ochisori umflati

ochisori umflati | Autor: l_carmen2003

Link direct la acest mesaj

Buna Mamici,
Am o problema.
Puiul meu are 5 luni si o sapatamana si de aproape doua luni am observat ca are uneori ochisorii umflati-pleoapa inferioara. Nu pot asocia cu nimic momentele cand i se umfla ochisorii, uneori dupa ce se trezeste din somn, alteori dupa ce plange, alteori pur si simplu.
Am procedat prin eliminare cu alimentele, dar copilul meu prezenta ochisorii umflati si cand manca doar lapte - de o luna am trecut la diversificare.
Dl. dr. Iordache mi-a recomandat sa ii tamponez cu musetel si cum asta fac de mult, bineinteles ca nu a rezolvat problema.
In rest, ambii ochisori sunt curati, fara conjunctivita fara probleme.
Sincer mie imi e teama de ceva la rinichi... nu stiu. Poate sunt exagerata.

Cu bine,
Carmen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Fa-i o analiza de urina si pune-i cat mai putina sare in mancare. Ca sa fii mai linistita cere parerea unui pediatru.

Multa sanatate micutului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

vorbesti doar de pleoapa inferioara sau de toata zona, in care noi, adultii, facem cearcane?
pupici

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by mihuletu

vorbesti doar de pleoapa inferioara sau de toata zona, in care noi, adultii, facem cearcane?

Pleoapa inferioara doar, spre coltul exterior. Chestia e ca nu ii pun defel sare in mancare, stiam ca e interzisa pana la 12 luni.

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Willa spune:

Si fetita mea (2 luni jumate are uneori una sau ambele pleoape inferioare umflate putin si parca o idee mai rosii. dar nu c4ed sa fie ceva patologic, daca nu da semne ca o deranjeaza si altceva (voma, diaree, stare febrila), daca ochii nu curg si nu pare sa il doara cand il stergi. eu cred ca este de cele mai multe ori de la plans sau din cauza ca se mai freaca la ochisori.
desigur nu strica sa-i faci analiza urinei, si, daca observi vreunul din simptomele de mai sus te poti gandi la o alergie. care poate fi la orice: la praf, la frig, la noxe, la animale de casa, la lapte sau alt aliment. nu te gandi ca daca nu-i dai astazi un aliment si tot are ochii umflati alimentul e ok, trebuie eliminat cam o saptamana din alimentatie.
poti cinsulta un alergolog eventual. dar cel mai bine este deocamdata, pana trece frigul si epidemia de gripa, sa aduci doctorul acasa; cel masi probabil copilul e sanatos si sa nu-l imbolnavesti de altceva.
succes!
bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Am citit pe undeva ca ceaiul de musetel poate da iritatii daca firisoarele alea mici nu sint strecurate bine-bine-bine. Sterge-i ochisorii cu ser fiziologic si vezi ce se intimpla.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

carmen, gand la gand, chiar voiam si eu sa postez subiectul asta.si eu am observat ochisorii mai ales cand se trezeste asa ca niste mici cearcane.
noi am facut eco la rinichi si era ok, si analize de urina acum 3 luni(Thea are acum 7 luni si 3 saptamani) si alea erau ok, sper sa nu fi intervenit ceva intre timp.am sa vorbesc luni cu dr sa o intreb.tu ai consulatat un medic pe problema asta/
te tin la curent

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Si Tudor al meu are acceasi problema. Acum are 6 luni si jumatate dar are :cearcane" de pe la doua luni, nici nu mai stiu exact. Doctorul meu a zis ca nu are nimic, ca e OK. Sper din tot sufeltul sa fie asa. Uneori i se inroseste pleopa superioara. Cumnata mea a zis ca a patit la fel cu baietelul ei si la cinci ani i-a trecut (chestia cu pleoapa rosie).

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

serul fiziologic irita (e apa cu sare). Alexa are conjunctivita de cand am luat-o din amternitate si o face repetat la 2 luni. Sambata am fost la Urgente la spitalul de Oftalmologie si mi-a recomdat atat pt conjuncivita cat si pt ochi inflamati sa o curat ori cu afa fiarat si racita ca pt biberon ori sa o curat cu ceai de tei (ATENTI: sa fie bine strecurat - eu il strecor cu tifin pus in sita ) si ii pun compre. Tot doctorita de la urgente mi-a recomandata o perioada sa folosesc tampoane de vata ... tampoanele sterile mi-a spus sa nu le folosesc cat timp are ochii umflati pt ca s-ar putea sa o zgarie).

Am incercat si de sambata pana acum ochii ei nu mai sunt rosii si nici pielea iritata.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput