VIROZELE IN GRADINITA

VIROZELE IN GRADINITA | Autor: RALUCA SI RUXY

Link direct la acest mesaj

Fetita mea este primul an la gradinita si ca orice copil a trecut prin tot felul de viroze,raceli si chiar pneumonie.Banuiesc ca majoritatea mamicilor au trecut prin fazele astea cu puii lor.
Ce-am obsrevat la grupa noastra, este faptul ca anumiti parinti nu pot fi convinsi sa nu-si aduca copii la gradinita daca prezinta simptome de raceala, etc. Nici chiar cei de la cabinet nu-i opresc decit daca au febra in rest cei care tusesc sau le curge nasul sunt mai tot timpul prezenti si de aici numarul lor se mareste.La gradinitile pe care le frecventati (in special cele de stat)este aceeasi situatie? Sau se iau diverse masuri?

Sanatate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristiana-Carla spune:

Fetita mea este tot in primul an de gradinita si situatia este similara cu aceea descrisa de tine. Desi exista un afis prin care parintii sunt atentionati ca in gradinita nu sunt primiti copiii bolnavi sau cu tratament, lucrurile stau insa invers. Mi s-a intamplat chiar sa surprind o discutie intre o bunica indignata si educatoare, aceasta din urma ignorand recomandarile de a-i da copilului nu stiu ce sirop, la nu stiu ce ora. Abia inainte de vacanta asistenta a catadicsit sa faca o triere formala a copiilor, dimineata, dar asta pt. ca tocmai sosise o circulara de la Ministerul Educatiei prin care li se solicita "vigilenta in serviciu". Era chiar in perioada in care la TV abundau reportajele despre epidemia de gripa. Personal, prefer ca atunci chiar si cand ii curge un pic nasul sa o tin acasa, sub supraveghere.
Aceesi atitudine am remarcat-o si in cazul interdictiei de a fuma in gradinita. Fumatul, intr-o astfel de institutie, mi se pare la fel de grav si periculos ca bataia. Peste tot exista afise cu "Fumatul interzis", dar parca e pus pentru timpuri viitoare. Din nefericire copiii nostri, care desi acasa sunt invatati ca nu e un obicei sanatos, constata altceva de la educatorii lor. Ba chiar imita, in jocurile lor, atitudinile corporale ale educatoarelor-fumatoare. Teoretic nu ar trebui sa ma mire, deoarece se fumeaza in frunte cu Directoarea, dar ramane un aspect care ma ingrijoreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Baiatul meu este pe al treilea an de cand merge la gradinita si situatia este aceeasi. Parinti inconstienti, ca altfel nu pot sa le zic, trimit copiii la gradinita chiar daca au viroze, chiar daca tusesc, fara sa se gandeasca ca molipsesc si pe ceilalti copii. Educatoarea incearca sa ia ce masuri poate si ea, le spune ca de a doua zi sa nu-i mai aduca pe copii la gradinita dar nu toti parintii asculta. Pana a nu-l da la gradinita nu am avut probleme de genul asta cu baiatul dar de atunci in fiecare iarna trebuie sa-l doftoricesc, sa bag fel de fel de medicamente in el. Dar nici sa renunt la gradinita nu vreau pentru ca e benefica pentru educatia unui copil si ii si place.

gabi

Mergi la inceput