Salutare tuturor.
Referitor la mult discutata problema a concediilor pentru ingrijire copil: in Legea nr. 577 din 22 decembrie 2003 la articolul III scrie asa ....
(5) Pentru persoanele care, anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului se face avându-se în vedere stagiul de cotizare realizat până la data nașterii copilului, astfel cum a fost reglementat până la data prezentei ordonanțe de urgență.
(6) Pentru situațiile prevăzute la alin. (5) cuantumul brut lunar al indemnizației este de 85% din baza de calcul stabilită ca medie a veniturilor lunare corespunzătoare perioadei ce a constituit stagiu de cotizare conform alin. (5), cu respectarea celorlalte prevederi ale art. 99 din Legea nr. 19/2000, astfel cum a fost modificată și completată prin prezenta ordonanță de urgență.
Ce intelegeti de aici? Baza de calcul este media veniturilor din ultimele 6 luni sau salariul mediu pe economie? Eu cred ca e vorba de media veniturilor din ultimele 6 luni... nu?
formularea e suficient de ciudata ca sa ne lamureasca macar cine si cum face legile :-((
dar e posibil sa se refere la cele cateva zile in care legea asta ar fi putut fi valabila si pt anul 2003 daca o publicau
oricum, chestia aia cu " asa cum a fost modificata si completata prin prezenta ordonanta ..." e destul de clara
asa ca daca e in 2004 e salariul mediu brut, daca e inainte e media salariilor, chiar daca nu a fost cazul
eu asa vad lucrurile!
Da asa este ....problema asta ma pune pe jar si pe mine. Urmeaza sa aflu zilele urmatoare. Am sa va comunic imediat ce voi afla.
Marius (www.desprecopii.com)