dinti deformati de la suzeta

observ la dintii lui Andrei (incisivii superiori), acum ca i-au crescut mai mult, ca sunt cam deformati - iesiti in afara, asa cum ii avea Freddie Mercury :)). banuiesc ca suzeta e de vina, genetic n-are cu cine semana, o roade mereu si dintii i-au luat forma...
voi ce ziceti, mai sunt sanse de "indreptare"? daca nu acum, macar la turul 2 de dintzisori? sau sa sper ca-l face mama cantaret? :)
va pup.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Raspunsuri

gabid spune:
Eu folosesc suzete ortodontice de la 3 luni.Acum are 2 ani si 3 luni si nu are niciun dinte deformat.Si tetinele de la laptic sunt tot ortodontice.
Gabi.

MariaM spune:
Al meu a avut suzi ortodentica..de la 2 zile de viata..pana la un 1.8 ani...si dintisorii lui sunt normali...nu sunt deviati, nu sunt mai lungi...nu au nimic..
te pup
Maria&Vladut

madadum spune:
si noi tot cu tetine si suzete ortodontice am stat din prima sapt pina spre 2 ani si dintii sint ok
mada si mara (2 ani jumate)

roinita spune:
Fiul meu nu a acceptat suzeta si totusi dintii lui sunt iesiti in afara. Stomatologul mi-a spus ca e din cauza ca a avut polipi si statea mereu cu gurita deschisa, respira pe gura. Din cauza asta i s-a atrofiat partea de sus, nu s-a dezvoltat musculatura buzei de sus, si dintii au iesit inafara. Si mi-a mai spus ca se poate corecta chiar de pe acum fara aparat dentar, daca fac cu el exercitii, de ex, sa tina un nasture legat cu ata in gurita si eu sa trag de ata, si tot felul de alte exercitii. Nu cumva are si Andrei probleme cu polipii? Zic si eu....

orzu irina spune:
Stomatologul meu mi-a zis ca dintisorii de lapte oricum cad deci nu-ti fa probleme daca au diferite defecte, la cei definitivi trebuie sa te adresezi unui dr ortodont.
irina, mama lui Alex
http://community.webshots.com/user/orzuirina

moosy spune:
Sper sa nu avem asemenea probleme pt ca si eu i-am dat suzeta lui Michael inca de la 2 zile pt ca facea un scandaaaallllllll.... si nici acum nu se lasa mai prejos...fara bibi trage un taraboi.... de mama-mama
Anca si Michael
www.barabas-andreea.ca

Lia spune:
quote:
Initial creeata de iubibubi
observ la dintii lui Andrei (incisivii superiori), acum ca i-au crescut mai mult, ca sunt cam deformati - iesiti in afara, asa cum ii avea Freddie Mercury :)). banuiesc ca suzeta e de vina, genetic n-are cu cine semana, o roade mereu si dintii i-au luat forma...
voi ce ziceti, mai sunt sanse de "indreptare"? daca nu acum, macar la turul 2 de dintzisori? sau sa sper ca-l face mama cantaret? :)
va pup.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Ma indoiesc de faptul ca suzeta e de vina.
N-ai ce face pentru dintisorii de lapte.Pentru dintii definitivi se instituie tratament ortodontic.Posibile cauze sunt:respiratia orala,sugerea degetului,sugerea limbii(obicei vicios intalnit destul de rar).

Gabbriela spune:
Se indreapta dintzi de lapte singuri daca sunt deformatzi de la biberon (suzeta), aproximativ 2 -3 luni de la inlaturarea definitiva a biberonului, shi defapt nici nu are importantza daca sunt strambi sau nu... ceilaltzi dintzi trebuie sa fi atenta cand ii cresc si sa nu ii dai voie sa ii impinga cu limba.
Gabbriela & Julian