Intrebari de la cititori

Intrebari de la cititori | Autor: Ortansa

Link direct la acest mesaj

Am gasit aceste intrebari la art "Medicamentele in timpul sarcinii":

1/13/2004 florina cberceanu@minind.ro
V-am mai trimis aceste intrebari la alta rubrica. Cred ca aici sunt mai indicate. Sper ca nu va supar ca le repet dar astept cu nerabdare raspunsul.Unde il pot citi? Il pot primi pe mail? Intrebarile mele sunt legate de medicamente. Am luat anticonceptionale Logest pe o perioada mai mare si le-am oprit la sfarsitul lui noiembrie. Intre timp mi-a venit ciclul intre 6-9 decembrie. Astazi am facut testul de sarcina si mi-a iesit pozitiv. Credeti ca este vre-o problema ca a trecut o perioada asa scurta de cand am intrerupt anticonceptionalele pana am ramas insarcinata? Tot in decembrie pe la sfarsit am fost racita, fara sa am febra; doar foarte ragusita, de-abia vorbeam. Doctorul de familie mi-a prescris cateva medicamente pe care le-am luat: paracetamol, ospaxen si doua siropuri:paxeladine si menthus. Apoi m-am uitat pe prospectele lor si am vazut ca nu sunt contraindicte gravidelor. Credeti totusi ca ar putea influenta negativ fatul? Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs.

12/12/2003 oana sandulescu oana_sandulescu@hotmail.com
Sunt insarcinata in 5 saptamani si am avut o raceala puternica (cu febra 38 grade). La recomandarea medicului de familie am luat eferalgan cu vitamina C, iar pt nas infundat Nazomer - picaturi. Va rog sa-mi spuneti daca exista din aceasta cauza vreu risc suplimentar la care este supus copilul. Mentionez ca febra nu a durat decat 2 zile. Multumesc foarte mult.

12/11/2003 Ana Craciun ana_mpb25@yahoo.com
Sunt insarcinata in saptamana a 5-a si as vrea sa stiu cu siguranta daca pot folosi pt o micoza la nivelul unghiilor(picioare) 2 preparate farmaceutice realizate in laborator pe baza unei retete prescrisa de medic in urma cu cateva luni. Rp(1): nistatin, acid salicilic, lanolina si vaselina. Rp(2): acid salicilic, acid benzoic, vaselina. Intrebarea mea este daca pot utiliza in continuare aceste preparate si in ce masura sunt ele periculoase pt. sarcina? Tot ce stiu despre aceste componente: acidul salicilic si cel benzoic fac parte din categoria substantelor Antiseptice si dezinfectante, iar nistatina este un antifungic cu spectru larg( caracteristica fiind toxicitatea mai mare). Multumesc!

12/11/2003 VLASE ANCA DVLASE@YAHOO.COM
VREA SA STIU DACA "EUTHYROX"-UL ESTE CONTRAINDICAT IN TIMPUL SARCINII?
12/8/2003 carmen carmen_dana69@yahoo.com
Inainte de a afla ca sunt insarcinata, in saptamana 4-5, am luat 3-4 comprimate de saprosan (clorchinaldol). Mai tarziu am aflat ca este un medicament interzis in primul trimestru de sarcina...cum poate afecta fatul si ce analize sa fac pentru a ma linisti?
11/3/2003 Andreea capitanuana@hormail.com
Sunt insarcinata in 16 saptamani.Ma dureau picioarele si am folosit de 3 ori lasonil.E vreo problema?

10/13/2003 Diana Satac dianasatac@yahoo.com
Buna sint insarcinata in 9 saptamini si pentru ca am permanent nasul infundat folosesc urmatoarele picaturi de nas SOFRASOLON am folosit pina la 7 saptamini si NESIVINA in ultimele 2 saptamini. De precizat e ca cu ser fizioligic cum mi-a recomandat medicul nu pot sa traiesc, daca am nasul īnfundat nu pot sa fac absolut nimic. Multumesc Diana

MUltumim pentru eventualele raspunsuri.

Ortansa-deX mamica