somaj 1% pentru crestere copil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

Eu sunt economist la personal si personal nu retin somajul datorat de angajat in cuntum de 1% la CIC.
Deci se pare ca am avut dreptate... nu-i asa Liviu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

daca tot au mai raspuns si altii... ma speriase marius :-))

eu tare voiam ceva mai consistent decat "noi asa facem" pentru ca la noi se retine si se retine procent din salariul de incadrare.

asa cum am mai spus, si nu m-a bagat nimeni in seama, pt salarii mari, aceste sume sunt evident mari si se scad din ceea ce stim cu totii. asa ca, sa nu o mai lungesc, in acest moment, am doua colege, cu salarii substantial diferite, care vor lua din aprilie indemnizatii "pe dos" iar cea cu salariu mare, aproape a lesinat cand a auzit.
contabila spune ca asta e legea si nu pot sa dau nici-un argument valabil in fata ei. mai aduce in discutie si tampenii de genul "trebuia sa se gandeasca inainte sa-l faca!" asa ca nu prea se poate discuta logic.

daca persoana intreaba direct, in scris, credeti ca va primi raspuns? ceva timp ar mai fi ca abia a nascut. si pe cine sa intrebe, ca asta e chiar mai important?

pt olimat: tu pe ce anume te bazezi cand nu retii somajul, lege, articol :), te rog mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Dandana, colegele tale pot solicita raspuns la intrebarea lor de la Casa de pensii teritoriala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Si mie mi se retine 1 %

http://community.webshots.com/user/aalinador

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dandana

pt olimat: tu pe ce anume te bazezi cand nu retii somajul, lege, articol :), te rog mult!

trebuie avuta in vedere L 76/2002

"Art. 27. - Angajatorii au obligația de a reține și de a vira lunar contribuția individuală la bugetul asigurărilor pentru șomaj, în cotă de 1%, aplicată asupra salariului de bază lunar brut, pentru asigurații prevăzuți la art. 19 lit. a)-d) sau, după caz, pentru asigurații prevăzuți la art. 19 lit. e), asupra veniturilor brute lunare realizate."

"Art. 19. - În sistemul asigurărilor pentru șomaj sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
a) persoanele care desfășoară activități pe bază de contract individual de muncă sau persoanele care desfășoară activități exclusiv pe bază de convenție civilă de prestări de servicii și care realizează un venit brut pe an calendaristic echivalent cu 9 salarii de bază minime brute pe țară;
b) funcționarii publici și alte persoane care desfășoară activități pe baza actului de numire;
c) persoanele care își desfășoară activitatea în funcții elective sau care sunt numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești, pe durata mandatului;
d) militarii angajați pe bază de contract;
e) persoanele care au raport de muncă în calitate de membru cooperator;
f) alte persoane care realizează venituri din activități desfășurate potrivit legii și care nu se regăsesc în una dintre situațiile prevăzute la lit. a)-e)."

deci CIC nu se regaseste pentru plata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Oameni buni!
Nu se retine 1% din indemnizatia CIC.De aceea femeile care se intorc la serviciu dupa 2 ani si le sunt desfacute contractele de munca(din motive legale) nu beneficiaza de somaj...tocmai pt ca nu au avut un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni!
Va dau acest raspuns in cunostinta de cauza(lucrez la un ajofm).Pt alte intrebari va astept...

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Mirunaa are dreptate.

Deci cei ce au fost nedreptatiti pot sa se adreseze conducerii unitatii si sa isi rezolve situatia. Cu toate ca sunt sume destul de mititele este pacat sa se piarda din neglijenta unora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iustin79 spune:

quote:
Originally posted by liviu`s

Dandana, colegele tale pot solicita raspuns la intrebarea lor de la Casa de pensii teritoriala.

...asta daca gasesti vre-un angajat acolo care chiar sa cunoasca legile si sa nu ridice neputincios din umeri la orice intrebare. (eu asa am patit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisor spune:

HOP SI EU.PANA LA URMA CATI BANI LUAM.CE SE RETINE DIN
INDEMNIZTIE.
P.S.AM INTRAT IN CIC DUPA 1.01.2004

Mergi la inceput