lamuriri
Buna ziua!
Am trimis si ieri un mesaj cu explicatii suplimentare dar nu am primit nici un raspuns.Va trimit un nou mesaj ,in speranta ca voi primi totusi un raspuns competent.
Deci:
-sotia mea a fost asigurata dupa legea veche a asigurarilor(minim 6 luni de contributie)la valoarea maxima(5 salarii medii pe economie)
-contractul de asigurare a fost incheiat in luna noienbrie 2002
-a platit in fiecare luna cota de 35% din suma asigurata
-in data de 06.10.2003 a nascut o fetita si a intrat in concediul de 126 de zile pentru lehuzie fiziologica
-pentru cele 126 de zile a primit in fiecare luna suma corespunzatoare
pentru contractul de asigurare(85% ,aproximativ 17 milioane lunar)
-incepind cu 03.02.2004 va intra in concediu pentru cresterea copilului pina la virsta de 2 ani
-vreau sa stiu ce suma va primi in continuare,pentru cresterea copilului,tinind cont ca a intrat in plata incepind cu luna octombrie 2003
Sper ca acum imi veti putea trimite un raspuns competent
Va multumesc!
Raspunsuri
liviu`s spune:
Cred ca ti s-a raspuns la subiect:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20036
liviu`s spune:
Dreptul la CIC se constituie la data cererii. Cum cererea pt CIC va fi ulterioara datei de 31.decembrie 2003, va primi indemnizatia unica de aproximativ 6 milioane lei.
Cary spune:
Imi pare foarte rau,dar LIVIU are dreptate,poate ca daca cereai mai repede cu 2 luni un sfat,situatia te ar fii fost cu totul alta(mult mai fericita).
Hai sa-ti explic.
Data nasterii este 06.10.2003,daca luai DOAR cele 42 de zile(concediu de maternitate)care erau OBLIGATORII,puteai depune cererea CIC in data de 22 NOIEMBRIE si atunci situatia indemnizatiei care urma s-o primesti era mult mai mare decat cele 6 mil.care le iei acum.
Nu stiu daca ai putea sa dai in judecata Casa de pensii pentru ati recupera banii????deoarece acum ti se calculeaza indemnizatia conform legilor actuale,deci momentul depunerii cererii CIC.
Cary spune:
Rau a facut de la inceput ca nu a consultat site-un, un sfat bun il puteai da tu sau Marius,acum nu prea mai are ce sa faca!
Oare totusi nu poate da Casa in judecata pentru a-si recupera banii?