Ce am facut pentru Romania?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by saphir

O sa faceti cu adevarat ceva pt Romania cand o sa plecati de acolo si nu o sa mai existe persoane de genul vostru printre Romanii adevarati.

eu sunt curiosa cum arata 'romanii adevarati' sau scuze! 'Romanii adevarati'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Dragii mei,
Imi permit sa intervin. Fiecare cetatean al unei tari care munceste in mod corect, da tot ceea ce poate in munca lui, este cinstit si nu incearca sa eludeze legea, creste o familie in armonie si ii invata pe copiii ei/lui sa se conduca in viata dupa valorlie adevarate (cinste, munca, competenta, omenie etc.) aduce o mare contributie pentru viitorul respectivei tari. Fiecare este intr-o pozitie in care poate sa aiba o contributie mai mare sau mai mica, dar eforturile tuturor de a trai o viata ghidata de principiile aratate mai sus (si altele care mi-au scapat acum) imping o tara inainte. Problema este ca uneori conditiile de mediu fac imposibil pentru unii sa isi aduca contributia in modul aratat mai sus. De exemplu, dc. sunt cinstit si corect si muncesc si nu iau spaga, si platesc taxe, ce se intampla in multe cazuri (nu vreau sa spun ca in toate-desi sincer asa simt)? Mor de foame, nu am cu ce creste copiii, sunt privit cu dispret de ceilalti. Asa ca foarte multi rentunta. Eu personal nu am facut mai nimic pentru Romania, dincolo de cei 4 ani lucrati in tara, timp in care am incercat sa fac toate cele aratate mai sus. Intrucat s-a dovedit ca in cei 4 ani nu am avansat nici cu un cm in viata, am renuntat si am plecat sa fac toate acestea in alta tara. Trebuie sa existe un echilibru, nu ii poti anula omului dorintele de a avea asigurate nevoi de baza ca hrana, haine, casa, respect social si nu fac parte dintre cei ce lupta pana in panze pentru o cauza pierduta.
Asta este.

Numai bine, oriunde v-ati afla,
Lia

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by saphir

Dragele mele, iar ma inscriu, dar nu ma rabda....
Voi sunteti PREA BUNE pentru Romania.... sunteti atat de bune, incat occidentul va asteapta cu cainii cu colacii in coada.
O sa faceti cu adevarat ceva pt Romania cand o sa plecati de acolo si nu o sa mai existe persoane de genul vostru printre Romanii adevarati.
Dupa parerea mea, depasiti orice limita a bunului simt .

Desi nu am scris inca la acest subiect,
imi permit sa remarc ca
mi se pare ca deja s-a incalcat regulamentul, la pct 4 si 5,
si nu inteleg de ce?
Ce anume s-a scris asa de deranjant inainte de aceasta postare?

Voiam sa scriu, putin off-topic
ca mi-a citit sotul pe niste forumuri bulgaresti
ca in Bg se va pune taxa pe emigrat si pe iesit din tara
si asta in 2005.
Sumele vor ajunge pana in 5000 euro.
Va imaginati putin ce ar insemna asta pt. Rom?
Sper ca nu se iau dupa bulgari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Trebuie sa spun ca Romania m-a scolit pana in anu' 5 de facultate ca sa pot eu acu sa ma duc la america sa fac doctorat si asta fara sa platesc taxe si mi-a dat si o oarece bursa sa imi iau haine si pantofi, ca stateam la mama si mancare aveam.
Da' sa mai zic ca eu crez ca faceam facultate in orice tara, cu sau fara bani. Dc. eram in alta tara, faceam pe bani, da' probabil ca ii si aveam asa ca tot aia e.
Si ca in Romania nu e pur si simplu nevoie de intelectuali cu anumite specializari, asa ca ar trebui desfiintate, ca pregatesc oameni pentru America si Europa de Vest. Asta din cauza de globalizare.
Taxa de emigrant e nashpa, nu e frumos, au gasit si bulgarii cum sa mai stoarca bani de la oameni, ca oamenii tot vor pleca dc. chiar vor.

Numai bine,
Lia

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Voiam sa scriu, putin off-topic
ca mi-a citit sotul pe niste forumuri bulgaresti
ca in Bg se va pune taxa pe emigrat si pe iesit din tara
si asta in 2005.
Sumele vor ajunge pana in 5000 euro.
Va imaginati putin ce ar insemna asta pt. Rom?
Sper ca nu se iau dupa bulgari!

Adica sa inteleg ca daca le vine si lor ideea e ca pe vremuri cu birul pe "fumarit", etc, etc...ok, daca e sa dau banii astia as vrea sa si vad pe ce-i dau, nu sa ajunga in punga Partidului Unic!

Numai bine, Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Doamne fereste de asa ceva, mie mi-ar trebui salariul pe vreo 4-5 ani ca sa emigrez, asta daca ma hotarasc sa nu mai maninc in timpul asta!

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Eu zic sa incercam cu fotosinteza, poate reusim!

Hai sa spun si eu,
am intrat printre primii la Conservatorul din Bucuresti,
(cu bani de la mama pe meditatii,
si nu dat. sist de invatamant romanesc)
am terminat in primii 10,
am primit tot timpul bursa, intr-adevar,
dar nu mai mentionez suma ca e "f mare",
m-am angajat ca profesoara si in 2 ani
am avut copii la olimpiada,
am facut 1 mic roman frumos si sanatos
am primit alocatie de 5 euro pe luna
si salariu de mama 50 de euro,
care imi ajung, intr-adevar de pampers si atat,
nu pot sa-mi cumpar casa,
nu-mi permit sa stau cu chirie,
nu-mi permit nimic din salariu, care nici nu imi ajunge, insa
platesc asigurare medicala, dar care nu-mi ofera nimic,
cand am nascut am dat bani, cand ma imbolnavesc dau bani,
cand cumpar medicamente dau bani, etc.

Culmea e ca eu fac parte dintre cei norocosi
care nu traiesc din salariu
dar nu pot sa nu remarc tristetea celor din jurul meu si...
saracia lor-nedreapta.

In schimb imi iubesc foarte mult tara,
am prieteni deosebiti aici,
natura Romaniei este f speciala si o ador,
l-am plimbat pe sotul meu care e bg de l-am innebunit peste tot
si acuma e fascinat de Transfagarasan si
povesteste tuturor si in Bg,
uneori regret f mult ca trebuie sa emigrez
ca sa am si eu o viata decenta, insa...asta e!

Las aici o sora care ramane pe baricade in jurnalism
si o mama cu 4 servicii istovitoare,
care inca mai spera....

cu drag, I.

ps.
"CV"-ul superficial de mai sus
nu a fost postat din motive demagogice,
ci pur si simplu pt. a evidentia faptul
ca exista ROMANI care au muncit, au invatat,
dar neaprofundand metodele "descurcarete" sau necinstite
traiesc jalnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Catalina.

Ira, ce mi-ai facut, eu am bagat risul cind era numai faza cu fotosinteza!!!

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Ha, ha,
chiar acum e Ilie Nastase la TV
si Mircea Badea(moderatorul) l-a intrebat daca a dat spaga
ca sa faca afaceri in Romania, la care raspunsul lui a fost...
"Nu o sa spun ca am dat spaga, dar m-am adaptat"!

Pardon, Nastase nu este la M. Badea,
este la Nasul, la Radu Moraru, sorry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

dupa cum se vede inclusiv in al doispelea ceas, Romaniei i-am facut un mare bine ca am plecat, nu credeam sa ajung la concluzia asta, dar asta e adevarul, n-are nevoie de specimene ca mine. si acolo mi s-ar fi taiat dreptul la opinie scurt si cuprinzator pentru a menaja nervii surescitati ai aplaudacilor, eventual cu un "huo, golanilor, sa va fie rusine ca denigrati copanul de plai", plus o bata in cap prin Piata Pitoreasca a Universitatii ca criticam conducerea de partid si de stat.

ii raspunsesem Papadiei la mesajul ei de pe Romania gri, cu explicatii cuprinzatoare, politicoase si tandre. cand sa dau Trimite, hopa subiect inchis, mesaj pierdut. eu a doua oara nu mai repet, ca nu tin asa mult la dreptul la replica virtual, mai ales cand mi se refuza.

ce fac pentru romania medicii de la Ploiesti? dar infirmierele? dar Ministerul Sanatatii? dar opinia publica din oras? a iesit vreunul cu o lumanare la miting sau a protestat cineva in piata publica pentru ca niste nemernici ne-au ucis copiii?? spun "ne-au" caci daca Romania e a tuturor, atunci si nou-nascutii aceia fara viata sunt ai nostri! dar la Suceava ce se face pentru Romania? dar in Parlament? sau la Palatul Victoriei? dar in scoli, orfelinate, universitati, magazine, strazi, piete etc etc etc? ce fac romanii acestia pentru Romania? ce face romanul care da/primeste spaga pentru tara sa??? dar ala care arunca gunoaie gramezi peste peisajele acelea superbe aratate la alt post??

aici pe forum ce putem face si noi? diaspora isi impartaseste experienta civilizatiei, doar-doar o ambitiona pe cineva sa repete exemplul si acasa, cei de-acasa isi plang oful saraciei si uite asa mai schimbam si noi o vorba, ne mai imprietenim, mai aflam ceva nou, ne mai motivam cumva sa speram si sa facem ceva, impreuna, pentru Romania asta care ne cam rejecteaza pana si virtual ca sa zic asa :D

exista si iubire critica, nu numai de telenovela, asta nu inteleg patriotii ca Saphir! careia ii recomand calduros lecturi din Cioran, Eminescu, Eliade, Maiorescu, Iorga etc...adica din Romanii care au chiar facut ceva pentru Romania: au gandit in locul ei si pentru ea, spre binele ei, taind in carne vie, caci adevarul a fost mai presus decat o lozinca rasuflata! nu sunt oare prietenii aceia de la care astepti adevarul despre propriile metehne? dusmanul nu ti le va spune niciodata!!! sa ne fie rusine atunci, ca iubim cu amar, cu tristete, bacovian! suntem pur si simplu diferiti, asta nu inseamna ca exista o campanie de denigrare, cum spunea Lili la celalalt topic inchis, ea alege sa vada numai binele, altii vad raul. pentru ca altii chiar nu suporta sa cante doine si sloganuri la Cantarea Romaniei in timp ce pruncii tarii mor nevinovati prin spitale din cauza indolentei si stadiului animalic in care au ajuns unii romani! caci, da, Papadie, Romania ESTE SI POPEASCA AIA DE CARE ZICEAI TU,si tiganii, si cersetorii, si orfanii, si analfabetii si toata scursura coruptilor de la putere! altfel, nu vorbim despre aceeasi Romanie. bunica mea nu poate fi diferita de bunica ta. iar eu nu o pot lauda pe a mea, in timp ce a ta moare de foame si cerseste pe strazi, intelegi? cred ca patriotismul inseamna sa faci voluntariat in noroaie si mizerie, nu la receptii oficiale si la taieri de pamblici. sper ca nu te superi daca aleg sa ma uit unde doare, ca doar acolo e nevoie de ajutor, imbuibatii au si fara sa ma bucur eu pentru ei.

numai bine tuturor, oriunde va aflati, si lumina in suflet.

Mergi la inceput