Rectificare Legea 577

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Roxana, regula celor 42 de zile minim de concediu postnatal, la sfarsitul carora poti solicita CIC, nu poate fi aplicabila in situatia in care, anterior, ai efectuat deja intregul concediu de maternitate. In aceasta situatie, se intra direct in CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana_d spune:

Multumesc.
ma poti ajuta cu pasajul de lege, articol,paragraf/eventual o adresa de site legat de acest aspect/ site-ul lui marius nu se incarca.

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana_d spune:


"Există însă situatii în care s-a întâmplat ca, până la aparitia Legii 577, o persoană să-si fi efectuat toate zilele de concediu de maternitate înainte de data nasterii. Sunt medici care au acordat toate cele 126 de zile de concediu de maternitate înainte de nastere. „Persoana aflată în această situatie nu va mai primi nici un ban în cele 42 de zile ulterioare nasterii si nu poate primi nici concediu pentru cresterea copilului până la doi ani imediat de la data nasterii întrucât nu are 42 de zile de post-natal. Ea va putea să primească indemnizatie pentru cresterea copilului până la doi ani doar după ce se epuizează cele 42 de zile de post-natal" - precizează
Marioara Gozman, director executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii Arad." e corect ce spune doamna directoare?

roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Parerea mea este ca este exagerata interpretarea sa.
Art.121 alin.1 lit.a) din Legea 19/2000 prevede:
a) concediu și indemnizație pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani și, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, oricând până la împlinirea de către copil a acestor vârste, numai după efectuarea a cel puțin 42 de zile din concediul de lăuzie."
Totodata, art.16 din OUG 96/2003:
Art. 16. - Pentru protecția sănătății lor și a copilului lor, după naștere, salariatele au obligația de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, în condițiile prevăzute la art. 2 lit. g) și în cadrul concediului pentru lăuzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare.
Din pacate, legislatia nu distinge asupra situatiei in care nu se mai pot efectua aceste zile de concediu postnatal, integral sau partial, datorita faptului ca anterior intrarii in vigoare a acestor prevederi, ele deja fusesera epuizate.
Totusi, de aici pana la a sanctiona persoanele care deja le efectuasera, consider ca nu este in spiritul legii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rose spune:

Va rog mult raspundeti-mi si mie la urmatoarea problema:
Sunt incadrata cu carte de munca din 1 APR 2001 si am nascut o fetita in 22 SEPT 2003. Concediul postnatal s-a incheiat in data de 18 DEC 2003 iar incepand cu data de 19 DEC 2003 am intrat in CIC.
Eu, in mod obisnuit, am primit pt concediul postnatal ~10 mil lei iar in luna IAN 2004 am primit 9,7 mil lei reprezentand ~1/2 luna de postnatal si 1/2 luna de CIC.
Acum, in FEB 2004, cand ma asteptam sa primesc aproximativ la fel am primit doar 6 mil lei.
Este corect modul de calcul, plafonare, ce s-a facut? sau: "Sunt indreptatita sa primesc in continuare ~9,7 mil lei, tinand cont ca am intrat in CIC in 19 DEC 2003 si am primit banii corect pentru perioada 19-31 DEC 2003?"
Multumesc mult, mult de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Ti s-a calculat gresit indemnizatia pentru CIC. Oricum, ai primit raspuns si la http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21243

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Citind toate legile astea n-am facut decat sa-mi prind urechile si sa nu mai inteleg nimic, asa ca... help! Explicati-mi si mie, va rog:
Sunt incadrata in actualul loc de munca din nov. 2002 si voi naste in iulie 2004. Cum mi se va calcula CIC?

Multumesc anticipat!
Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Aproximativ 6 milioane lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

quote:
Originally posted by anemona

Cum mi se va calcula CIC?


Este 85% din sal. mediu burt pe economie.

- suma bruta 6.529.700 lei
- suma neta 6.105.269 lei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Multumesc!

Mergi la inceput