Ce mananca copiii vostri la 1 an si jumatate?
Bb meu merge la cresa unde mananca foarte bine, zic educatoarele dar le cred ca are niste picioruse de luptator. Dar cand vine weekendul si ramane acasa cu noi se schimba situatia. De dimineata bea un biberon de lapte (cam 200-250g), mai mananca un biscuit sau ceva asemanator. Apoi se culca. La amiaza cand trebuie sa manance supa si felul doi intervine problema, nu vrea. Se pare ca s-a obisnuit atat de bine cu mancarea (portugheza)de la cresa ca nu mai vrea sa manance ce ii gatesc eu. Mai e si varianta rasfatului, acolo mananca cu copiii si e obligatoriu, acasa cu mami aruncam farfuria cat colo. Dupa masa ii dau o fructa cu iaurt sau terci iar la cina un orezel sau asa ceva iar cand merge la culcare mai bea putin laptic. Are 11 kg si 81 de cm (asta a fost in decembrie cand am fost la control). Cu ai vostri bb-ei va confruntati cu aceleasi situatii?!
Raspunsuri
raducu spune:
Si al meu nazdravane la fel cand trebuie sa mancam si Raducu nu are decat 1 an si 4 luni. E ceva ce nu imi pot explica: la cresa e un sfintisor-mananca tot, doarme cel mai mult etc.-acasa se schimba situatia: arunca tot de pe masa.
M-am gandit ca poate nu-i mai place mancarica facuta de mine si i-am dat din comert de la borcanase, nici pe aia nu o vrea.
Si seara se culca cu un biberon de lapte cu cereale.
Ce poate sa fie? Razgaiala, exprimarea frustrarii ca merge la gradi?
Voi cum va descurcati?
Mamica lui Raducu
tlaura spune:
Andrei, la 1 an si 4 luni, papa asa:
dimineata - lapte 200-250 gr., cu cereale
ora 10-11 - mar cu banana si biscuiti, sau fructe la borcanase
pranz -piureul din diferite legume cu carnita, sau ou sau peste, si cateodata un pic de supita sau ciorba de la noi
ora 5-6 - diverse (mamaliguta cu branza, macaroane cu branza, budincute, carofi, etc) si un borcanas cu fructela borcanas
seara - un biberon lapte cu cereale
Iar intr-e mese mai rontaie biscuiti si bea suc de fructe.
La ultima evaluare de acum 2 saptamani, avea 11.800 kg., si 85 cm.
Niciodata nu a mancat 2 feluri la masa de pranz, decat f. rar si f. putin. Copii vostrii mananca?
Laura, mama lui Andrei
sirod spune:
Da Oti maninca 2 feluri la masa de prinz.Ii place f.mult sa termine supita - spune'pi-pi', adica a mai ramas doar 'un pic'si eu am grija sa-i las o lingura de supa in castron, apoi cere 'atu'(altul) si ii pun felul doi pe care-l papa 'to-to'.(tot)
Ii dau mai putin din fiecare, astfel incit impreuna sa-i acopere necesarul ei si e f.multumita.Peste 1 saptamina implineste 1an juma' si are 12kile.
Dimineata papa lapte cu cereale, cascaval, ou, brinza, pe la 11 un iaurt sau altceva si seara o budinaca, sau peste, sau pui ...puteti sa-mi mai dati idei?
pofta buna la Bb-ei si sa creasca mari!
doris
milenadinu spune:
Eu sunt putin derutata de felul in care mananca bebele meu la un an si cinci luni, adica ceva intre" agonie si extaz".Trec prin momente care frizeaza criza de nervi in situatia in care il rog cand cu supa, cand cu legume ,carne, paste , ma apuc in final sa-i pregatesc un ou si evident esec total.Alte ori mananca tot, de toate si tot timpul ,mancarea pe care mi-a refuzat-o de nenumarate ori o infuleca de nu mai stiu ce sa gatesc , ce-i place si ce nu.De doua trei luni nu mai accepta mancare de bebelus,vrea sa manance exact ca noi, ca sa se convinga ca mancam acelasi lucru cere repetat sa guste din farfuriile noastre.Nici nu stiu cum sa procedez, ma tem uneori ca felurile noastre nu sunt chiar indicate pentru varsta lui, nu am insa ce face pentru ca nu vrea altceva. Iar budinca, orez cu lapte si grisulet vrea numai cand are chef, in rest ar manca numai cremvursti, parizer si branza tip cascaval.Si paine la orice ora , numai goala sa fie.Cand ma gandesc ce sa mai prepar de mancare ,intru intr-o criza de nervi si de idei, ceva de speriat.
DianaVig spune:
Pai vad ca bb vostri mananca nu se incurca. Al meu niciodata nu s-a omorat cu mancatul. Azi a facut febra la camin desi inca nu am terminat cu antibioticul care il ia pentru otita. Un copil de la cresa are varicela. Sa fie asta, altceva nu stiu ce poate fi. Oricum mi se pare straniu sa aiba febra in timp ce ia si antibiotic. S-a intamplat si altcuiva? Daca la noapte v-a avea din nou febra, maine il duc la doctor. Nu sunt cam mici pentru varicela?
mariailin spune:
Vladut a facut un an juma' pe 22. Felurile lui preferate sunt supa de rosii cu carnita ori de vaca ori de pui, cartofii prajiti, snitzelul, cremwustii si fish fingers. Nu s-a omorat niciodata cu mancarea si daca n-as sti ca pe astea le mananca sigur m-as urca pe pereti. Problema e ca majoritatea nu sunt chiar mancaruri sanatoase pentru un copilas. Uneori mananca de ma uimeste alteori....... extra papa mere, portocale cateodata banane, kiwi. Si mereu vrea cu noi la masa chiar daca uneori nici nu se atinge de mancare. Cred ca apropierea unui copil ajuta pentru ca de cate ori ne intalnim cu prietenii, eu zic ca nu mananca si el ma contrazice mancand pe rupte.... Copii......facem si noi tot ce putem sa-i vedem mancand.
Am o teorie chiar......copiii carora le-au iesit dintii devreme (4luni) sunt mai mancaciosi.
Ce parere aveti?
Maria
sirod spune:
quote:
Originally posted by mariailin
Am o teorie chiar......copiii carora le-au iesit dintii devreme (4luni) sunt mai mancaciosi.
Ce parere aveti?
Maria
Eu stiu ce sa zic? Oti s-a ales cu dinti pe la 10 luni minca pe rupte si inainte si acum.Eu am auzit alte 'teorie': daca mama a mincat mult in timpul sarcinii si bebele va minca.Despre asta ce ziceti?La mine se confirma.
doris
ruxi spune:
Clara inca nu are 1 an jumate, mai are o luna pana atunci, dar o sa scriu si eu ce mananca:
-dimineata: piure din fructe, date pe razatoarea de sticla ( mere, pere, banane, struguri) cam 150 g
-la jumatate de ora dupa fructe, mananca cam 100-150 g iaurtel
-la pranz: piure din legume si carnita de pui sai de vita, cam 200 g, dupa care un desert, o prajiturica sau biscuiti, si 200 ml de lapte
-gustarea de dupa somnic: branzica cu smantana si mamaliguta, sau almette pe paine, sau paine cu unt, sau ousor cu branzica, sau cascaval, etc.
-Seara: 250 ml de lapte cu cereale Hero.
Nu am prea avut probleme cu mancarea pana acum, doar la fructe mai face uneori nazuri. Desi mananca bine, e totusi micuta: 77 cm si 10 kg. Dar s-a nascut si micuta tare.
Intre mese mai rontaie cate ceva: pufuleti, biscuiti, mar, sau daca ne vede ca mancam neaparat trebuie sa manance si ea cu noi, macar putin sa-i dam si ei. E foarte pofticioasa.
Teoriile voastre la mine nu prea merg. Primul dintisor i-a iesit abia la 11 luni. Iar in timppul sarcinii nu prea am mancat ca m-au chinuit starile de greata si arsurile din stomac.![]()

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 5 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
DianaVig spune:
Noua ni se potrivesc teoriile voastre. Angelo a avut primul dinte la 7 luni dar deja are 14 dintisori la 1 an si jumatate (face pe 1o februarie). Dar de cate ori trebuie sa-i iasa vreun dintisor il chinuie... poate de asta nici nu mananca de se rupe. Iar a doua teorie cu graviditatea, am mancat relativ normal, dar am mancat multe salate si fructe si m-am ingrasat 9 kg si jumaŽ. Voi cat v-ati ingrasat? Dar si bebeul a fost mic. La 37 de saptamani cand l-am nascut avea 2800 gr si 46 de cm. Dar a primi indicele Apgar 10.
tutus spune:
Eu cred ca sunt detul de multi factori care influenteaza un copil sa manance (nu fazele cu sarcina si dintii), printre care:
-sanatatea copilului;
-ii cresc dintisorii/maselutele;
-ii place mancarea (mai dulce/sarat/acru ...);
-mai vede pe cineva mancand;
-mancarea e variata (ex: nu mananca in fiecare zi ciorbita cu cartofi).
Piticania mea de 1.4 ani, face fitze si daca nu-i dau lui lingurita in manuta sa manace. El nu mananca mancare de la borcanel (nici un fel), iar mancare de bebe ... ce-i aia?, ca doar el e copil mare si vrea ce mancam si noi (asa ca ne-am adaptat noi - mai putine prajeli, grasimi, ... si e mai bine asa). Lui ii trebuie la masa: jucarii, o farfurie, lingurita, cutit (evident ca e un cutit care nu taie). De 2 sapt vrea sa bea singur din pahar si de multe ori reuseste, dar evident mai si da pe el ... Normal ca dupa ce terminam de mancat e ca la purcei, dar daca asa mananca, asta e, eu is multumita.
Poate la cresa e altfel si intr-adevar mananca, dar poate nu spun tocmai adevarul nici educatoarele. Nu vreau sa va speriu, dar mama imi spune ca atunci cand m-a dus pe mine la gradi, educatoarele si bonele spuneau ca mananc bine (mama nu prea era convinsa, tocmai pt ca acasa nu mancam), pana cand, intr-o zi, asistenta de la cab med i-a spus sa ma hraneasca consistent acasa, caci la gradi abia ma ating de mancare ... Dar daca intr-adevar la gradi mananca copiii bine, intrbati-le pe bone ce le dau de mancare, eventual retete si asa puteti sa probati daca ce spun ele e adevarat.