsuri - Pagina 2
martha78 spune:
Cecilia, daca sotul tau este Rh pozitiv trebuie sa-ti faci dozarea de anticorpi antiRh care se face periodic( banuiesc ca ginecologul ti-a spus)din 2 in 2 saptamani sau cam asa ceva; de testul Coombs nu ai nevoie sa-l faci acum pentru ca indiferent daca ai sau nu anticorpi in organism ti se va face imunoglobulina anti D preventiv. Daca sotul tau are acelasi Rh ca tine nu mai este nevoie de nici o dozare.
La mine situatia e cu totul alta: nu suntacum, fac un tratament pentru toxoplasmoza si mai departe? cine stie.........mai vorbim.......
Mihaela
cecilia spune:
Buna Mihaela,
Cum era de asteptat sotul meu are Rh pozitiv! Asta e...
Cred ca ideal ar fi ca bb sa fie cu Rh negati, nu??!
Cu medicul nu m-am consultat; saptamana viitoare avem intalnire si vom discuta atunci.
Din cate stiu eu "vaccinarile" astea se fac in saptamani mai mari si nu chiar de la inceput...
Sper sa se finalizeze totul cu bine;
Doamne ajuta!
Bafta si tie si de fapt tuturor mamicilor.
martha78 spune:
quote:Intr-adevar ar fi bine ca bb sa fie acelasi Rh ca tine astfel si sarcina va merge fara probleme. Eu stiu ca daca nu esti la prima sarcina si ai mai multe sarcini pierdute vaccinul se face mult mai devreme de saptamana 28. Ce ai mai facut, ai mai vorbit cu medicul tau?
Originally posted by cecilia
Buna Mihaela,
Cum era de asteptat sotul meu are Rh pozitiv! Asta e...
Cred ca ideal ar fi ca bb sa fie cu Rh negati, nu??!
Cu medicul nu m-am consultat; saptamana viitoare avem intalnire si vom discuta atunci.
Din cate stiu eu "vaccinarile" astea se fac in saptamani mai mari si nu chiar de la inceput...
Sper sa se finalizeze totul cu bine;
Doamne ajuta!
Bafta si tie si de fapt tuturor mamicilor.
Mihaela
DanaEma spune:
Si eu am RH-ul negativ si sotul meu pozitiv, am facut vaccinul la 26 de saptamani si inca un vaccin dupa ce am nascut. Nu am avut nici un fel de probleme cu sarcina si chiar daca nu am avut avorturi inainte vaccinul a trebuit sa-l fac.
Fetita are RH-ul pozitiv, dupa nastere a fost pusa la o lumina speciala, deoarece pilelea ei avea o culaoare deosebita si sa presupus ca in celulele adipoase are sangele meu. I-au mai facut teste de sange din talpa piciorului sa fie siguri ca totul e bine. Mi-a zis de la spital ca in multe cazuri copii au sub piele celule de sange cu rh-ul de negativ. Dar imedeat dupa nastere se pun la o lumina speciala sa se elimine celulele cu rh-l negativi, dar numai la cei care au sangele de la tata si doar sub piele celule de la mama.
Dana si Jessica
http://community.webshots.com/user/ema
cecilia spune:
cu ocazia martisorului, pt. voi
Merci mult pt. raspunsuri!
Astazi voi merge la control, si voi discuta pe larg cu medicul meu si vom vedea...
Ne mai auzim.