scriitori spanioli si scurte povestiri
Uitati care e baiul: eu m-am apucat mai nou sa invat spaniola (nu ca n-o stiam din telenovele) dar vreau sa invat spaniola scrisa ca sa imi dau atestatul de limba. As vrea sa citesc foarte mult in spaniola ca nu mai sunt la varsta conjugarilor si retin mai bine cand citesc texte. Problema e ca nu stiu nici un autor (in afara de Cervantes, bineinteles) si as vrea sa-mi scot de pe Net niste scurte povestiri care se pot citi usor. Am gasit deja ceva de Coelho in spaniola dar as mai vrea si altceva. Daca stiti voi ceva, sariti cu un sfat, va rog. Multumesc.
Leah
Raspunsuri
danais spune:
O excelenta carte de povestiri scurte in spaniola este una a lui Gabriel Garcia Marquez. Eu am citit-o intr-o traducere in engleza si era intitulata chiar Short Stories, banuiesc ca in spaniola era ceva de genul Cuentos...). Mie mi-au placut Eva is Inside Her Cat si Eyes of a Blue Dog (Sorry, nu am idee cum suna titlurile in spaniola) Am vazut si o ecranizare a uneia dintre aceste povestiri in cadrul serialului Povestiri cu final neasteptat. Prietena mea din facultate care studia spaniola avea cartea in spaniola, deci banuiesc ca se poate gasi prin anticariate.
Daca vrei sa citesti de pe net, incearca la www.elcuento.com, au niste povestiri scurte scrise de debutanti. De curand am vazut si El hablador (trad. rom. Povestasul) al lui Mario Vargas Llosa in anticariatul de la Dalles care, chiar daca e roman, e destul de scurt si se citeste usor.
Incearca si pe la biblioteci. La Institutul Cervantes au si biblioteca, abonamentul costa 8 Euro pt 6 luni sau 15 Euro pe 1 an.
Succes la invatat spaniola. O inveti asa, de una singura, sau faci vreun curs?
Daniela si Denisa
Leah spune:
Multumesc mult pentru informatii. Spaniola o invat singura, ca am mai multa incredere in capacitatile mele lingvistice decat in cine stie ce cursuri scumpe. O sa incerc pe net la adresa pe care mi-ai dat-o si poate gasesc si colectia de Marquez care e si scriitorul meu preferat.Se gaseste si in romaneste si cred ca e tradusa "Noua povestiri calatoare".
Leah
Leah spune:
Pentru cine mai intereseaza, am mai gasit un site www.loscuentos.net Se gasesc acolo tot felul de povestiri in spaniola,trebuie sa dai doar Search si iti apare.
Leah