Calculul cic pentru o profesoara suplinitoare

Calculul cic pentru o profesoara suplinitoare | Autor: cristina liliana

Link direct la acest mesaj

Prietena mea este insarcinata in 19 saptamani si lucreaza in invatamant.Este profesoara suplinitoare calificata si lucreaza cu Contract de munca pe perioada determinata pana in 31 august 2004.Trebuie sa nasca in 15 iunie 2004.Beneficiaza de CIC in acest caz?O alta intrebare ar fi ce se intampla daca nu poate merge la concursurile pentru posturi, care au loc in iulie(probabil) este afectata cariera ei de profesor,nu mai poate profesa dupa terminarea celor 2 ani cat sta cu copilul acasa?Mai primeste bindemnizatia in acest caz?Ce sa faca?Cum sa-si ia concediul prenatal si ingrijire copil in modul cel mai avantajos?

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De cand lucreaza? In mod special mai 2003-iunie 2004.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

De doi ani cu contracte de munca pe perioade determinate dar care au continuitate,deci fara intrerupere.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Intrucat indeplineste conditia celor 10 luni de cotizatie inainte de data nasterii copilului, va putea beneficia de CIC dupa efectuarea celor 42 de zile de concediu postnatal obligatorii.
Indemizatia va fi de ~6 mil. net.

Numai bine!

Mergi la inceput

Merci Celine. Stai pe aproape.

Mergi la inceput

Marius as mai avea o intrebare:in cazul in care va naste pe 15 iunie si concursurile pentru posturi sunt in iulie s-ar putea sa nu poata merge,in acest caz nu mai primeste indemnizatia cic?De la Inspectorat asa i s-a spus dar nu vad logica;eu am inteles ca in momentul in care depui cererea pentru cic Contractul de munca inceteaza chiar daca acesta a fost pe o perioada determinata ,acesta expirand in 31 august 2004-cel putin asa am inteles eu.Este corect?In cazul in care merge la concurs si ocupa un post vacant oricum il ocupa degeaba ca timp de doi ani va sta acasa cu copilul.Ce parere ai?
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Pe perioada concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani, contractul de munca este suspendat, potrivit art.58 din Codul muncii, el nu a incetat.

Mergi la inceput

Si restul raspunsurilor??Te rog mult ajuta-ne!Asteptam!

Cristina

Mergi la inceput

Stai un pic situatia este in felul urmator. Deci intradevar in invatamant fiind suplinitoare trebuie sa sustina de fiecare data un examen in perioada de vara pt a i se intocmi un contract de munca pe perioada determinata (1 an) si tot asa pana da examenul de definitivat respectiv titularizare. Acum:
Daca ramane insarcinata si intra in maternitate iar ulterior in ingrijirea copilului in perioada in care contractul de munca pe perioada determinata este in derulare deci pana la expirarea lui - 31.08.200_ acest contract de munca se suspenda. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca de la scoala unde era suplinitoare va primi pe toata perioada concediului de maternitate (pre si postnatal) iar mai apoi similar pt toata perioada de ingrijirea copilului in fiecare luna indemnizatia de maternitate respectiv ingrijirea copilului pana la incetarea acestora indiferent daca ea se mai prezinta sau nu la un nou examen, care nu isi va mai avea sensul intrucat nu va mai merge la serviciu fiind in concediu. Exceptie va fi doar in vara ante-mergatoare unui an scolar in care va dori sa revina la catedra cand va trebui sa sustina examenul pt a putea sa i se incheie un nou contract de munca.
Sper sa va fi fost de folos raspunsul meu.

Mergi la inceput