caut prieteni in Germania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fetili dragili, am vrea sa ne intalnim mai multi in toamna la Bodensee, nu stiu daca ati citit subiectul cu pricina, daca da, scuze, daca nu, va zic eu: dupa 15 sept., la Bodensee, intr-un weekend. Ce ziceti?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Ceau fetelor,eu sunt de 4 ani in Germania si stau in Stuttgart.Pina acum 2 luni nici eu nu am avut prietene dar mi-am gasit o prietena tot de aici din forum care sta tot aici in Stuttgart.Din pacate stiu ca ii cam greu sa-ti gasesti aici prieteni.Si eu as vrea sa va cunosc asa ca eu am sa vin la intilnirea de la Bodensee si va astept acolo pe toate.
In rest ne putem scrie,ca doar de asta e aici acest forum,nu?

Toate cele bune!

LindaG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Daca este cineva in Frankfurt sau imprejurimi, m-as bucura sa ne intilnim... Buna ideea cu Bodensee!!!
M-am intilnit acum citeva saptamini cu prietena unei prietene care ramasese fara slujba si era cam deprimata si s-a gindit sa reinnoade relatii si prietenii. Am admirat-o, mi s-a parut o idee minunata. Venise in Frankfurt sa se vada cu mine (ne stiam numai din emailuri) si cu inca o prietena cu care nu se vazuse de citiva ani.

Mergi la inceput

M-am gindit sa-mi scriu impresiile despre Frankfurt... In 4 ani si jumatate am avut timp sa tot acumulez la ele. Am fost acum o luna la un spectacol facut de 2 englezoaice despre orasul Frankfurt. Se numea Frankfurt – City of Culture si era facut cu vreo 50 de ausländeri din toata lumea (balcanici, polonezi, cehi, francezi, canadieni, sud americani, australieni, etc). Era un specatcol modern, cu muzica un pic surreal, ca sa zic asa, si fiecare actor spunea cite o fraza scurta, raspunsuri la niste intrebari (ne-puse): ce parere aveti despre orasul Frankfurt, ce parere aveti despre germani, despre limba germana, despre cultura germana, unde erati acum 10 ani, ce faceti acum, ce veti face peste 10 ani, ce va place sa cititi… Raspunsurile la aceste intrebari au fost minunate… “Orasul Frankfurt? Prea multe cravate!!”, “experienta mea in Germania? Aici mi-am intilnit prima iubire”, “Am intilnit multi oameni deosebiti in germania. Chiar si germani!”
La un moment dat, toti actorii erau grupati pe scena si faceau semne de ramas bun – a fost foarte impresionant. In viata asta a noastra marcata de atitea despartiri….
Imi place acest oras ca are atitea culturi, este marcat de ele, fiecare a contribuit cu ceva, si in bine si in rau, evident.

Cind am venit aici prima data, mi-era frica de orice. Mi-era groaza ca nu merg pe partea care trebuie a trotuarului, de exemplu. Venea cite o bicicleta din spate si saream speriata la o parte… Pina am invatat ca sunt drumuri speciale de biciclete
Ma gindeam ca nu pun cosul unde trebuie la magazin… ca o sa-mi spuna vinzatoarea vreo 2 si eu nici n-am sa inteleg nimica. Chestia asta s-a remediat dupa ce am mai invatat limba mai bine. Acum 4 ani cind am venit nu stiam decit “ja”, “nein” si “kaputt”... dar am invatat multe lucruri. Am invatat ca daca vrei sa inchiriezi apartament, te duci ca la interviu la intilnirea cu proprietarul, pe care trebuie sa-l vrajesti de-a dreptul, ca sa invingi dezavantajul ca esti ausländer. Si inca roman... „Woher kommen Sie?“ „Wir sind aus Rumänien“ „Ach, dann, ...lieber nicht“
La orele de germana am cunoscut-o pe cea mai buna prietena a mea de acuma, e suedeza si e o fata nemaipomenita. M-am imprietenit si cu profesoarele de germana, care erau 2 tipe “de stinga”, faceau parte dintr-o organizatie “kein mensch ist illegal” si protestau impotriva deportarilor, impotriva felului cum se poarta autoritatile cu cei care aplica pentru azil, cu refugiatii. Nu stiam aproape nimic despre astea, evident ca in presa nu se zice mare lucru, dar mi-au povestit ele cum a murit o nigerianca atunci cind a fost dusa in avionul care urma sa o transporte inapoi ACASA, si i-au pus o gluga (punga??) pe cap si s-a sufocat… Au protestat zile intregi linga aeroport si au dormit in corturi. Protesteaza in fiecare an de 1 mai impotriva skin heads.
Aceasta cultura de „protest“ era noua pentru mine... Desi cunosteam Piata Universitatii, declaratia de la Timisoara…. Parca aici am inteles mai bine ce important esta sa aperi drepturile cuiva. Chiar daca nu esti in situatia respectiva. Mi se pare o calitate cu adevarat europeana. Poate sunt patetica, dar mi se pare important sa ne dezvoltam in directia asta. Gata, ma opresc aici, ca o sa acopar un ecran intreg cu un singur mesaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica spune:

Buna!!!

si eu as fi interesata de prieteni in Germania. Sunt aici de 2 ani si jumatate. Sotul are greencard; am un baietel de un an si locuim chiar langa lacul CHIMSEE. Este minunat aici, stam la casa si avem o panorama superba.
Am incercat sa invat si eu germana si pot sa zic ca ma descurc binisor dar a fost tare greu inceputul. Ma inteleg super bine cu vecina mea, care este din Brazlia si mi-am mai facut prieteni la Goethe Institut cu care tin inca legatura. Desi se zice ca nemtii sunt reci, se gasesc printre ei si oameni minunati. Eu am gasit si chir m-au ajutat foarte mult.
Poate este cineva prin apropiere si putem sa ne intalnim. Noi mergem mult cu bicicleta. Este super pe aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Findus spune:

Se pare ca eu sunt cea mai "batrana" pe aici.
Locuim de aproape 10 ani in Germania, intre Regensburg si München.
Veti spune probabil ca 10 ani e o vesnicie in care ai timp sa-ti tot faci prieteni insa din pacate prea multi nu avem.Printre "bastinasi" e foarte greu sa gasesti asa ceva.Nu spun ca nu am intalnit si persoane amabile si dragute insa de aici pana la a se imprieteni cu tine e un drum lung.Eu sunt o fire mai deschisa si uneori am impresia ca asta ii sperie cel mai tare, de parca s-ar astepta la navala....turcilor.
Ce sa-i faci ? Dragoste cu sila nu se poate face.... ca atunci se numeste altcumva.
Daca cineva are nevoie de informatii , poftiti, sunt ca un burete...plin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca23 spune:

buna!

si eu sunt nou venita,atat pe forum cat si in Germania.Locuiesc in Duesseldorf,am 23ani,nu am copii,dar de maine voi avea un sot!mi-as dori mult sa imi fac prieteni aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by bianca23

buna!

si eu sunt nou venita,atat pe forum cat si in Germania.Locuiesc in Duesseldorf,am 23ani,nu am copii,dar de maine voi avea un sot!mi-as dori mult sa imi fac prieteni aici!

Sper sa fi inteles eu bine ce ai scris, asa ca iti doresc din inima Casa de piatra, ani fericiti impreuna si multa sanatate.

Mergi la inceput

Casa de piatra, Bianca23!! Numai bine si fericire!!

C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca23 spune:

Multumesc frumos pentru urari!am emotii mari,si acest lucru probabil si pentru ca nu am pe nimeni din partea mea care sa imi fie maine alaturi!

Mergi la inceput