Gradinita germana Bucuresti

Gradinita germana Bucuresti | Autor: Tink

Link direct la acest mesaj

Stie cineva vreun nr. de tel de la gradinita germana din Bucuresti, cea din zona Dorobanti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maly spune:

buna Tink,
sunt Malina si incerc sa-ti fac rost pana luni de un numar. Cunosc cateva persoane care au copii acolo
by

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns citi spune:

Este aceeasi gradinita recunoscuta sub numele de WALDORF?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristiana-Carla spune:

Nu, nu e vorba de aceeasi gradinita. Sunt sisteme diferite, iar Waldorf stiu ca este asociata gradinitelor de stat. Au insa alta optiune pedagogica de educare a copilului, fata de sistemul clasic, de stat.

Mergi la inceput

Multumesc pentru informatie! Stii cumva mai multe despre acest sistem sau despre gradinitele care au adoptat sistemul mai sus amintit?

quote:
Originally posted by Cristiana-Carla

Nu, nu e vorba de aceeasi gradinita. Sunt sisteme diferite, iar Waldorf stiu ca este asociata gradinitelor de stat. Au insa alta optiune pedagogica de educare a copilului, fata de sistemul clasic, de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristiana-Carla spune:

Nu e vorba de gradinite care au adoptat sistemul si pur si simplu de Gradinite Waldorf. Eu am vrut sa-mi inscriu fetita la una dintre ele, dar era un pic prea departe de casa si nu intotdeauna reuseam sa-mi sincronizez programul cu orarul ei. Am fost, am vazut, mi-a placut. Stiam despre ceea ce se intampla acolo de la niste amici al caror copil era inscris de ceva timp.
Stiu ca inscrierea la o astfel de gradinita se face parcurgand cativa pasi: discutii preliminare cu parintii, cunoasterea copilului, o perioada de proba de 2-6 saptamani in urma careia copiii agresivi nu vor fi acceptati, considerandu-se ca pun in pericol siguranta celorlalti copii. Stiu ca nu sunt organizati pe grupe de varsta, cei mari ii ajuta pe cei mici, si nu exista constrangerile educationale existente in gradinitele clasice, de stat. Se pune un accent mai mare pe libertatea de expresie si manifestare a copilului, pe creativitate. Dar astea sunt detalii, sa le zicem, de profan. Nu lucrez in domeniu, dar ideea mi-a placut. Cel mai bine e sa te duci sa vezi una si sa discuti direct cu educatoarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

buna maly

ai putea sa-mi dai si mie nr de telefon de la gradinita germana? este de stat sau particulara? cu program lung sau scurt?

multumesc
mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tink spune:

pentru MADADUM
Pana la urma am descoperit ce ma interesa si va spun si voua.
Gradinita de stat cu predare in limba germana este gradinita nr.85 situata pe calea dorobanti nr 32 (in aceiasi curte cu policlinica sahia) si are un nr. de tel 211.30.40. eu am vorbit aseara la telefon acolo si mi s-a spus (destul de sec) ca trebuie sa dovedesc cu acte ca eu sau sotul avem rude ce apartin etniei (adica sasi).
bunicul sotului meu era neamt, dar a murit de foarte mult timp si nu pot dovedi cu acte, iar bunica sotului meu s-a recasatorit si si-a schimbat numele si a mai aruncat si toate actele!!!
alta varianta ar fi, tot in zona dorobanti, gradinita till particulara cu predare in limba germana. detalii gasesti pe site-ul www.till.ro. am sunat si acolo si costa in jur de 300 euro pe luna!
Cu drag,
Tink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Gradinita in sistem Waldorf
Verisoara mea a avut fetita la o asemenea gradinita, care a incantat-o la inceput (precizez ca ea este profesoara si banuiesc ca s-a uitat cu un ochi format asupra celor ce sa dasfasurau acolo). Dupa cateva luni a retras fetita de la acea gradinita deoarece ajunsese sa nu se mai inteleaga deloc cu ea. Devenise foarte obraznica si razgaiata. Ideea este ca acolo ii lasa sa faca ce vor. Daca doreau sa coloreze bine, daca nu era OK. Puteau sa faca altceva. Si tot asa. Copiii practic nu sunt obligati sa faca un anumit lucru ceea ce pare bine la prima vedere dar in cazul ei nu a fost chiar asa.
V-am impartasit aceasta experienta, nu pentru a combate gradinitele in sistem Waldorf ci doar pentru a avea mai multe cunostinte despre ceea ce se intampla acolo.
Aurora

Mergi la inceput

Ai putea sa-mi trimiti si mie un PM cu numarul de telefon,programul si alte detalii pe care le stii despre gradinita germana din Dorobanti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@ otau.....

situatia se cam regasete cred, sau incepe, in cam toate gradinitele/ camine, in ro.

matusa mea este de mai bine de 20 de ani, educatoare, camin, eu am predat 2 veri intreagi copiilor engleza, unde lucreaza ea, dar am ramas putin dezamagita de ce am vazut...copii nu au voie sa fie obligati sa faca ceva, daca nu vor...au ora de mate..ok, daca vrea bine..daca nu..iese pe coridor sau in alta camera - amenajata pt. asa ceva, si restul isi vad de treaba

nu mai ai voie sa ridici vocea la ei, nu sa ii mai atingi la fundulet,iar statul la colt a devenit de mult un basm pt. ei;
pe mine m-a injurat fiindca i-am spus sa stea cuminte pe scaun sau sa iasa afara daca nu are chef, si a trebuit sa ii zambesc, cand i-ma spus mamicii ce face odasla..mi-a spus ca eu sunt vinovata

acum la acel camin..educatoarele au ajuns la un acord cu parintii...li s-a spus ce si cum, adica copii trebuie lasati sa aleaga ce vor ei sa faca si ce au chef..dar majoritatea parintilor au ajuns la concluzia ca nu e bine, fiindca copii nu mai invata pic de disciplina si ccunostiintele necesare care au nevoie la testul pt. scoala! asa ca...parinti nu spun acasa copiilor:" daca ai chef , faci daca nu nu..." si nici educatoarele!

si pe acelasi sistem sunt si aici gradinitele, ca cel amintit de tine...si acelesi probleme le au si mamicile aici, doar ca le considera ceva normal si nu iesit din conum ca...copilul sa nu o asculte

Mergi la inceput