trompe infundate
vreau sa-mi scrieti si mie ce stiti despre sterilitatea primara si
despre trompe infundate ce trebuie sa fac pentru a putea face un copil
Raspunsuri
diana2004 spune:
Alina , sterilitatea primara este un termen folosit pt cele care nu au ramas gravide niciodata; cauzele pot sa fie multiple ,le gasesti in articolul informativ de mai sus(chiar asa se cheama, atticol informativ).Pt.trompe nepermeabile se pot incerca mai multe manevre ,prima ar putea sa fie o histerosalpingografie cind se introduce prin vagin cu o seringa o substanta de contrast;aceasta trece prin uter si trompe daca ele sint permeabile. Se face apoi o radiografie abdominala si se observa pina unde a trecut substanta.
Diana
crinuta spune:
De unde stii ca ai trompele infundate? Ai facut histero?
Daca asa e, te duci frumos la Techirghiol si faci niste bai cu namol. In inflitratii nu am nici un pic de incredere.
Alte probleme mai ai? Cu ovulatia cum stai? Profilul hormonal cum arata?> \Monitorizare eco ai facut? De cand incerci?
pupici
Crinuta
Tia spune:
permeabilitatea trompelor se stabileste in urma histerosalpingografiei, o procedura de diagnostic, dar si de tratament, in unele cazuri. daca se stabileste ca trompele sunt infundate, dr. iti recomanda mai departe interventia potrivita. ca variante ar fi: instilatiile sau laparoscopia. instilatiile constau in introducerea prin vagin in trompe a unei solutii care ajuta la desfundarea lor. laparoscopia are mai mari sanse de izbanda pentru ca se intervine chirurgical direct pe trompe.. cineva a povestit mai demult pe forum, despre introducerea unui gaz.. insa nu mai tin minte detaliile..
sper sa nu fi in nici una din situatiile astea. sa auzim de
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by crinuta
De unde stii ca ai trompele infundate? Ai facut histero?
Daca asa e, te duci frumos la Techirghiol si faci niste bai cu namol. In inflitratii nu am nici un pic de incredere.
Alte probleme mai ai? Cu ovulatia cum stai? Profilul hormonal cum arata?> \Monitorizare eco ai facut? De cand incerci?
pupici
Crinuta
alinuche spune:
buna fetele,
vin si eu cu o intrebare: cam prosteasca poate, sa nu radeti de mine. De ce se infunda trompele? din cauza dezechilibrelor hormonale sau din alte cauze?
alina
crinuta spune:
Mai sunt si alte cauze, cum ar fi o predisopozitie pentru asa ceva, sau endometrioza.
Crinuta
mariamunteanu spune:
draga crinuta,
stii detalii despre tratamentele de la techirgiol pt. desfundarea trompelor si, in general, despre tratarea sterilitatii ? cunosti pe cineva care s-a tratat cu succes acolo ? am auzit ca asemenea proceduri se fac si la sovata. mi-ar prinde bine cateva informatii.
multumesc,
maria
crinuta spune:
Nu cunosc detalii. Stiu despre Techirghiol de la mama mea, care a avut ambele trompe complet infundate, cu febra 40. Ce mai. La 2 saptamani dupa ce s-a intors de acolo am fost eu conceputa.
Eu nu m-am dus la Techirghil pentru ca nu am avut nevoie( inca), si sper sa nu am vreodata nevoie. Stiu insa ca este o alegere mult mai buna decat Sovata.
Crinuta