Fiecare cu treaba lui...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lily spune:

citeodata jurnalele, tv prezinta diverse stiri subiectiv...deh! sint si ei oameni !
depinde si de fiecare individ daca respecta niste reguli- in salon, in spital... daca se ingrijeste si el de ce e in jur, reactioneaza si nu se teme de consecinte...
o solutie mie mi s-ar parea un administrator privat, care sa mentina curatenia si ordinea ...ca statul s-a spus nu e bun ...se arunca vina pe altul care de multe ori nu are vre-o vina, dar se cauta tapii ispasitori doar cind se afla <secretul>, cind iese scandal, pina atunci lumea tace-" deh imi pierd locul de munca, unde mai ma duc la virsta asta" etc.
mai cred ca omul sfinteste locul !

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Din ziarul local "Viata Libera" de azi:
"In cursul anului trecut, in baza Programului National de Sanatate numarul 3 destinat mamei si copilului, maternitatii Spitalului de Urgenta i-a fost alocata suma de 790 de milioane lei, destinata reabilitarii infrastructurii sau, in functie de necesitati, dotarii cu aparatura medicala. Lipsa normelor pentru utilizarea acestor bani a facut imposibila cheltuirea lor pana aproape de finele anului, cand, pentru a nu fi returnati si deci pierduti, directorul DJSP, conf. dr. Aurel Nechita, a solicitat ministerului o aprobare expresa pentru a-i folosi. O data obtinuta, aceasta a permis rezolvarea uneia dintre marile probleme ale Blocului de Nasteri si sectiei Obstetrica fiziologica de la Spitalul de Urgenta - frigul. Deoarece vechea tamplarie de lemn din saloane si salile de nastere isi pierduse de mult etanseitatea, aceste incaperi nu mai puteau fi incalzite corespunzator astfel ca iarna, gravidele, lehuzele si nou-nascutii erau inghesuiti in saloanele dotate cu cele cateva calorifere electrice, mult prea putine...
De cateva zile, la sectia Obstetrica fiziologica, se monteaza tamplarie de aluminiu cu geam termopan la toate ferestrele. Firma care si-a adjudecat lucrarea s-a angajat sa finalizeze asta-seara montarea la Obstetrica si a inceput deja sa lucreze si la Blocul de Nasteri."

"In replica, dl dr. Cosma Tapliuc, seful sectiei Obstetrica fiziologica declara: "Am anuntat in scris conducerea spitalului si telefonic conducerea Directiei de Medicina Preventiva, despre inceperea lucrarilor. Ar fi fost curata inconstienta sa nu procedez asa. Mi-as fi asumat un risc imens. Ba chiar am propus in scris inchiderea temporara a maternitatii. Pana la primirea raspunsurilor, am fost luati pe nepregatite de sosirea muncitorilor care s-au apucat de treaba, dar am luat masuri pentru ca sa nu se lucreze in apropierea gravidelor si sa nu incomodeze activitatea. Acum sunt informat ca atat eu cat si colega mea, dna dr. Mitrea, vom fi amendati cu 20 de milioane de lei pentru ca ne-am facut datoria."

Am nascut in decembrie 2003 in maternitatea de la Spitalul Judetean (despre care se vorbeste in propozitie..). Este laudabila actiunea de imbunatatire a confortului termic in saloane si-n salile de nastere, dar.... Hai sa va povestesc o intamplare petrecuta intr-una din cele 5 zile petrecute in spital. M-am dus intr-una din salile unde se face vestita "toaleta" pentru a mi se schimba pansamentul de la operatia cezariana. Pe holul spre care se deschideau toate usile acestor sali (vreo 2 sau 3) se perindau doi meseriasi cu ..... dezinsectia! pfffui, asa da, dar nu pot sa zic ca am rasuflat usurata ca se mai starpea astfel o cincime din populatia gandacareasca care umplea saloanele.

Ma bucur mult ca se face ceva in spital, bine ca le mai pica ceva bani sa modernizeze spatiile, dar in acelasi timp, Doamne, bine ca n-am nascut saptamana asta.....
Cu bine

Vilma, Anca si Tudor

Mergi la inceput