Ceva idei despre praji cu mere??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Eu nu sunt mare amatoare de prajituri cu mere, dar cea postata de Camelia este intr-adevar foarte buna si am facut-o de mai multe ori:



initial postat de Camelia

Prajitura cu mere
Am facut ieri o prajitura foarte buna si m-am gandit sa va dau reteta, poate mai vrea cineva sa incerce.Se face rapid si usor.
Avem nevoie de:
250g margarina
350g faina
350g zahar
4 oua
1 praf de copt
1 kg de mere
o lamaie
sare
scortisoara

Margarina se freaca 2 minute cu 100 g zahar si un strop de sare.Se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, o lingura zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca bine, fara sa se framante si se aseaza in tava neunsa in strat de 1 cm grosime. (Aluatul este cam fainos la inceput, nu va alrmati!Amestecati cu rabdare pana margarina incorporeaza bine faina.In tava il aranjati cu lingura).Peste foaie se presara o lingura de gris.Se aseaza apoi merele rase (pe razatoarea cu gauri mari) sau taiate felii subtiri si presarate cu scortisoara.Se da la cuptor cam 20-30 min.
Intre timp albusurile se bat spuma tare .Se adauga apoi 250 g zahar si o lingurita zeama de lamaie.Se bate pana se intareste din nou.Se scoate prajitura si se pune spuma peste ea.Se baga inca 30 min la cuptor ,la foc mic, cu usa cuptorului complet deschisa.Dupa 15 min. tava se intoarce.


Pofta buna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Woooow ,ma trezii si iute ce-mi vazura ochii dis de dimineata.
Sunteti niste comori.
O sa incerc cred placinta cu mere,dar sa va zic un secret.La capitolul aluaturi sunt cam pe dinafaraInsa o sa incerc,vad ca suna usor de facut.Sper sa reusesc.
Multam fain de retzete
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

Buna
eu fac o prajitura cu mere care este tare buna ..racoroasa si usor de facut..nici nu necesita coacere. Deci:
intr-o tava pun doua starturi de biscuiti)daca iau biscuiti mai moi nu-i mai insiropez..daca nu se pot insiropa...eu insa niciodata nu am facut-o)..apoi un start de mere calite si racite(fara sa le stoarcem)..apoi un start de budinca de la dr oetker...eu pun 2 plicuri...si folosesc din cea de cacao..am mincat si cu vanilie dar mie imi place mai mult cu cacao..apoi cind totul este rece frisca..tot la plic este mai gustoasa si mai ieftina..dar fiecare foloseste ce vrea
se lasa de seara pina dimineata ca sa sa inmoaie bine biscuitii si gata
o sa vedeti ce buna e!Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roinita spune:

Prajitura foarte usor de preparat si excelenta:
2-3 oua, 10-15 linguri zahar, 10-10 linguri ulei, 13-20 linguri faina, 10-15 linguri lapte, 1 praf de copt, 2 kg de mere rase si calite la care se adauga scortisoara.
Ouale se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si faina, praful de copt. Se toarna jumatate in tava unsa si tapetata, se presara gris, se pun apoi merele, iar gris si peste tot, restul de compozitie. Cand e gata se presara deasupra zahar pudra si vanilat eventual.
Eu de cand am copil numai pe asta o fac pentru ca se face repede si e tare buna, am dat reteta la toate prietenele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by roxica

Buna
eu fac o prajitura cu mere care este tare buna ..racoroasa si usor de facut..nici nu necesita coacere. Deci:
intr-o tava pun doua starturi de biscuiti)daca iau biscuiti mai moi nu-i mai insiropez..daca nu se pot insiropa...eu insa niciodata nu am facut-o)..apoi un start de mere calite si racite(fara sa le stoarcem)..apoi un start de budinca de la dr oetker...eu pun 2 plicuri...si folosesc din cea de cacao..am mincat si cu vanilie dar mie imi place mai mult cu cacao..apoi cind totul este rece frisca..tot la plic este mai gustoasa si mai ieftina..dar fiecare foloseste ce vrea
se lasa de seara pina dimineata ca sa sa inmoaie bine biscuitii si gata
o sa vedeti ce buna e!Pofta buna!







Asa am facut eu tort pentru fetita mea la 1 an ,cand nu avea voie de dulce sau cacao.In loc de biscuiti am pus piscoturi ,sarlota de vanilie ,mere calite (multe) cu scortisoara,si frisca pe deasupra.Au mancat toti copiii si toate mamicile.A fost foarte bun.
Luasem reteta din "Practic in bucatarie".

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

si eu am o prajiturica cu mere.2 cani zahar,9 linguri cu ulei,3 oua,2 linguri lapte,1 lingura praf de copt,coaja de la o lamiie,2 cani faina.se prepara aluatul.se imparte in 2 porti.se pune merele prajite cu zahar si reci intre aluat(la mijloc)si se da la cuptor.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:


PRAJITURA CU MERE-OLGUTZA
O prajitura care se face usor si este extraordinar de buna.Cantitatile de mai jos iti ajung pentru o tava maaaare de tot.
14 linguri ulei se amesteca cu 14 linguri apa si 14 linguri de zahar ,pina se topeste un picutz zaharul.Se adauga 18 linguri de faina(dintr-un kg de faina) si se amesteca in continuare.Apoi se pune 1 pachet de margarina(scoasa din timp din frigider),restul de faina si 1 praf de copt.Aluatul se imparte in doua bucati una mai mare pentru pus in tava si una de intins deasupra.
In tava unsa,intinzi prima foaie cu sucitorul,apoi pui mere rase(calite cu putina margarina,zahar,vanilie si scortisoara)si deasupra cealalta foaie.Aici e un pic mai complicat,dar nu trebuie sa te stresezi prea tare.Pe o foaie de hirtie,presari un pic de faina si intinzi foaia(taiata in trei)si o rastorni peste mere.Nu va iesi prea estetic,dar in timpul coacerii si dupa ce va fi gata si presarata cu zahar pudra nici nu se va mai observa.
O dai la cuptor la foc potrivit,cam 30-40 min,depinde de cuptor.
O pudrezi cind se racoreste putin!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamagda spune:

am si eu o reteta f usoara si dietetica de la soacra mea: pt aluat trebuie 1 pahar ulei(sa nu fie paharul plin), un pahar iaurt, 1/2lingurita bicarbonat stins cu putin otet si faina cit cuprinde; se fac 2 foi, iar umplutura: 2kg mere rase calite cu zahar si scortisoara, cind se racesc se adauga si un pliculet de zahar vanilat; in loc de mere puteti sa incercati si cu dovleac sau cu brinza de vaci cu stafide, sau spanac, etc; eu nu ma pricep la foi, dar varianta asta chiar mi s-a parut usor de facut si mi-a reusit de la prima incercare;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

quote:
Originally posted by teo1970

Eu nu sunt mare amatoare de prajituri cu mere, dar cea postata de Camelia este intr-adevar foarte buna si am facut-o de mai multe ori:






Si eu am facut de mai multe ori prajitura dupa reteta Cameliei. E forte buna!


Mergi la inceput