cic al doilea servici

cic al doilea servici | Autor: Ovi_

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata,

Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
In cazul unui contract cu jumatate de norma pe perioada determinata (8 luni) se poate solicita CIC? cei de la directia muncii mi-au spus ca daca a lucrat 8 luni cu jumatate de norma = 4 luni cu norma intreaga si nu acopera minimul de 6 luni pt acordarea indemnizatiei pt CIC (sotia mea avea CM pe perioada nedeterminata incheiat inainte de 17.03.2003) Asa este?

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Din pacate au dreptate: art.103 alin.(3) din Codul Muncii:
(3) În cazul salariatului care desfășoară activitatea în temeiul unui contract individual de muncă cu timp parțial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabilește proporțional cu timpul efectiv lucrat conform legii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovi_ spune:

multmumesc:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovi_ spune:

Revin cu inca o intrebare:
Sotia mea a intrat in CIC incepand cu 1 decembrie 2003( a nascut pe 16 noiembrie).
Ea a lucrat cu CM pe perioada nedeterminata din ian 2001. Ea a mai avut un CM cu jumatate de norma de 9 luni (martie-noiembrie 2003), ceea ce inseamna 4.5 luni cu norma intreaga. Am inteles ca nu i se poate acorda indemnizatie pt CIC de la al doilea loc de munca pt ca nu are acel minim de 6 luni.
Totusi vroiam sa va intreb daca nu i s-ar putea lua in considerare si veniturile de la al doilea loc de munca in stabilirea indemnizatiei de CIC (adica sa ia o adeverinta de venit de la al 2 lea loc de munca si sa o duca la primul loc de munca si la salariul de baza sa i se adauge pt 4,5 luni ce a primit la al doilea loc de munca)?

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Teoretic, asa ar trebui. Totusi, ma indoiesc ca cei de la serviciul personal vor lua in considerare acest lucru.
Sfatul meu este sa faci o solicitare la Casa de pensii, pt lamuriri suplimentare.

Mergi la inceput