Clarificari privind CIC pt 2004

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Si pentru adoptie se aplica aceleasi dispozitii ale legii, respectiv la data solicitarii indemnizatiei pt ingrijirea copilului minor natural sau adoptat (legal) sunt necesare 10 luni asigurate anterior datei solicitarii dreptului indiferent de forma de asigurare daca aceasta este acceptata de lege. Valoarea indemnizatiei si pt acest caz este identica respectiv aprox. 6.500.000 lei/net/luna. Un copil adoptat are acelasi regim ca orice alt copil natural sau aflat sub tutela.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe ana spune:

indemnizatia de maternitate si cea pt CIC trebuie declarate la venitul global? se vor impozita acolo?. Sint proaspat mamica si am depus azi documentatia pt concediu de maternitate si CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Indemnizatia de maternitate si cea aferenta CIC nu se mai impoziteaza de la 01.01.2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stanmihaela spune:

Pentru moderatori toata stima! O bere cand veniti pe litoral! Cand se hotarasc astia odata? Nu se stie numic clar, nu stie angajatorul, nu stie contabila, nu stie Casa de Pensii...Dosarul este in lucru! Cand ar trebui sa incasez indemnizatia pentru luna ianuarie? Oricum va urmaresc cu mare interes ca mai faceti lumina!

stanmihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacretz spune:

Intrebare:
Mama e in CIC din august 2003 ;i in 20 ianuarie 2004 renunta. Din 1 februarie 2004 tata face cerere pentru acordare CIC. Ce indemnizatie va primi tata pentru CIC???
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Data incasarii indemnizatiei este maxim 20 ale lunii pentru luna precedenta deci in cazul expus 20 februarie pt luna ianuarie.
Despre modelul cu mama renunta si tata intra in CIC fiind persoane distincte tata va incasa suma de 6.5 mil lei/luna. Bun exemplu care da de gandit...inventiv sunteti. Acesta ar fi raspunsul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe ana spune:

quote:
Originally posted by liviu`s

Indemnizatia de maternitate si cea aferenta CIC nu se mai impoziteaza de la 01.01.2004.

liviu, inteleg ca indemnizatiile de maternitate si pt CIC nu se impoziteaza. dar eu depun in fiecare an declaratie de venit global. va trebui sa declar aceste indemnizatii ca fiind forme de venit? daca da, atunci mi se va retine impozit pe ele, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by bebe ana

quote:
Originally posted by liviu`s

liviu, inteleg ca indemnizatiile de maternitate si pt CIC nu se impoziteaza. dar eu depun in fiecare an declaratie de venit global. va trebui sa declar aceste indemnizatii ca fiind forme de venit? daca da, atunci mi se va retine impozit pe ele, nu?

Aceste indemnizatii se impozitau inaintea datei de 01.01.2003. De la aceasta data, sunt venituri neimpozabile (in acest sens, a se vedea art.42 lit a din Codul fiscal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca serbanescu spune:

quote:
Originally posted by marius

Inainte de toate bine ai venit printre cei care plaseaza mesaje pe acest site. Nu in al doilea rand sarcina usoara si sa aveti parte de un copil frumos si sanatos si sa nu uiti atunci cand vei putea sa netii la curent cu noutatile despre voi.
Iar ca sa revin la problema ridicata de tine tin sa precizez ca totul este in regula sa nu iti faci griji ai toate drepturile prevazute de lege atat maternitatea cat si concediul pt ingrijirea copilului. Cel de-al doilea va avea valoarea standard de aprox. 6.500.000 lei net/luna.

Multumesc frumos pentru urari si promit sa va tin la curent cu noutati. Multumesc, de asemenea, pentru raspunsul tau prompt si linistitor. Este o placere sa stii ca cineva acolo se ocupa si de tine si incearca sa descalceasca legea romaneasca. Imi faceam probleme din cauza celor 2 luni (iunie si iulie 2003) in care nu am fost angajata. Si ma gandeam ca din aceasta cauza nu voi avea acel stagiu de cotizare de 10 luni necesar pentru CIC.
Astept cu nerabdare si alte precizari / noutati pe aceasta tema de la tine.
Multumim, Raluca, bebe mic si Adi - viitorul tatic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipriandan spune:

Poate tatal sa beneficieze de CIC daca la articolul 121 alineatul (1), litera a) se precizeaza ca:
a) concediu și indemnizație pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani și, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, oricând până la împlinirea de către copil a acestor vârste, numai după efectuarea a cel puțin 42 de zile din concediul de lăuzie."

Mergi la inceput