Laringita
Catinca mea (5 ani) tuseste urit, tuse "latratoare "..azi noapte a facut febra, a fost cu sotul meu la Grigore Alecsandrescu i-au pus diagnosticul de laringita si i-au prescris doar Nurofen. Eu am gasit pe acasa o reteta de acu' vreo 2 ani cind a avut tot laringita si medicul ei i-a prescris mai multe.. Ca, peritol, antibiotic. Voi ce medicamente ati dat ptr. laringita?
O sa mergem si la dr. ei dar as vrea sa stiu si alte pareri, mie numai Nurofen mi se pare insuficient.
Raspunsuri
Mirunaa spune:
Laringita e o boala pe care nu trebuie s-o ignori.Copiii au laringele cu diametrul destul de mic si o infectia serioasa poate duce la sufocare.
Cel mai bine du-te la un alt medic ,care in mod sigur ii va prescrie antibiotic!
Toate cele bune si sanatate!
Banti spune:
Cind copii mei au avut laringita, cam de 2-3 ori pe an, li s-a prescris de catre ORL-ist antibiotic Osapmox sau Augmentin, si li s-a dat Prednison, doza pentru copii la 12 ore citeva zile pentru ca laringita poate fi periculoasa pentru ca ei au gituletul ingust si se pot sufoca.
La inceput li s-a facut si o injectie cu dexametazona, tocmai ca sa previna pericolul de a nu mai putea respira, si dupa injectie de obicei tusea, suieratul acela, a disparut si s-a transformat intr-o tuse normala pentru citeva zile.
Ajuta foarte mult daca faci abur cald in baie sau in bucatarie (pui oale cu apa la fiert pe aragaz) si pui copilul sa stea acolo pentru o vreme.
Multa sanatate!
Ioana
ponicid spune:
Diana, in decembrie fetita mea a facut laringita cu tuse latratoare si o respiratie ca de asmatic. In 24 de ore de la debutul bolii am ajuns cu ea in spital unde i-au facut ampicilina direct in vena, prednison si altele. Cand mi-a spus doctorita ca trebuie sa o internez in urmatoarea jumatate de ora mi s-au inmuiat picioarele. Mie laringita mi s-a parut o boala ca oricare alta dar doctorita mi-a spus ca a avut un caz de laringita care a venit prea tarziu la doctor si dupa internare la doua ore copilul s-a sufocat. Atunci am aflat ca nu-i de glumit cu aceasta boaola. Poate nu ar strica sa-ti consulte si alt medic copilul.
Daniela, mamica de Ana-Maria
vilma spune:
Anca a avut laringita in decembrie. Ni s-a prescris antitermic, peritol si sirop impotriva tusei (care era seaca) Tussin sau Paxeladin. Cu tusea a fost cel mai greu de luptat, celelalte simtome disparand in 2 zile. Nu i-am administrat antibiotic.
Iti redau cateva sfaturi pe care le-am gasit intr-o revista, "Draga mea": aerul proaspat, mai rece, umiditatea calmeaza tusea. Asa cum spunea Banti, eficienta maxima cu aburul, obtinuti fie in baie lasand dusul cu apa fierbinte sa curga, fie cu un aparat special (umidificatorul ala scump care se gaseste de cumparat) Se dau ceaiuri caldute. Se recomanda si Prednisonul (noua nu ne-a prescris).
Daca se recurge la antibiotic, acesta este amoxicilina.
Sper sa scapati cat mai repede de boala.
Sanatate multa.
Vilma, Anca si Tudor
diana904 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am fost la medicul ei care ne-a prescris Augmentin, Prednison la 12 ore. Sirop cu Ca ii dadeam oricum zilele acestea. Mi-a spus ca pot sa ii dau seara Peritol.
gabrianah spune:
Draga Diana, va dorim multa sanatate ! am gasit in arhive primul meu subiect, e legat tot de problema laringitei.cu drag, ana
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16608