diminuare contributie asigurari sociale

diminuare contributie asigurari sociale | Autor: liviu`s

Link direct la acest mesaj

In acest an conform prevederilor Legii Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat, asiguratii individuali achita, in baza contractului de asigurare sociala sau declaratiei de asigurare, o contributie de 31,5 la suta din venituri asigurat.

Astfel, la un venit asigurat de 1.920.500 lei, adica un sfert din salariul mediu brut, in cuantum de 7.682.000 de lei in anul 2004 asa cum e prevazut de lege, contributia achitata de asiguratii individuali va fi de 604.957 lei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Therion spune:

Buna ziua
Daca sotia mea este asigurat individual si plateste 604.957 lei pe luna pentru venitul asigurat de 1.920.500, daca peste 12 luni va naste (in 2004) si va depunere cerere de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani, cat va fi indemnizatia lunara ? 85% din ce ?

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Daca depune cererea pt CIC in 2004, indemnizatia va fi de aproximativ 6 milioane lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Therion spune:

Va multumesc pentru raspuns. Asa a si facut. Eram putin nedumerit dar cred ca nu am inteles bine cand am citit urmatorul articol din Legea 577 :
"Art. III1. - La stabilirea cuantumului indemnizațiilor de asigurări sociale prevăzute la art. 98 alin. (1) lit. c), d) și e) din Legea nr. 19/2000, cu modificările și completările ulterioare, plătitorii de drepturi prevăzuți la art. 133 alin. (2) lit. a) și b) din același act normativ vor avea în vedere, după caz, și veniturile asigurate în baza contractului de asigurare socială încheiat, conform legislației existente până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pentru completarea venitului asigurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe ana spune:

sint asigurata cu declaratie de asigurare si platesc asigurari sociale 31,5% din suma asigurata. Am depus azi cerere pt indemnizatie de maternitate (sint proaspat mamica) si apoi voi depune cerere pt CIC. In acesti 2 ani ce vor urma voi mai plati asigurarea sociala de 31,5% (mentionez ca eu sint si angajat si angajator deci tot eu voi plati)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu vei mai plati nimic, ci dimpotriva vei fi platita inapoi.... de aceea esti asigurata si ai platit...

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Ce trebuie sa fac pt a beneficia de Asigurare de maternitate? Sunt insarcinata in 10 saptamani.

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sa fii asigurata minim 6 luni anterior solicitarii.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Se poate incheia si contract de asigurare pt.somaj ??
Acum citesc o brosura in care scrie ca pot beneficia de indemnizatie de somaj:
-persoanele carora le-a incetat contractul de munca
-persoanele care au incheiat contract de asigurare pentru somaj
-pers.la incetarea concediului pt.CIC,carora nu mai este posibila reluarea activitatii din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului
- ect.
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Pt Ili:
Legea 76/2002:
Art. 20. - Se pot asigura în sistemul asigurărilor pentru șomaj, în condițiile prezentei legi, următoarele persoane:

a) asociat unic, asociați;
b) administratori care au încheiat contracte potrivit legii;
c) persoane autorizate să desfășoare activități independente;
d) membri ai asociației familiale;
e) cetățeni români care lucrează în străinătate, conform legii;
f) alte persoane care realizează venituri din activități desfășurate potrivit legii și care nu se regăsesc în una dintre situațiile prevăzute la lit. a)-e).

Mergi la inceput