Singura angajata la o firma fara productie
Din 31 martie 2002 sunt mamica pentru a doua oara.
Dar din iulie 2003 firma la care sunt angajata a ramas fara alti angajati (toti s-au mutat la alte firme) in afara de mine.Bineinteles ca firma nu mi-a mai platit nimic de atunci. Din pacate are si datorii la stat.
De unde pot sa-mi recuperez indemnizatia pentru cresterea copilului din iulie 2003 si pana acum? Sau nu mi-o mai da nimeni?
Multumesc,
Carmen
Raspunsuri
marius spune:
Ba da ai dreptul sa iti depui dosar la Casa de Asigurari...cerere tip etc etc....dar vei incasa doar 1/3 din drepturile pe care le-ai fi incasat in mod normal. Dar ai dreptul la o treime...ceea ce e mai mult decat nimic la o adica. Va trebui sa faci o vizita la Casa de asigurari Sociale.
Marius (www.desprecopii.com)
carmen_bm spune:
Mutumesc pentru promptitudine.
Ar fii super daca as primi si atata. Vorba ta, decat nimic sigur ca e mai bine si atat.
Domnul cu care am vorbit de la Casa de Asidurari mi-a spus ca pana nu-si plateste firma datoriile, el nu-mi da nimic. Doar in cazul in care dau eu firma in judecata si intra in faliment. Chiar trebuie sa fac asta pentru a primi ceva?
Mersi inca o data.
marius spune:
Nu...raspunsul este cel dat de mine am sa iti pun la dispozitiei si textele legii pe care domnul de la asigurari ori nu le stie ori crede ca are de-a face cu ... un pic mai tarziu revin acum trebuie sa plec.
Marius (www.desprecopii.com)
carmen_bm spune:
Mi-ar fi util textul legii sa ma duc cu el la domnul de la CAS. Nu stiu de ce se comporta ca si cum ar da din buzunarul propriu.
Mersi
dandana spune:
daca firma are datorii la stat, intelegand aici si datorii la cas, ulteriorare intrarii ei in CIC, de ce sa primeasca ea doar 1/3?
cred ca daca perioada ei cotizata este completa, in sensul ca si firma a platit contributia, atunci trebuie sa primeasca toata suma, se face un calcul functie de sumele platite.
gresesc cu ceva?
carmen_bm spune:
Din pacate am aflat ca firma n-a platit nimic la CAS;deci nici inainte de-a iesi eu pe maternitate.
Ce ziceti, mai am vreo sansa?
dandana spune:
mda, asta e un caz de care cica ne feresc ei!
in acest caz, marius are dreptate! ai dreptul la 1/3. si restul cu tribunal :-(
carmen_bm spune:
Mersi pentu ajutor!
Mai ramane sa-l conving pe nenea ala sa-mi dea macar 1/3 din bani.