Singura angajata la o firma fara productie

Singura angajata la o firma fara productie | Autor: carmen_bm

Link direct la acest mesaj

Din 31 martie 2002 sunt mamica pentru a doua oara.
Dar din iulie 2003 firma la care sunt angajata a ramas fara alti angajati (toti s-au mutat la alte firme) in afara de mine.Bineinteles ca firma nu mi-a mai platit nimic de atunci. Din pacate are si datorii la stat.
De unde pot sa-mi recuperez indemnizatia pentru cresterea copilului din iulie 2003 si pana acum? Sau nu mi-o mai da nimeni?

Multumesc,
Carmen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ba da ai dreptul sa iti depui dosar la Casa de Asigurari...cerere tip etc etc....dar vei incasa doar 1/3 din drepturile pe care le-ai fi incasat in mod normal. Dar ai dreptul la o treime...ceea ce e mai mult decat nimic la o adica. Va trebui sa faci o vizita la Casa de asigurari Sociale.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_bm spune:

Mutumesc pentru promptitudine.
Ar fii super daca as primi si atata. Vorba ta, decat nimic sigur ca e mai bine si atat.
Domnul cu care am vorbit de la Casa de Asidurari mi-a spus ca pana nu-si plateste firma datoriile, el nu-mi da nimic. Doar in cazul in care dau eu firma in judecata si intra in faliment. Chiar trebuie sa fac asta pentru a primi ceva?
Mersi inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu...raspunsul este cel dat de mine am sa iti pun la dispozitiei si textele legii pe care domnul de la asigurari ori nu le stie ori crede ca are de-a face cu ... un pic mai tarziu revin acum trebuie sa plec.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Mi-ar fi util textul legii sa ma duc cu el la domnul de la CAS. Nu stiu de ce se comporta ca si cum ar da din buzunarul propriu.
Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

daca firma are datorii la stat, intelegand aici si datorii la cas, ulteriorare intrarii ei in CIC, de ce sa primeasca ea doar 1/3?

cred ca daca perioada ei cotizata este completa, in sensul ca si firma a platit contributia, atunci trebuie sa primeasca toata suma, se face un calcul functie de sumele platite.

gresesc cu ceva?

Mergi la inceput

Din pacate am aflat ca firma n-a platit nimic la CAS;deci nici inainte de-a iesi eu pe maternitate.
Ce ziceti, mai am vreo sansa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

mda, asta e un caz de care cica ne feresc ei!

in acest caz, marius are dreptate! ai dreptul la 1/3. si restul cu tribunal :-(

Mergi la inceput

Mersi pentu ajutor!

Mai ramane sa-l conving pe nenea ala sa-mi dea macar 1/3 din bani.

Mergi la inceput