Buna ziua!
Am fosy in audienta la dierctoarea Casei de pensii si din pacate nu se mai poate face nimic.In schimb ,nu am avut timp sa o ontreb ceva interesant si care ma poate salva.Deci:
-sotia mea,fiind economista de meserie,ar putea intocmi o declaratie rectificativa cu impozitele pe veniturile angajatilor de la fima cumnatului ei pe luna DECEMBRIE .Pe aceasta lista s-ar putea trece si ea ca fiind angajata(contractul de munca il face si il inregistreaza la ITM)si ar putea solicita prin firma CIC,tinind cont ca firma nu are datorii de nici un fel la buget.In acest caz ,Casa de pensii ar fi **fortata** sa imi ceara inapoi banii pe luna decembrie si sa recalculeze banii pentru CIC.Intrebarea mea este:se poate face chestia asta si ce data ar lua in calculul CIC Casa de pensii?Data la care este depusa declaratia (caz nefericit)sau perioada pentru care este depusa declaratia(caz fericit)?
-am inteles de la directoarea Casie de pensii ca sotia si-ar putea lua un concediu medical inainte de CIC.Care este modalitatea de calcul pentru un concediu medical platit de Casa de pensii ptr o persoana asigurata prin contract cu ei?Ce boli se platesc in procent de 100%?Afecteaza concediul medical de 3 luni pe cel CIC?
Concediul prenatal si concediul de lauzie sunt considerate tot concedii medicale.
Absolut teoretic, se poate realiza ipoteza sugerata de tine, rectificarea solicitata de firma implicand restituirea de catre cumnata ta a sumei primite ca indemnizatie de maternitate pe luna decembrie. Totodata, i se va calcula indemnizatia pt CIC incepand cu luna decembrie.
Perioada dupa nastere nu afecteaza la calcul CIC,
este idee mai buna cu angajare pe luna dec.2003,si restituirea banilor primiti de la CNPAS,acum ati pierde ceva bani dar timp de 2 ani ati castiga ,
ili