Ce am facut pentru Romania?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Ati deschis un subiect la care de fapt nu raspunde nimeni. Toti isi plang de mila, descriu realizari personale (scoala, facultate, copii) sau trag cu ochiul la vecinul - cam asta face de fapt romanul. Ah, si isi imagineaza ca in mult visatul "vest" nu exista spaga, coruptie, foame, saracie, homelesi, malpraxis, bube, boli, etc. De unde atata venin?

Moka si Mokutza (11 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Romania a facut pentru mine multe , de la scoala gratuita pe care am urmat-o, facultatea si apoi multe altele. Ca s-au schimbat vremurile si ca au ajuns sus la putere cine nu trebuie asta este alta treaba. Tine de factura umana . Am nascut tot in Romania, chiar daca am mai dat spaga sa-mi fie mie bine, dar nu am platit 25.ooo$ cat costa aici o nastere cand esti fara asigurare. Chiar daca acum lucrurile merg rau eu sunt recunoscatoate tarii mele natale pentru ceea ce mi-a oferit. Putin , mult, cine poate cantari, mai ales ca acum traiesc intr-o societate foarte dezvoltata care iti ofera multe dar toate sunt platite, nimic, dar ABSOLUT nimic nu este gratis aici. Mai trist este ca eu nu am facut mai nimic pentru Romania, dar poate nu este timpul pierdut.
De ce in Romania merg treburile prost,? Pentru ca oamneni din aceia care fac ceva pentru Ro. nu ies in fata ci ies doar demagogii care striga pe toate drumurile ca au facut una , sau alta!!! Atata timp cant lucrurile merg prost putin sunt cei care FAC ceva cu adevrat pentru tarisoara noastra!
Ca am facut o scoala(gratuita), ca am facut un copil, sau ca ne tinem de un servici care stim ca nu este f. bine platit, este in firea vietii fiecaruia, nu ca prin astea am face ceva anume pentru Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by moka

Ati deschis un subiect la care de fapt nu raspunde nimeni. Toti isi plang de mila, descriu realizari personale (scoala, facultate, copii) sau trag cu ochiul la vecinul - cam asta face de fapt romanul. Ah, si isi imagineaza ca in mult visatul "vest" nu exista spaga, coruptie, foame, saracie, homelesi, malpraxis, bube, boli, etc. De unde atata venin?

Moka si Mokutza (11 sapt)

Moka, bine zis. Am postat inainte de a-ti citi raspunsul tau. Am aceeasi parere cu tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Nu e nici un fel de venin. Ceea ce am vrut sa spun eu este ca unii dintre noi inteleg "patriotismul" si prin a sta la locul tau si a incerca sa ridici un pic nivelul prin comportament, prin pregatire, prin talente - cei care le au si asa mai departe. Cei care pot sa faca voluntariat, e foarte bine si asta, unii pur si simplu nu au timp pentru asa ceva sau nu au un nivel de trai care sa le permita asta, sau amindoua.
Problema e ca acest gen de "patriotism" este mult mai putin apreciat in tara asta decit cel cu lozinci strigate in gura mare, cu "vai ce mult imi iubesc eu tara" si alte chestii de genul asta. Mie a-ti declara dragostea de tara mi se pare asa, un fel de indiscretie, e ca si cum ai striga peste tot ca-ti iubesti copiii. Este ceva de la sine inteles si mi se pare penibil s-o fac. Iar daca vad ca copilul meu e murdar il trimit sa se spele, nu-i dau inainte cu ce copil bun are mama!
Moka, sa stii ca si eu am o sumedenie de subiecte pe forumul asta care pur si simplu nu ma intereseaza, ma plictisesc sau nu le vad utilitatea. Asta nu inseamna ca ele nu sunt utile pentru cei care le-au deschis si pentru cei care participa la ele. Asa ca, stii ce fac? Trec mai departe. Ce rost are sa postez la un subiect la care nu am nimic de spus?
Mie personal mi se pare ca atita prostie si badaranie inghit in fiecare zi, incit scriind aici si vazind ca mai sunt si altii care gindesc la fel cu mine, parca imi mai vine inima la loc si-mi mai trece senzatia ca am innebunit chiar de tot. Ca, de!, fiecare din noi are dreptul sa aiba propriile lui pretentii de la viata, nu-i asa?
Numai bine,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by petra

Ca am facut o scoala(gratuita), ca am facut un copil, sau ca ne tinem de un servici care stim ca nu este f. bine platit, este in firea vietii fiecaruia, nu ca prin astea am face ceva anume pentru Romania!

Eu nu cred ca ai dreptate in totalitate. Nu e tot una ce fel de scoala ai facut si cum ai facut scoala aia, cum iti educi copiii sau cum iti faci serviciul. Pina cind nu vom intelege lucrurile astea, nimic nu se va misca in tara asta! Toate acestea sunt importante pentru societatea in care traim. Problema este tocmai ca este in "firea vietii" celor mai multi sa nu le priceapa importanta! Si, da bineinteles ca faci ceva pentru Romania facind toate astea asa cum trebuie.
Ca veni vorba, Petra, tu ce intelegi prin "a face ceva pentru Romania"?

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Pt Romania nu ma pot lauda ca am facut f multe ,la fel ca unele dintre voi,nu are rost sa mai repet,Romania pt mine ? a facut si lucruri bune pana la un punct ,dar de fapt nu Romania ci romanii .De ceva vreme incoace nu mai face nimeni nimic."Dragii nosti "conducatori care sunt ei si altii care nu stiu cine sunt cred ca vor sa ne vada pe toti cei de aici ca murim pe capete asa incet dar sigur.As putea spune mai multe dar prefer sa ma abtin pt ca deja ma enervez numai ca scriu asa putin.
Asta e parerea mea si nu o sa fie bine nici in 100 de ani oricine ar conduce tara asta asa bogata pt ca deja e distrus totul.
Ieri imi spunea o prietena ca noi aducem mai nou uraniu din Franta .Apusenii nostri gem de uraniu dar noi il cumparam .Ex pot continua dar nu are rost.
Va pup pe toti!
Cosmina

mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Dar ca 90 la suta din graul din Rom se aduce din State ce sa mai zicem?Parca eram intr-un rand granarul Europei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Eram ,dar interesul poarta fesul.Cam asa era o vorba nu?
Si sunt multe interese.Noi nu mai stim domnule sa facem lapte,salam,inchidem fabricile ,haine nu mai stim,le aducem din Turcia,nu mai suntem capabili sa crestem pui,porci etc,adica asa se vrea, nu ca nu suntem capabili si alteleeeeee o gramada.

mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce am facut pentru Romania nu stiu. Am facut pentru mine si pentru cei de langa mine doi copii frumosi, ma zbat sa o duc cat mai bine, copiii sunt sanatosi, cea mare e la scoala invata bine, cea mica e isteata, sotia e sanatoasa, eu la fel, muncesc destul de mult dar sunt multumit, castig acceptabil doar din munca mea in sfera privata, invat tot timpul cate ceva ca sa ma mentin pe piata, imi doresc anumite lucruri pe care incerc sa le ating, daca as trai in alt loc probabil ca as duce-o mai bine pentru ca ma simt apt, insa aici am totul altundeva nu am nimic. Totul nu inseamna bani ci parintii mei, socrii mei, fratii mei, cumnatii mei, prietenii mei. Nu fac nimic pentru Romania dar sunt satisfacut ca in relatiile cu strainii le-am dat de multe ori "clasa" la foarte multe capitole a fost o satisfactie ce nu o ascund si de cate ori voi putea am sa demonstrez ca sunt mai bun decat ei, iar atunci cand nu voi fi am sa fac pe dracu in patru (scuzati expresia) ca sa devin mai bun decat ei pentru ca pot sa fac aceasta. Iar eu in clipa aceea voi insemna Romania.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Romania se lauda cu romanii de peste hotare, romanii de peste hotare duc dorul Romaniei...e asa o ironie...nu poti condamna pe nimeni.Eu nu imi permit sa acuz pe cineva ca a plecat pentru ca fiecare stie ce e in sufletul lui si ce asteptari are.De asemenea, nu imi permit sa judec pe unul care ramane, pentru ca el va fi fericit cu alegerea lui si bucuria de a fi in preajma familiei.Asemenea lucruri sunt discutabile la infinit si in acelasi timp numai si numai la modul retoric.
Aici este vorba despre fericirea sau multumirea pe care o dobandim o data cu decizia noastra.Ce cantareste mai mult pentru fiecare. Personal, am multumirea ca imi pot ajuta rudele, le realizez mici visuri, imi intretin parintii.Daca ramaneam in tara, ii tineam de mana si ii bucuram cu prezenta mea,ceea ce nu este putin lucru nici pentru ei, nici pentru mine.Statutul imigrantului nu e unul din cele mai fericite.Castigi pe un plan, pierzi pe un altul.Am plecat cu gandul sa vizitez lumea, dar ata ma trage in Ro.Stiam asta de la inceput.Nici un scriitor imigrant nu a fost fericit cu statutul ales, insa nici unul nu s-a intors in tara numai pentru motivul asta.
Vorbim de principii, de idealuri si vorbim de stomac,de civilizatie.Poate am fost dura zicand asta,dar discutam in alb si negru.Eu insami nu voi fi fericita pe deplin din cauza asta.
De ce sunt mereu pe forum ? de dor!...
consider insa ca nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni.Nici romanul care a ramas , nici cel care a plecat!

Mergi la inceput